Moje osobno mišljenje je da nije toliki problem u samom P2W poslovnom modelu, pa realno tako mobilna gaming industrija funkcionira od samih pocetaka. Bilo koja imalo kvalitetnija igra ima nesto za kupiti pravim novcem bez obzira da li se radi o kakvom itemu, novim levelima ili otkljucavanju neceg sto pomaze u igri.
Mislim da je prvi problem u ovom slučaju sto je igra stigla i na pc, na zahtjev fanova, a na pcu nikada, barem se ja ne sjecam nije bilo ovako hard core p2w modela osim onih korejskih mmo-a, a kako i nebi bilo kad je to doslovno mobilni port.
Drugi problem je taj što se ovdje radi o Blizzardu. Znači o tvrtki koja nešto znači gamerima, koja možemo priznati je u više navrata pisala gaming povijest.
Mislim da bilo koji a imalo razuman pc igrač ne može proci preko ovakvog modela. Ne od blizzarda, ali ruku na srce nije da to nismo i očekivali.
Vjerujem, da se igra nije pojavila na pcu da bi prošla kud i kamo bolje, jer realno mobilni gaming tako funkcionira, voljeli mi to ili ne.
U neku ruku mi je žao blizzarda jer je novac na orvom mjestu, a nekada je bila kvaliteta, zaraznost, zabava i sve ostalo, a novac je dolazio sam po sebi.