Ja sam osobno zadovoljan i sa grafikom na ps4 pro...pogotovo u igrama tipa rdr2, mk11, wipeout,gow da ne nabrajam dalje.
Dosta bitam faktor osim naravno 4k reze je i dobra telka, ne može mi nitko reci da je isto igrati na 27 incha lcd monitoru i 70 inca oled high end telki. Ja sam se u to uvjerio na svoje oci, i to toliko da mi je PC koji bi trebao biti grafički inferiorniji postao nebitan pored ps4 pro tj koristim oba i fakat ne primjecujem toliku razliku, osim u fps-ima.
E sad došli smo i do dijela koji je po meni puno bitniji za ps5 od same grafike mada je i u vezi na neki način s njom.
Dakle prvo i osnovno zabraniti 30fpsa na niskoj rezi. Dakle staviti minimum 60 fpsa na 1080p. Vrlo bitno pogotovo za fpse i utrke. Npr driveclub bi bio druga igra da nije zaključan na 30fpsa. Po meni grijeh. Drugo 4k staviti nativni 4k a ne dinamični da smanjuje rezu po potrebi, dakle ne očekujem 4k i 60fpsa ali želim 1080p-60fps i 4k nativnih 30-60 ovisno o igri.
Kvaliteta prikaza nadalje je manje bitna, zato što i na ps4 pojedine igre izgledaju odlično, a kako ce ps5 biti jaci igre mogu izgledati samo bolje.
Na kraju krajeva kao što i sami znate stvar je u developerima i njihovom trudu. Zašto npr igra od 20gb može izgledati bolje, biti bolje optimizirana i imati isti sadržaj kao ona od 100gb koja izgleda lošije? Upravo zbog developera i njihovog načina rada.
Dakle forsirati minimum 1080p sa 60 fpsa, unaprijediti hlađenje da plejka ne buči ko ps4 pro i to je to. Grafika ce vec doci sa odredenim igrama.
E da i nevezano za temu, ono što me najviše boli kod sonija, omogučiti multiplayer FREE, mada svi znamo da se to nece desiti.