• Gaming Vijesti
  • IGN tvrdi da bismo trebali smanjiti očekivanja za PS5 i XSX, Geoff Keighley demantira

weky Uvijek teški pesimista i naporan za čitanje velikoumnih tekstova.

Nije on toliki pesimist, koliko je naporan i ocito razocaran sam sa sobom.
Odigrao rdr2, odmah se prebacio na Zeldu i mogu reci da je w3 i dalje kralj questova i sadrzaja u njima. Nista manje ne ocekujem od cybera po tom pitanju. Kako ce to izgledati na novim konzolama? Nemam pojma iskreno

Ja sam osobno zadovoljan i sa grafikom na ps4 pro...pogotovo u igrama tipa rdr2, mk11, wipeout,gow da ne nabrajam dalje.

Dosta bitam faktor osim naravno 4k reze je i dobra telka, ne može mi nitko reci da je isto igrati na 27 incha lcd monitoru i 70 inca oled high end telki. Ja sam se u to uvjerio na svoje oci, i to toliko da mi je PC koji bi trebao biti grafički inferiorniji postao nebitan pored ps4 pro tj koristim oba i fakat ne primjecujem toliku razliku, osim u fps-ima.

E sad došli smo i do dijela koji je po meni puno bitniji za ps5 od same grafike mada je i u vezi na neki način s njom.

Dakle prvo i osnovno zabraniti 30fpsa na niskoj rezi. Dakle staviti minimum 60 fpsa na 1080p. Vrlo bitno pogotovo za fpse i utrke. Npr driveclub bi bio druga igra da nije zaključan na 30fpsa. Po meni grijeh. Drugo 4k staviti nativni 4k a ne dinamični da smanjuje rezu po potrebi, dakle ne očekujem 4k i 60fpsa ali želim 1080p-60fps i 4k nativnih 30-60 ovisno o igri.

Kvaliteta prikaza nadalje je manje bitna, zato što i na ps4 pojedine igre izgledaju odlično, a kako ce ps5 biti jaci igre mogu izgledati samo bolje.

Na kraju krajeva kao što i sami znate stvar je u developerima i njihovom trudu. Zašto npr igra od 20gb može izgledati bolje, biti bolje optimizirana i imati isti sadržaj kao ona od 100gb koja izgleda lošije? Upravo zbog developera i njihovog načina rada.

Dakle forsirati minimum 1080p sa 60 fpsa, unaprijediti hlađenje da plejka ne buči ko ps4 pro i to je to. Grafika ce vec doci sa odredenim igrama.

E da i nevezano za temu, ono što me najviše boli kod sonija, omogučiti multiplayer FREE, mada svi znamo da se to nece desiti.

chono7 Nemam 4k ali imam 2k, ali kužiš poantu?

Na pcu da bi rekao razvaljujem plejku trebaš prvo dat preko 5 soma kuna za monitor koji valja, isto toliko za grafičku...di je sve ostalo? A najsmješnije je to što i dalje vecinu igara neces moci igrati 4k 60 fpsa jer realno za puni 4k sa 60+ fpsa nismo jos spremni, barem ne onaj večinski consumer grade.

Da se razumijemo volim jedno i drugo, na pcu sam odrastao, ali konzole imaju daleko svjetliju buducnost.

Osobno mi hype za novu generaciju pada iz dana u dan. Sve sto su do sada pokazali mi je meh i ne vidim bitniji skok. Minimalno 60fps u svim igrama je najmanje sto ocekujem. Ukoliko to ne bude slucaj nema nikakve potrebe da trosim novce za konzolu "nove" generacije koja to nije uz sve ove backlog igre na ps4.

@doctorfreak igrao i igram na 4k monitoru i telki. 4k monitor i PC je nativni 4k i izgleda daleko bolje uz bolju izvedbu nego ps4 pro.
    Sam si dao odgovor frende, koliko para toliko mjuze. Ps4 pro i telka od 8k kuna nije bolje od 10k kuna za grafu i 4k monitor. Pa da se postavis na trepavice. Ali to nije poanta, poanta je da jedna Zelda je predstavila ultimativni open world sa najslabijom grafikom. Dok jedan tehnicki mocan rdr2 ne moze prismrditi ovom remek djelu u dizajnu open worlda. Dozivljaj ce pruziti dobre igre, a ne tehnikalije, jer potonje nikada nije previse ni zanimalo konzolase.

chono7

Neznam meni baš nije tolika razlika u grafici da pc mete pod s ps4...a i gle godine idu..stari se..nakon posla mi je draže bacit se na trosjed i udriti po plejki...bez jebanja s driverima, windows updejtima, podešavanja detalja na zahtjevnijim igrama i tak to.

Ja sam ps4 kupio radi ekskluziva...ali evo npr na plejki sam završio gta V jer mi je bilo daleko ugodnije igrati na gamepadu poluležeči na trosjedu xD

Pises gluposti i vidi se da nemas blage o pc gamingu. Problem drivera, updatea i inog je stvar debele proslosti. Danas je cak i oc toliko jednostavna one button akcija, da to moze odraditi bilo tko.
      Zanimljivo kako ja upravo sjedim izvaljen na kaucu pred 4k telkom sa box gamepadom u rukama i igram najbolju Nintendovu igru ove generacije i to na svom PCu!
      Ocito je da si dosao sada prodavat pamet da nema razlike izmedu stroja iz 2019. i stroja iz 2016. godine. Reality clash, ima!

Ja sam spojio kompjuter na TV. Magija.

chono7

Bojim se da si pobrkao lončiće, ja sam ti napisao svoj stav i mišljenje, i ne kužim gdje je problem da me sada napadaš? Ti imaš svoje mišljenje, a ja svoje, ni jedan ni drugi nemamo pisano pravilo što kako mora biti.

Ali kad si već krenuo...

1. Da ažuriranje drivera je lakše nego ikad, javi ti sam da postoje novi, skineš i jednim klikom i staliraš. Jasno, ali gubiš vrijeme, jer na plejki ne moraš i nemoraš brinut o tome ako izađe nova igra dal je optimizirana za te drivere ili ne. To je samo jedan od primjera.

2. Oc? Kakve veze oc ima s ovom temom? Možda sam ja za tebe idiot ali di si ti bio kada sam ja sa ekipom iz PCE-a prvi puta radio članak za vidi i hlađenjem suhim ledom? Prvi u Hrvatskoj. Imaš koji rekord s kojim procom kod nas? Tako da ne trakeljaj ako ne poznaješ onog s kime pričaš. Garantirano imam više staža sa hwom od tebe. Idemo dublje? Kaj je oc? Jedan klik? Ti si siguran da je to stabilno 24-7? Voltaža? Ajd ne pametuj i spusti se na zemlju. Ako ocaš ozbiljno nečeš koristi one click nego češ ručno dizat mhz sa voltažom, testirat stabilnost itd. A da si toliko informiran koliko misliš da jesi bi znao da manje od 1 posto ljudi koji imaju pc i vezu na net ima overklokan cpu.

3. Hvala kaj si me naučio da pc mogu preselit u dnevnu gdje mi je glavna telka. Međutim ne nosi mi se tamo big tower i ne želim se hebat sa tipkovnica, miševima i gamepadovima, a još manje programirat iz dnevne.

I to je moj izbor.

A sad odflaksaj u troskocima i svoje frustracije liječi na maloljetnom susjedu. Zar mora stalno bit neki creep koji ujebe svaku normalnu temu?

Nije one-click, nego čak zero click. Asusove matične dolaze s "multicore enhancement" uključenim po defaultu. 😁

Sve gaming maticne danas imaju predefinirane profile za oc, od voltaze do temp. Sve je pod senzorima i testirano za long term

😁
        😉
        1 / 2
        vidim sto si upucen. Znaci doslovno u biosu odaberes mod koji zelis za cpu. Sto se tice grafe, jos lakse, doslovno jedan klik misem. Oc kao sto ti navodis je mrtav u danasnje consumer doba, zakljuci sam zasto. Ne moras nositi tower Pc legendo Nitko te ne napada, nego jednostavno pises pizdarije. Sorry, ali tako je.

Nemaš ti pojma o ocu mili moj. Šta ti misliš da te predefinirane postavke tebe čine uspješnim ocerom? Miki voltažu ti stavlja na auto, kad je auto znači da varira i da diže po potrebi iznad preporučenih granica. A znaš što ubija vijek cpua? Upravo voltaža. Pročitaj koji članak možda nešto naučiš, sva sreća pa postoji neki svjetski rekord u ocu a da je sve postavljeno na auto.

I ima senzore za temperaturu? Ma nemoj mi rec.

Miki idi googlaj pa nauči...s krivim ideš u dvoboj 😉

E i da kakve su to "gaming" matične. Zato jer piše na kutiju gaming? Jaooo

chono7
        Prvu igru sam na PC zavrtio 1995 i kada se pojavio 3dfx imao sam ga u roku keks. Od tog dana grafika mi je bila uvijek jako bitna a svaka nova generacija grafičke odmah po izlasku je krasila moj PC. PS5 ću opet kupiti samo zbog fife i nadam se da ću uživati u grafičkoj prezentaciji igre. Znam da me neki neće shvatiti ali i ja ne shvaćam one koji kažu da im grafika nije bitna. Sve je to povezano i čini jednu cjelinu.

Najvise kod ps5 cekam kontroler, 3d zvuk i da nema loadinga,pogotovo kad idem trofeje osvajat iz nekih igara. Grafika je i sad odlicna,jedino bi volia izbor izmedu 60 fps i grafike da bude

@doctorfreak kompa poanta je bila one click oc, driver update ili update osa. Znaci doslovno udes u bios i odaberes oc profil za cpu. Profil odradi sve ono cime se ti kurcis, ukljucujuci voltazu, da bi oc bio stabilan 😉 mozes ti i dalje rucno ako te volja, ali ne moras danas.
        Gaming maticna? Pa upravo maticna cije su komponente i opcije kao i cjenovni rang iznad budget pca. Gdje ti nece kondenzator prsnut jer ga krivo pogledas. Ako mislis staviti bijesni cpu na mbo od 500kn, well, tvoj izbor.
        Ali kako si ti devsic i "programiras" sve mi je jasno.
        Frende zapeo si negdje 10 god u proslosti, blago receno.
        A toliko si sposoban da ne znas razliku superiorno i inferiorno, kao ni tagat pravu osobu na forumu 🤭

Ovo što kaže doktor, staviti auto postavke za OC znači staviti povjerenje da je proizvođač složio dobro postavke i da će primjerice, u slučaju matične ploče, te postavke ažurirati s updateima biosa/uefija za novi hardver. Iz mog iskustva (što se može potvrditi i na netu) neki proizvođači ne zaslužuju to povjerenje i auto postavke su često pretjerane. Gigabyte je dobar primjer za to.

Što se tiče grafičkih, opet polazim iz svog iskustva - ne isplati se. Onak, skoro uopće, osim ako nije tvornički OC koji će pouzdano raditi i s novim revizijama drivera. Žrtvovati stabilnost za par fpsova jednostavno nije vrijedno.