• Gaming Vijesti
  • Nakon što je Sony uklonio Cyberpunk 2077, dionice CDPR-a su se strmoglavile; izgubili ukupno 6,6 milijardi dolara

Moram priznati da me iznenadio toliko negativni response svih dionika CDPR-a. Očekivao sam da će ipak njihov renome prevagnuti i da neće biti toliko negativnih posljedica. You live you learn.

hehe sve je izvjesnije da im slijedeca igra mora biti Witcher, koju ce najaviti negdje na sredini razvoja, a ne prije

TITANXIS auuu frende, letjeli su oni nisko godinama, dugo, dugo kao underdog. Nije ovo toliko problem kompanije kao cjeline, vec vodstva. Vodstvo je iskljucivo domace. Ne znam jesi li imao iskustva rada s Poljacima, ali to moras dozivjeti, to ti ne mogu objasniti rijecima

chono7 Ne znam jesi li imao iskustva rada s Poljacima, ali to moras dozivjeti, to ti ne mogu objasniti rijecima

Probaj, mene baš zanima.

Upoznao sam dosta poljaka i poljakinja s godinama i bolje da nisam. CD Projektu, bas kao i Kojimi Productuon, savjetujem da se okanu open worlda i biti ce sve u redu.

wooddiebone sta je w2 bio open world? Breath of wild je institucija za sve open world igre pa zatim skyrim. Ocito brkas naraciju, likove itd sa onime sto cini open world dobrim i revolucionarim.

maverick + witcher 3, jer sve 3 navedene igre su donijele nesto svoje i usle u povijest, te se o njima dugo prica nakon izlaska.

chono7 w3 je odlicna igra kao cjelina, ali ne odlican open world. Nikakvu novu razinu on nije digao po pitanju open worlda, samo to govorim i to je tako. Na nekim drugim poljima je definitivno digao ljestvicu visoko, ali to nisam ni poricao.

maverick digao je i kao open world i to dosta. U vise polja. Ali to nije tema ovog clanka, pa slobodno otvori temu 😊

chono7 nema potrebe da ju otvaram jer ti i ja znamo sta znaci open world tj sta bi trebao znaciti (kvalitetan). Rockstarove, ubisoftove igre kao i wither3 su postale previse skriptirane, previse restrikcija i vodjenja za ruku. Moze netko voliti ili ne voliti Just Cause, ali je vise sandbox ili open world po definificiji nego svi moderni gta, ac-ovi i da ne nabrajam. W3 sam u puno navrata pozelio da je linearnija igra jer ionako nemam neke slobode u djelovima gdje bih zelio.

Da sazmem, makni naraciju iz w3 i ostaje ti prosjecan open world sa slabim travesingom i mlakim combatom. Pisanje i audiovizualna prezentacija dizu w3 u velike visine i that's about it.

maverick to je zato sto ti promatras open world samo kroz svoje oci, a ne kroz sve njegove vrste i kroz dizajnerske odluke studija kako bi svoju igru i ideju sklopili u smislenu cjelinu. Po ovome sto ti pises, onda Minecraft nadjebe Zeldu u svakom pogledu 😊
                  Malo ipak moras uzeti u obzir i je li igra sandbox ili nije. To nikako ne umanjuje kvalitetu open worlda, vec samo dodaje podvrste u isti.
                  Da maknem naraciju, ostaju mi i dalje fantasticni questovi, isprepleteni jedni s drugima, fantastican exploring, predivne lokacije i raznovrsnost, te utjecaj mojih akcija na zitelje i dogadaje istog. Da maknes exploring iz zelde sto ti ostaje? Repetitivan gameplay i bezlicni questovi. Generaliziras previse

chono7 ako maknes naraciju vise nemas fantasticni quest prijatelju. Te questove upravo spasava naracija ili ti mislis da je zabavno naganjati kozu, ubiti noonwraitha ili basiliska po peti puta i po enti puta rjesavati slucaj uz pomoc witcher sense. Znam da ne mislis tako. I da Minecraft je jebacki open world. Minecraft je sve ono sto open world cini odlicnim, naracija je samo jedan ljepi bonus koji je, pogotovo u slucaj w3, doprinuo kvaliteti ukupnog proizvoda. Makni naraciju iz Breath of the wild i imas isti open world sa milijun mogucnosti, gotovo nista ne gubis. Skyrim nisam nikada ni 30% storya presao, a smatram ga jednim od najboljim open worldom. Exploring i open world su cvrsto povezani, to ne mozes izbaciti iz open worlda jer onda vise nemas open world.

Neka moderacija slobodno prebaci ovu raspravu izmedju mene i chone negdje bilo gdje.