PHOENIX SUNS - SEASON 2 - PREVIOUS SEASON RECORD 61-21SEASON 2016/2017Nakon što sam sa Sunsima ušao u povijest osvojivši po prvi put u povijesti Phoenix Sunsa NBA ligu, krenuo sam u drugu sezonu s novim trenerom.Jeff Hornacek dao je ostavku zbog zdrastvenih problema, točnije operacije za koju je potreban dugotrajan oporavak. Jeffu želimo sve najbolje i naše misli su uz njega.Na njegovo mjesto postavio sam Mike Budenholzera trenera godine od prije dvije sezone. Na njegovo mjesto u Atlanti došao je Darvin Ham.Trener Budenholzer najavio je "male" promjene u rosteru i svojoj viziji kako bi novopečene prvake pretvorio u još bolju momčad.Prva odluka Mikea je bila da se od dva staraca Allenu ili Carteru, bar jednom zahvali na fenomenalnoj jednogodišnjoj predstavi u dresu Sunsa.Odluka je pala na Vince Cartera, koji je trejdan u Toronto Raptorse, da završi veliku karijeru tamo gdje je i počeo.Sunsi su u novu sezonu krenuli sa par ozljeda, pa su neki trejdovi bili čak i nepovoljni.Rookie iz Hrvatske Dragan Bender, sezonu je trebao počet u Boston Celticsima, ali smo dali Boguta za nešeg Dragana.Bogut se nije baš previše uklapao u Budenholzerov plan. A trener Mike je to ovako objasnio.Andrew je klasa za sebe, ali više prilike mislim dat Andersenu koji je pod pravi stup obrane, iako je u napadu dvije klase lošiji.No tu je prilika za David Leea koji može igrat i visoko krilo i centra, pa će dobit rotaciju u obje role. A vidjet ćemo što ćemo i sa oživljavanjem NBA karijere za Grega Odena.Znači tu rotaciju role, kada bi Lee išao na centra, imamo troje dobrih PF da uskoče; Bender, Teletović i Gathers (novak)...Budući da se Beverly ozlijedio na pripremama za novu sezonu, morao sam rasteretiti nekako mladog Roziera.A privremeno se u Phoenixu zadržao Deron Williams. Odlaskom Cartera na zadnji vlak u Toronto, SF pozicija trebala je iskusnog veterana.A to sam dobio u Richardu Jeffersonu, bišveg Cavsa, koji je igrao prošlogodišnje finale protiv Sunsa.A kada se Patrick Beverly vratio, Williams je poslan u Chicago Bullse...PG | Rozier, BeverlySG | Harden, AllenSF | Antetokounmpo, Webster, JeffersonPF | Lee, , Teletović, GathersCF | Andersen, OdenIako nešto kasnije, tj. na polovici sezone (pišem uvijek ove riportove sa zakašnjenjem od valjda sto godina) šaljem Bendera u Hornetse.Tako da bi ovo trebala biti konačni roster do kraja sezone. Ukoliko zbog ozljede nekog od važnih igrača nešto budem morao mjenjat, to je više sile...Spremni za obranu titule...A sada malo o ostalim trejdovima u NBA ligi, možda i najvećim promjenama u zadnjih deset godina. A najzvučnija promjena je definitivno ona od King Jamesa.Bullsi rade novi .Od odlaska Jordanove generacije, Bullsi nisu bili ni blizu rostera koji bi mogao postati NBA prvak.No sada je to itekako moguće. Uz Lebrona Jamesa u Bullse su stigli razigravači Deron Williams iz Sunsa te Trey Burke iz Utah Jazza.A na centralnu poziciju je stigao ni manje ni više Damarcus Cousins. Kakva momčad!Celticsi su također postali opasni favorit za NBA naslov.Doveli su Kevina Duranta iz OKC-a, te dobili vrhunskog PF-a u Paulu Gasolu koji još ima šta za pokazat.Užasno se veselim utakmicama s ove dvije momčadi; bit će lijepo uživati gledajući ponovno jake Celticse i Bullse...J.R. Smith | Cavs --> NY KnicksMozgov | Cavs --> LakersAl Jefferson | Hornets --> San Antonio SpursTaj Gibson | Bulls --> OKCJoe Johnson | Nets --> LA ClippersTo su barem oni vrijedni spomena. Bit će ovo jako zanimljiva sezona.Za neke velikane i zadnja. Bryant, Allen, Garnett, Carter...Kakvi velikani!!! http://youtu.be/MeTsS8ewfFk