Tamo negdje sredinom 2019. godine, najavio mi se ujak da će nam doći u goste. Kako ima 3 sina koji su onda svi bili osnovna, instalirao sam im LOL, Fortnite i ostala smeća na koja su onda bili napaljeni. Donio sokove, grickalice, kolače itd… Kad su došli, pozvao ih gore, rekao sam im: Dečki, evo vam komp, pa igrajte koliko vas volja. Oni su me samo tražili da im dam šifru od WI-FI kako bi svaki od njih mogao gledati Twitch preko mobitela.
Prvo nisam mogao vjerovati vlasatim očima, ali ajde… Valjda stvar generacije. Ja sam upalio Dark Souls i sam pojeo sve kolače, a oni se nisu ni pomakli osim kad bi ih potjeralo na WC.
Što se streamanja tiče, smatram da je to sranje. A onaj tko provede 2 sekunde gledajući nekog drugog kako igra, a to nešto može sam pokrenuti je ništa drugo nego teški komad budale. Čisto gubljenje vremena!
Ali, isto tako smatram da je to jako teško. Prvo si moraš sastaviti jeben komp, što je danas velika investicija, a nakon toga moraš privući i ciljanu publiku, što je još teže ako uzmemo u obzir konkurenciju. Ako netko smatra da mu to može biti glavni izvor prihoda, sretno mu bilo.