Lijepo je imati želje. Možda i uspije. U svakom slučaju, Hideo bar pokušava uvijek nešto originalno i novo napraviti
Kojima želi da ga u narednim stoljećima nakon smrti cijene kao velikog umjetnika
U narednim stoljećima da ga se cijeni ali i pamti kao velikog meštra, vrlo teško. Dok god je živ spominjat će ga se što u negativnom što u pozitivnom kontekstu. Mrtav Kojima nikom nije od koristi. Da napravi možda još 3-4 inovativne igre možda će ga i pamtit kao najvećeg revolucionara u gamingu.
U četrdeset godina karijere ima jedva dvije dobre igre. Šarlatan.
weky U četrdeset godina karijere ima jedva dvije dobre igre. Šarlatan.
I to je mišljenje.
Čisto za referencu, koje igre smatraš boljima, tj. tko nije šarlatan u video gamingu?
somethingwrong fortnite
Za mene, a vjerujem i mnoge druge je taj status već zaradio.
Death Stranding nisam mogao probaviti, ali to je isključivo moj problem.
Čovjek je jedan od rijetkih pravih vizionara u industriji i već sad ima repertoar s kojim bi se mnogi mogli zadovoljno umiroviti.
wooddiebone Death Stranding nisam mogao probaviti, ali to je isključivo moj problem.
Ima nas. Na kraju puno previše sati i ukupan dojam na igru od nekih 7/10. Ali uzelo se fizičko izdanje za PS5 na debeloj akciji pa i ne žalim toliko barem zbog toga. Ne radujem se nastavku.
Zero Ima nas. Na kraju puno previše sati i ukupan dojam na igru od nekih 7/10. Ali uzelo se fizičko izdanje za PS5 na debeloj akciji pa i ne žalim toliko barem zbog toga. Ne radujem se nastavku.
Potpuno suprotan dojam, meni je bio 14/10.
MGS V(znajući što se dogodilo u prethodnim igrama) i Death Stranding nemaju konkurencije u video igrama, čak niti u filmovima po tematici i izvedbi i odličan su primjer nadilaženja medija i žanra. Ako je itko na korak i u mogućnosti da preskoči granice žanra i medija video igara onda je to Kojima.
S tim da je sa MGS serijalom pomicao granice i inovirao sa svakom novom igrom.
Doslovno je na PS2 postavio standarde koje današnje igre nisu u stanju popratit.
S MGS2 je dostigao vrhunac. A onda krivulja kreće lagano prema dolje.
yakuza_stinger S MGS2 je dostigao vrhunac. A onda krivulja kreće lagano prema dolje.
Osim..
Borbe sa Bossom i The Endom u MGS3
Kompletnim MGS4 , pogotovo sa borbom sa Ocelotom na kraju
Prvom romansom između AI i žene u Peace Walkeru
Kompletnim MGS V čiji open world gameplay i combat nije ni približno dotaknut dosad. da priču ni ne spominjem
Death Stranding koji je temom (i gameplayom nešto nikad viđeno dotad)
wooddiebone joj daj, vidi se da si opcinjen, dal su jebene igre? Definitivno, pogotovo dvojka koja je remek djelo, ali sad da su pomicali granice ili da su danas nedostizne, ne, nisu ni u top 50.
Da se razumijemo, ja hejtam Kojimin karakter ne igre, covjek radi dobre igre, ali da je neko bozanstvo gaminga, za mene nije.
On je meni sveti čovjek.
- Uređivano
somethingwrong Kompletnim MGS V čiji open world gameplay i combat nije ni približno dotaknut dosad. da priču ni ne spominjem
Prica u Mgsu V nije dotaknuta jer nitko ne zeli prstom u govno. Mora da se salis sa ovim segmentom ove igre.
Death Stranding sam gustao jako, ali daleko je to od nekih remek djela.
Ja pričam o igri koja je svojevrsni mindfuck od početka do kraja, koja je raspizidla pol gaming svijeta jer igramo s drugim likom i zbog toga je desetljećima bila na začelju po "listama najboljih MGS-a" da bi se tek kasnije shvatilo što je pisac htio reći. To je igra s kojom se doslovce uzelo ono što je dotad s serijalom napravilo, pojelo i izbljuvalo. Treba imat muda za to. Igra se doslovno izruguje s tobom kao igračem cijelo vrijeme i izaziva te da promisliš što radiš. Još smo dobili okljaštrenu verziju MGS2, jer se nije imalo ni vremena, snage i vjerojatno love za prebaciti sve Kojimine zamisli u igru.
Ovo sve što ti navodiš je super, ali je to već Kojimino igranje na sigurno. I to je počelo s MGS3 čisto da mu bijesna većina ne odsječe glavu koliko je prijetnji izdobivao. Al ok, svakom svoje.