Prešao sam brojku od 25 sati i mogu reći da sam se napokon navukao. Kažem napokon jer me, nakon zanimljivog i kratkog uvoda, igra iskreno zamorila s Minutemenima i settlementima tako da sam je nakon samo 5 sati podredio drugim igrama i stavio na čekanje. Neki dan sam nastavio igrati s ciljem dolaska u Diamond City (dobar savjet člana FicoLegend ), a usput sam se pridružio i Brotherhoodu, te mi je od tada igra postala puno zanimljivija. Svi prethodni nastavci su s razlogom vaultove stavljali pokraj naseljenih mjesta, dok su nas u četvorci odlučili zamoriti s najdosadnijom frakcijom Fallouta i upoznavanjem s "opcionalnom" minecraft novinom prije dolaska u prvo naseljeno mjesto. Po meni prilično glupa odluka.
No dobro sada, nakon malo više uloženih sati, baš guštam u igri, istraživanju i lootanju svega i svačega. Na novi sustav dialoga sam se navikao, a i perkovi (koji zapravo samo mijenjaju brojčane vrijednosti prethodnika) su dobra inovacija, no smatram da nisu trebali omogućiti ulaganje u SPECIAL statse jer ovako više nema buildova i svaki lik će naposljetku biti majstor svega, dok skupljanje bobbleheadova gubi na važnosti. Strukturi questova, čak i onih glavnih, ide najveći prigovor jer varijacije na temu pobij sve na x lokaciji i spasi x osobu/pronađi x item, brzo postanu monotone. No s obzirom da je borba područje gdje je igra najviše napredovala, čak i takvi questovi budu zanimljivi za izvršiti, bar zasada. Unatoč svim kozmetičkim promjenama evidentno je da je ovo samo unaprijeđeni, malo kežualizirani, Fallout 3, a budući da sam u istome, kao i u Vegasu, potrošio 200+ sati, nadam se da ću u ovome doseći bar pola tog vremena.