yakuza_stinger Ja pričam o igri koja je svojevrsni mindfuck od početka do kraja, koja je raspizidla pol gaming svijeta jer igramo s drugim likom
Ako nisi skužio, svaki MGS igraš s drugim likom😉
O ovoj temi baš imam štošta za reći.
I ako je ijedan MGS mindfuck onda je kroz cijeli prolog, cijelu igru i daleko nakon- MGS V(pogotovo ako di igrao sve MGS) Samo ću dati jedan hint: Skull Face i 1984.
MGS V je daleko najzreliji od svih i kao igra i kao završetak priče.
Dosta je inovativno i to što MGS serijal završava u prošlosti, odnosno mijenja cijelu sliku.
Nisam bez veze uradio 1ipo satnu analizu. Bilo bi mi drago čuti mišljenja, iako sam većinom ovo uradio za svoj gušt. (Napravio sam i chaptere za lakši pregled)
igrao sam apsolutno sve moderne Metal Gearove, uključujući i 2 Metal Gear AC!Da, Peace Walker i Portable Ops na PSP.
Meni je jasno da onaj AI codec na kraju MGS2 ljudima sad zvuči kao revelation, ali poruke u MGS V su daleko više uznemirujuće od AI u bijeloj kući(!) i sam MGS je daleko više od gameplaya.
Isto tako mi je jasno da nije za svakoga, i da dosta ljudi Kojimu vide kao pretencioznog šarlatana, a MGS kao parodiju američkih akcijskih i špijunskih filmova(što dijelom i je istina), ali dublje, u codecima i u kazetama iz PW i MGS V, ima toliko materijala koji igrama daju jednu novu dimenziju.
And remember. V Has Come 2 😉