Sonyfobi na sparatima….
Šef Microsofta potvrdio, na PlayStation i Nintendo stižu nove Xbox ekskluzive
Ma to, dajte nam Halo i Gears
Odlična vijest! Samo neka izlaze.
Konačno neke igre.
Microsoft spasava Sony usred suše PS ekskluziva.
Microsoft spašava živu glavu nadajući se boljoj prodaji na PS-u.
Brijac Microsoft spašava živu glavu nadajući se boljoj prodaji na PS-u.
- Microsoft annual net income for 2024 was $88.136B, a 21.8% increase from 2023.
https://m.macrotrends.net/stocks/charts/MSFT/microsoft/net-income
Xbox revenue increased by 44% year-on-year. Without Activision Blizzard, it would have decreased by 4%.
Activision Blizzard earned $1.68 billion this quarter with an operating loss of $570 million.
Quarterly revenue from Xbox gaming content and services sales grew by 61%, with Activision Blizzard accounting for 58% of the growth.
Quarterly sales of gaming hardware plummeted by 42%
https://wnhub.io/news/finance/item-44406
2026. se špekulira kao godina izlaska nove konzole.
- Uređivano
Kao što rekoh na početku godine i još mslo ranije(dok se nije znalo da će xbox ići 3rd party) , ako MS uopće izbaci novu konzolu, bit će to hibridna konzola sa rudimentarnim hardwareom baziranom na ARM mobilnoj arhitekturi koju će raditi i 3rd party tech kompanije sa MS operativnim sustavom i gamepassom, bez fizičkih izdanja igara.
I bonusčić screenshot
- Uređivano
Brijac kompletna gaming industija je u problemima, otpuštanja i promjena strategije na svakom koraku…više ni sami ne znaju da li bi radili AAA naslove ili live service.
somethingwrong glasine su razne, po nekima izlazi konzola koja će podražavati windowse sa gaming launcherima. Da li će biti ARM manje bitno jer to su odlični procesori ako uspiju sve napraviti da bude kompatibilno.
valjda je logično da rade konzolu koja će vrtjeti igre sa game passa.
- Uređivano
Sterlok valjda je logično da rade konzolu koja će vrtjeti igre sa game passa.
ARM arhitektura bi zahtjevala jak hardware i kompleksni software za "prevođenje" ogromne kolicine X86 igara…jednostavnije je ici na Apu ala novi Halo Strix ili nekakvu varijaciju…uz AI FSR 4 i AFMF 2 sve AAA igre idu na 60-80-100+ fps, još ako cijena konzole bude oko 500$ sa Windows podrškom to bi bilo interesantno, caka je što i Valve ima takve ideje te populariziranje buduceg "Steam OS 4.0"
- Uređivano
Ma naravno, nema logike za ARM pored već gotovih AMD rješenja i onih u pripremi. Ali sve je moguće….sa ARM sve bi totalno zakomplicirali a u fokusu je multiplatform i što više jednostavnosti.
ARM ima smisla samo za handheld, smjer u kojem je išao Nintendo 2017. je bio logican, ali danas je litografija vec na 2-3nm i postoje snažni i ekonomicni X86 Apu-i…Rdna 4-5 na 3nm ce vjerovatno sa 15W biti duplo snažniji od Steam Decka ili Rog Ally, Nintendo Switch 2 ostaje na ARM-Nvidia zbog kompatibilnosti sa Switch 1.
- Uređivano
Nismo se razumjeli zašto ARM. Ta "konzola" ne bi vrtila igre na klasičan način. Igre bi se streamale
Edit:
Hardware bi osim OSa možda mogao služiti i za upscale streama za više efikasnosti
Ak će to funkcionirati za koju godinu po sadašnjoj cijeni game passa zašto ne, meni je svejedno.
A kaj se bude dogodilo da ce to za koju godinu radit ?
Imam vrhunski opticki internet. Jako niska latencija i visoka brzina.
Igrao sam alan wake 2 preko GFnow i nisam se mogao natjerat da odigram do kraja kolko je to jos uvijek loše.
Kaj bi bilo da sam probao neki fps.
Mozda sam preosjetljiv na taj sporiji odaziv, al to za mene jednostavno nije.
Tu su faktori koje nvidia, microsoft i ostali ne mogu kontrolirat, a o tome ovisi tvoje iskustvo igranja
revo Ne radi se tu toliko o tvome internetu kad se pređu određene brzine , koliko o serveru. Ako je ping prema serveru nizak ne bi trebao osjetiti neku povišenu latenciju.
A kako bi to moglo funkcionirati, pa tako da se, recimo, smanji rezolucija streama i da s tvoje strane, ta neka buduća konzola, upscalea dobijeni signal pomoću neke verzije machine learninga.
Nije to toliko ni daleko koliko se misli. Ja sam probao par single player PS3 igara preko streama na PS5 i nije kritično drukčije od direktnog izvođenja.