chono

Slažem se, nitko ih ne želi i nemaju išta posebno potvrditi sa HW strane pogotovo sada kada im eksluzive dolaze na druge konzole, ovo im je savršena prilika da krenu u drukčijem smjeru uz taj Handheld kojeg planiraju.

Osobno bi rađe handheld, kad su već napravili to kaj su napravili sa svojim perjanicama…

Mene isto baš ne zanima jer svejedno sve dolazi na PlayStation. Osim ako ne naprave neko čudo, a sumnjam da hoće.

Steam mašine vs. Xbox kompjuter? Bit će fail vs. mega fail.

Heat slažem se, jer napraviti ograničenu PC mašinu bez svega što PC platforma nosi je promašaj i mislim da ljudi debelo precjenjuju potencijalno tržište za to.
    Nema tog broja fanova Xbox Windows sučelja ili Steama da radi toga prijeđu sa PCa kojeg već imaju ili PSa kojeg isto imaju.

To bi bile praktički nove konzole sa Steam ili Windows OSom, i kao takve bi stvarno morale ponuditi jako dobre performanse i dobru cijenu u odnosu na PS i PC, ali to su onda zapravo samo konzole, what's the point

Dok imamo sve skuplje diskretne kartice, takav razvoj dogadaja se ne cini nemoguc. Druga strana medalje je kustomizacija, jer ovo nece biti konzola, vec PC koji izgleda kao konzola. Najvise smisla bi imao MS terminal, ali o tome nesto kasnije kada dodu prve konkretnije informacije.

@somethingwrong xbox UI i je windows

Giphy - 30 Rock Fellow Kids GIF by Peacock

chono kako neće biti konzola kad je po svemu - konzola. Bilo je tih pokušaja 80tih i ranih 90tih sa Commodore i Amigom. Da, mogao si raditi nešto više stvari u tom OSu od samog gameinga i konzumiranja medija, ali fizički to su bile konzole sa vrlo limitiranom custom-izacijom.
      Ne vjerujem da itko očekuje da bi takav neki uređaj imao pune i sve mogućnosti vrlo efikasnog PCa za cijenu konzole.

Kako su krenule i ove tarife i pumpanje cijena, očekujem da će cijeli next gen biti preskup.

chono

chono xbox UI i je windows

Nope. Xbox UI je XBOX UI na Windows OSu. Gdje, na PC ili Xbox? Šta hoćeš reći da na Xbox konzoli imaš sve mogućnosti kao na PC Windowsima? Nemam Xbox, ali čisto sumnjam

somethingwrong na temelju kojih specifikacija to zakljucujes? Cim nije zatvoren sustav, nije konzola. Steam Deck je prijenosni PC, ne konzola. Ogranicenja HWa su stvar proslosti.

Nope, Xbox UI je derivacija Windowsa, doslovno isti shrinkani sustav razvijen specificno za xbox. Baza je ista, dijele iste librarye i podlogu.

Nisam ni pisao za mogucnosti, posto je xbox ui ogranicen, vec sa tehnicke strane, to je windows

chono Nisam ni pisao za mogucnosti

Pa upravo o tome sam govorio, to je okrljastena verzija Windowsa za konzolu. Ako je konzolaški OS i taj uređaj nema mogućnosti stvarnog dograđivanja, onda je konzola.
          PC nije.
          Jedina stvar koja je razlika u odnosu na dosad je što će taj uređaj vjerojatno proizvoditi 3rd party vendori.

Budući da Xbox više nema ekskluzive, nešto moraju ponuditi da privuku ljude. Ako uspiju isporučiti dobar omjer snage i cijene uz "konzolaško iskustvo" kao i do sada, moglo bi se to ok prodavati. Value propisition? Dobar stroj za igranje po pristupačnoj cijeni, Game Pass i otvorenost / imaš mogućnost instalirati koji god PC Store želiš (iako po defaultu sve je složeno oko Xbox Storea i Xbox profila, kao što kada pokreneš Steam Deck, učita ti se po defaultu Steam). Više onda ne bi postojale "Xbox igre", nego kao u slučaju Steam Decka, Xbox verified igre (u biti Windows / PC igra) s predefiniranim PC/Xbox postavkama. Ako odu u tom smjeru, onda "Xbox konzole" mogu raditi i OEM partneri, s nekim svojim konfiguracijama i price rangeom. Budemo vidjeli, no ne vidim koji drugi smjer MS može odabrati ako želi da itko kupi više njihove konzole.

Ljudima koji su godinama na Xboxu iskustvo bi bilo vjerojatno plug&play kao i do sada, dok je to ujedno prilika i za nekakav budget entry level prema PC gamingu.

somethingwrong govorim da je u sustini windows, jos jednom, ne spominjem mogucnosti, u srzi je windows.

PC je, nije konzola, nema veze sto je fiksan HW (neznamo hoce li biti modularno). To je kao da kazes kako laptop sa zalemljenim RAMom i CPUom nije PC… besmislica

chono čekaj malo, znači uređaj koji nema ni softwareske ni hardwareske značajke i mogućnosti PCa je po tebi PC? Više je smartphone PC od toga.
              Laptop je PC jer može sve što može bilo koji PC.

somethingwrong ako na ovome bude windows kao sto glasine govore, gdje mozes instalirati 3rd party sw neovisno o storeu onda je PC. Dakle, ima SW “znacajke” PCa, sto god to znacilo kod tebe.

Laptop ne mozes nadogradit osim RAMa i HDDa, a neke mozes samo HDD, dakle nema HW “znacajke” i ne moze sto i PC, dakle nije PC?

chono pilas naopako cisto da se malo prepucavamo, a i sam znas da ne pricamo samo o hardwareu.
                  AKO se bude moglo instalirati sve kao i na PC, onda nije konzola, u pravu si. Onda je laptop bez ekrana i tipkovnice Ha-Ha-Ha

somethingwrong ne, ja doslovno pisem da HW nije bitan, procitaj malo gore. Ti pilis o nekim HW znacajkama i sada kada sam dao primjer laptopa koji imaju zalemljene komponente, sad nemas odgovor jeli to PC ili ne

Ja bas neki dan razmisljam da bi mozda s vremenom preso na pc koji bi spojio na tv jer se zavalim na sofu kad igram, ovo bi mogao bit idealan uredjaj za mene ako to bude funkcioniralo kako treba