Nisam dugo pisao riport, jer sam nekako odustao svakih desetak tekmi pisat novi izvještaj...
No eto stigao sam do playoffa, odigravši 82 utakmice regularnog dijela i jako sam zadovoljan sa tim djelom sezone.
Od 82 utakmice, zabilježio sam 61 pobjedu i 21 poraz te sezonu završio kao drugi u konferenciji iza Warriorsa koji su zabilježili dvije pobjede više.
Tokom sezone par igrača izbivalo je čak i do dva tri mjeseca.
Od najvažnijih izbivali su Lee (27 utakmica), Bogut (28 utakmica), Ray Allen (30 utakmica) te Beverly (čak 40 utakmica).
Dok su oni bili odusutni svoju minutažu i statistiku popravljali su Carter, Teletović, Andersen i Gooden III.
MVP lige je Sunsov bradonja James Harden...
Sjajna statistika Hardena, kojem je jako malo trebalo da uđe u triple double prosjek...
Osim bolesno visokog postotka šuta, Harden je u regularnom djelu sezone sakupio 59 double doublova, te čak 17 triple doublova.
Osim nagrade MVP lige, našao se i u ALL NBA First Teamu uz bok Lillardu, Jamesu, Durantu i Gasolu.
Od nagrada moram spomenuti i sjajnog debitanta u redovima Sunsa, Terry Roziera koji se našao u prvoj petorci rookiea.
Terry se našao u društvu Porzingisa, Okafora, D'Angelo Russella te Mudiaya...
Trener sezone je očekivano Steve Kerr.
Šesti čovjek NBA lige je Rajon Rondo.
Naš Bojan Bogdanović našao se u petorci igrača koji su najviše napredovali.
A igrač koji je najviše napredovao ove godine u NBA ligi jest Mason Plumlee iz Portland Trail Blazersa...
Obrambeni igrač godine je Deandre Jordan, a nagradu za rookiea godine osvojio je Okafor...
Slijedi playoff...
Ono što me veseli jest, da u doigravanje ulazim zdrav i dosta odmoren.
Vrlo vjerovatno slijede riportovi sa snimkama...