Ne znam koliko ovo ima smisla. Ne znam što bolje ovo može ponuditi u odnosu na klasični custom made PC po vlastitim željama osim toga da kao lijepo izgleda na stalku pred TV-om.

Brijac

Pa mislim da će cijena biti glavni faktor i pristupačnost tj više user friendly iskustvo za one koji ne žele sami sastavljati gotovo računalo. Ako bude do 1000€ sa ovom novim Ryzen APU-evima koji dolaze ili koji će doći bi ovo moglo biti jebena stvar.

prayer Gaben vizionar! Ako izbace nesto prije MSa uzimaju primat

S obzirom da je Microsoft počeo izbacivati svoje igre na PS-u, XBox kakav je bio do sad nema smisla. Tako da se slažem da treba nešto mijenjati i vrijeme će pokazati da li idu u dobrom smjeru.

chono

Ma iskreno čak i da MS izbaci neko nativno gaming mode sučelje u Windowsima prije bih to koristio nego Steam OS čisto radi drivera i tehnologija koje Windows ima.

Taman mi je ovo jučer izletilo. Ja si već duže vrijeme gledam ovakvo nešto srediti gdje kad bih bio tu gdje jesam koristio PC kao inače, a kad idem u HR, samo ga spojim na TV, upali mi se Steam i rokam te ako imam potrebe za surfanjem normalno koristim Windows.

prayer istina, da se ne zavaravamo, imao bi PC i Steam machine u isto vrijeme. Ako grafe nastave ovim tempom i beznacajni skok u igrama, onda mozda i takav MS PC

chono

Slažem se, nitko ih ne želi i nemaju išta posebno potvrditi sa HW strane pogotovo sada kada im eksluzive dolaze na druge konzole, ovo im je savršena prilika da krenu u drukčijem smjeru uz taj Handheld kojeg planiraju.

Osobno bi rađe handheld, kad su već napravili to kaj su napravili sa svojim perjanicama…

Mene isto baš ne zanima jer svejedno sve dolazi na PlayStation. Osim ako ne naprave neko čudo, a sumnjam da hoće.

Steam mašine vs. Xbox kompjuter? Bit će fail vs. mega fail.

Heat slažem se, jer napraviti ograničenu PC mašinu bez svega što PC platforma nosi je promašaj i mislim da ljudi debelo precjenjuju potencijalno tržište za to.
            Nema tog broja fanova Xbox Windows sučelja ili Steama da radi toga prijeđu sa PCa kojeg već imaju ili PSa kojeg isto imaju.

To bi bile praktički nove konzole sa Steam ili Windows OSom, i kao takve bi stvarno morale ponuditi jako dobre performanse i dobru cijenu u odnosu na PS i PC, ali to su onda zapravo samo konzole, what's the point

Dok imamo sve skuplje diskretne kartice, takav razvoj dogadaja se ne cini nemoguc. Druga strana medalje je kustomizacija, jer ovo nece biti konzola, vec PC koji izgleda kao konzola. Najvise smisla bi imao MS terminal, ali o tome nesto kasnije kada dodu prve konkretnije informacije.

@somethingwrong xbox UI i je windows

Giphy - 30 Rock Fellow Kids GIF by Peacock

chono kako neće biti konzola kad je po svemu - konzola. Bilo je tih pokušaja 80tih i ranih 90tih sa Commodore i Amigom. Da, mogao si raditi nešto više stvari u tom OSu od samog gameinga i konzumiranja medija, ali fizički to su bile konzole sa vrlo limitiranom custom-izacijom.
              Ne vjerujem da itko očekuje da bi takav neki uređaj imao pune i sve mogućnosti vrlo efikasnog PCa za cijenu konzole.

Kako su krenule i ove tarife i pumpanje cijena, očekujem da će cijeli next gen biti preskup.

chono

chono xbox UI i je windows

Nope. Xbox UI je XBOX UI na Windows OSu. Gdje, na PC ili Xbox? Šta hoćeš reći da na Xbox konzoli imaš sve mogućnosti kao na PC Windowsima? Nemam Xbox, ali čisto sumnjam

somethingwrong na temelju kojih specifikacija to zakljucujes? Cim nije zatvoren sustav, nije konzola. Steam Deck je prijenosni PC, ne konzola. Ogranicenja HWa su stvar proslosti.

Nope, Xbox UI je derivacija Windowsa, doslovno isti shrinkani sustav razvijen specificno za xbox. Baza je ista, dijele iste librarye i podlogu.

Nisam ni pisao za mogucnosti, posto je xbox ui ogranicen, vec sa tehnicke strane, to je windows