Znači taman još par godina igrati se na PS4 pa uzeti PS5 Slim (nikakav Pro, ni ništa slično). Do tada me možda uvjere da trebam i novi 4K TV. Možda.
IGN tvrdi da bismo trebali smanjiti očekivanja za PS5 i XSX, Geoff Keighley demantira
Zasto ce "bomba" biti sve sto igraci koji trenutno igraju u 1080p pokrenu na ps5? Na ps4 pro ima dosta igara koje imaju opciju biranja favoriziranja graficke prezentacije ili rezolucije. Kad izaberete rezoluciju igra izgleda znatno losije. Ja namjerno ostavljam u 1080p i puno ljepse mi igre izgledaju. Igram na monitoru 27" i ionako je na toj dijagonali 4k nepotreban.
Pa to, dok dođe neki killer naslov vjerojatno ćemo dobrano zagaziti u barem godinu dana od izlaska PS5. Ali ako bude nešto kao Bloodborne, to je već system seller.
U međuvremenu treba uživati u ovoj godini koja bi trebala biti i više nego dobra.TLOU 2 je ustvari next gen naslov, a vjerujem da će takav biti i Cyberpunk, barem na PC-u (i kasnije next genu).
Nece, cyber ce biti open world igra, ne moze biti perjanica grafike. Moze biti dizajnom odlicna (i hoce) i izgledat ce odlicno nocu sa RTXom.
Ja imam puno veća očekivanja od Cybera, pogotovo s obzirom na to što su open world (ili poluotvorenog svijeta) igre iz prvog lica ponudile ovu generaciju (a to je malo ili ništa impresivnog). Sačekat ćemo analize poslije, ali da, next gen nije samo ušminkana grafika.
Bit će mlak main story s cijelim vagonom lošeg filler sadržaja, jednako kao Witcher 3 kojem je glavna insporacija za content bio Assassins Creed serijal.
Nije on toliki pesimist, koliko je naporan i ocito razocaran sam sa sobom.
Odigrao rdr2, odmah se prebacio na Zeldu i mogu reci da je w3 i dalje kralj questova i sadrzaja u njima. Nista manje ne ocekujem od cybera po tom pitanju. Kako ce to izgledati na novim konzolama? Nemam pojma iskreno
Ja sam osobno zadovoljan i sa grafikom na ps4 pro...pogotovo u igrama tipa rdr2, mk11, wipeout,gow da ne nabrajam dalje.
Dosta bitam faktor osim naravno 4k reze je i dobra telka, ne može mi nitko reci da je isto igrati na 27 incha lcd monitoru i 70 inca oled high end telki. Ja sam se u to uvjerio na svoje oci, i to toliko da mi je PC koji bi trebao biti grafički inferiorniji postao nebitan pored ps4 pro tj koristim oba i fakat ne primjecujem toliku razliku, osim u fps-ima.
E sad došli smo i do dijela koji je po meni puno bitniji za ps5 od same grafike mada je i u vezi na neki način s njom.
Dakle prvo i osnovno zabraniti 30fpsa na niskoj rezi. Dakle staviti minimum 60 fpsa na 1080p. Vrlo bitno pogotovo za fpse i utrke. Npr driveclub bi bio druga igra da nije zaključan na 30fpsa. Po meni grijeh. Drugo 4k staviti nativni 4k a ne dinamični da smanjuje rezu po potrebi, dakle ne očekujem 4k i 60fpsa ali želim 1080p-60fps i 4k nativnih 30-60 ovisno o igri.
Kvaliteta prikaza nadalje je manje bitna, zato što i na ps4 pojedine igre izgledaju odlično, a kako ce ps5 biti jaci igre mogu izgledati samo bolje.
Na kraju krajeva kao što i sami znate stvar je u developerima i njihovom trudu. Zašto npr igra od 20gb može izgledati bolje, biti bolje optimizirana i imati isti sadržaj kao ona od 100gb koja izgleda lošije? Upravo zbog developera i njihovog načina rada.
Dakle forsirati minimum 1080p sa 60 fpsa, unaprijediti hlađenje da plejka ne buči ko ps4 pro i to je to. Grafika ce vec doci sa odredenim igrama.
E da i nevezano za temu, ono što me najviše boli kod sonija, omogučiti multiplayer FREE, mada svi znamo da se to nece desiti.
Kompa, sumnjam da imas 27 inchni 4k monitor
Ako ti je PC grafički inferiorniji, onda bi doista i trebao biti nebitan pored PS4 pro
chono7 Nemam 4k ali imam 2k, ali kužiš poantu?
Na pcu da bi rekao razvaljujem plejku trebaš prvo dat preko 5 soma kuna za monitor koji valja, isto toliko za grafičku...di je sve ostalo? A najsmješnije je to što i dalje vecinu igara neces moci igrati 4k 60 fpsa jer realno za puni 4k sa 60+ fpsa nismo jos spremni, barem ne onaj večinski consumer grade.
Da se razumijemo volim jedno i drugo, na pcu sam odrastao, ali konzole imaju daleko svjetliju buducnost.
yakuza_stinger bitno da si ti našao tipfeler. Hvala
Osobno mi hype za novu generaciju pada iz dana u dan. Sve sto su do sada pokazali mi je meh i ne vidim bitniji skok. Minimalno 60fps u svim igrama je najmanje sto ocekujem. Ukoliko to ne bude slucaj nema nikakve potrebe da trosim novce za konzolu "nove" generacije koja to nije uz sve ove backlog igre na ps4.
@doctorfreak igrao i igram na 4k monitoru i telki. 4k monitor i PC je nativni 4k i izgleda daleko bolje uz bolju izvedbu nego ps4 pro.
Sam si dao odgovor frende, koliko para toliko mjuze. Ps4 pro i telka od 8k kuna nije bolje od 10k kuna za grafu i 4k monitor. Pa da se postavis na trepavice. Ali to nije poanta, poanta je da jedna Zelda je predstavila ultimativni open world sa najslabijom grafikom. Dok jedan tehnicki mocan rdr2 ne moze prismrditi ovom remek djelu u dizajnu open worlda. Dozivljaj ce pruziti dobre igre, a ne tehnikalije, jer potonje nikada nije previse ni zanimalo konzolase.
Neznam meni baš nije tolika razlika u grafici da pc mete pod s ps4...a i gle godine idu..stari se..nakon posla mi je draže bacit se na trosjed i udriti po plejki...bez jebanja s driverima, windows updejtima, podešavanja detalja na zahtjevnijim igrama i tak to.
Ja sam ps4 kupio radi ekskluziva...ali evo npr na plejki sam završio gta V jer mi je bilo daleko ugodnije igrati na gamepadu poluležeči na trosjedu xD
- Uređivano
Pises gluposti i vidi se da nemas blage o pc gamingu. Problem drivera, updatea i inog je stvar debele proslosti. Danas je cak i oc toliko jednostavna one button akcija, da to moze odraditi bilo tko.
Zanimljivo kako ja upravo sjedim izvaljen na kaucu pred 4k telkom sa box gamepadom u rukama i igram najbolju Nintendovu igru ove generacije i to na svom PCu!
Ocito je da si dosao sada prodavat pamet da nema razlike izmedu stroja iz 2019. i stroja iz 2016. godine. Reality clash, ima!
Ja sam spojio kompjuter na TV. Magija.