revo A zakaj bi radili prakticki steam mašine ?
Poanta konzole je da prodajes svoje igre sa 100% zarade i tuđe igre sa 30% zarade. Pazi prodas elden ring i zaradis 30% nit oro nit kopo.
Koja je logika windows konzole gdje oni nece zaradit gotovo nista
Definitivno ne Steam machine. Ako će MS raditi novu konzolu probat će raditi Gamepass machine.
Možda i mobilnu verziju.
Štos sa streamanjem igara trenutno, bar što se tiče MSove verzije(koja je već godinama, od 2016. mislim) službeno još u testnoj fazi je da oni za streamanje igara s njihove strane koriste clustere Series S hardwarea. Koliko se sjećam 4 povezana Series S u jedan uređaj i isporučuju maksimalno 1080p stream.
Da, za ono o čemu ja pričam, da bi to radilo na mobilnom ili malom uređaju koji ne bi bio klasična konzola, treba i/ili robusnija server podrška i neki ML processor koji naravno ne bi bio ni blizu veličinom, potrošnjom i snagom sličan diskretnim grafičkim karticama.
Stvar je u tome, u streamanju igara kakvo je trenutno, AKO bi privukli veliki broj korisnika na svoju gamepass streaming platformu morali bi osigurati ogromne server clustere, s druge strane, mogli bi ići na ovu drugu soluciju.
Nisam probao GF Now, ne znam kako funkcionira. igraš li igre na zadanim postavkama ili možeš dodatno poboljšati kvalitetu sa DLSS. Koristi li stream GPU uopće u nekom značajnom kapacitetu?
Isto bih volio čuti iskustva ako je netko probao streamati igre na Firestick, koliko je igrivo sa korisničke strane?