To je to. Ovdje sam našao dosta toga, u članku i komentarima, što i meni smeta:
https://steamcommunity.com/app/370240/discussions/0/483366528903190480/
"It's come to the point where I dont even shoot unless I am absolutely sure that there isn't ANY opponent closer than 5 kilometers from me lmao."
Također bih spomenuo igru u reketu koju CPU forsira do iznemoglosti, a iznemoglost znači da ću ja morati svaki njihov napad braniti sa C ili PF, jer moj CPU je debil debilni koji sam apsolutno ništa ne može uraditi, bar ako želim da zaustavim 2 napada zaredom.
Znači, ako branim perimetar sa PG-om, a ostavim reket centrima, i odaberem "Protect the Paint" u defanzivnim opcijama, mogu se samo nadati da me A.Davis, Cousins i slični neće UBITI DO SMRTI u reketu, jer pogađaju sve, a ako ofulaju, onda i uhvate Off Rebound za čas.
Igram na All-Star sa nekim vidom custom-simulation slidersima, a čak sam morao malo tendecije CPU-a podešavati, tj smanjio samm malo Feed the post, Attack the basket i podigao Take 3pt shots i Take Mid-range shots. Međutim, to se očito overloada sa tendencijama igrača i tima, pretpostavljam trenera CPU-a, koji opet znaju da isforsiraju igru ispod koša, i da se zalijeću na driving layup koji se ponekad može i odbraniti, ali počesto, to ili a) uđe ko ispičke ili b) uđe ko ispičke u dodatno slobodno bacanje
Smeta mi također da igram protiv neke ekipe kao što je Milvoki, sa prošlogodišnjim prvacima, i jednostavno se mučim da se odlijepim 5-10-15 razlike, i dođe 3. četvrtina i CPU manijački počne igrati, a moj tim fasuje trenutno slijepilo, ko Esmeralda, i ne mogu pogodit bazen sa pola metra. Neki vid skriptiranog catch up-a je prisutan, kao u Fifi.
Još svašta bih mogao pisati, ali već sam dovoljno napisao da ispadne da sam jebena n00bara, što nisam, jer igram 2K od čini mi se 2K8, a igrao sam NBA Live od NBA LIVE 97, tako da sam poprilično spretan sa virtuelnom loptom, ali ove godine, dobili smo najteži CPU AI ikada u sportskoj igri. Čak i kad igram PRIVATE TEAM-UP sa prijateljima i stavimo na Pro težinu, CPU nas UBIJA nemilosrdno, znači, ne fula, osim ako ga ne zalijepim ili ako ne odigram baš baš dobru D, tako da mogu povezat sa brzim kontra-napadom i slično, ali čim malo popustiš gard, vidiš da je to malo OP do jajca. Kao što sve više ljudi tvrdi, šutevi u ovoj igri su usrani do grla.