Kaže Steam preko 20h igranja pa evo u par crtica dojmovi do sada:
+grafika (odnosno art style)
+exploring
+i dalje Bethesdin fenomenalan level dizajn
+zvuk
+ok glazba (daleko doduše od Mark Morgan savršenstva iz prve dvije igre)
+FPS napucavanje
+maštoviti perkovi
+modding i upgrade svega
+/- main storyline (nije tragedija kao u trojci)
+/- engine (puca po šavovima)
+/- bugova i dalje ima
-ubojstvo RPG-a (imam dojam kako igram neku akcijsku avanturu)
-dijalozi
-likovi
-power armor
-survival mod
U suštini, OK mi je igra. Bethesda se malo popravila u storytellingu, iako je to i dalje tipičan AAA spektakl bez ikakve dubine i razrade. Imam dojam da će na kraju frakcije biti tek obična šminka te općenito izostaje opet onaj dojam da odluke igrača imaju neki vidljiv utjecaj na svijet, tj. sve djeluje užasno skriptirano.
NO, kako je Bethesda svoju viziju Fallouta odlučila gurati kroz "istražuj svijet i neka sitnice pričaju svoju priču" u čemu im realno nema ravnih, prilično guštam u tome da hodam po napuštenim zgradama i kućama i gledam sve te sitne detalje.
Od RPG-a je ovaj puta malo toga ostalo, iako mi je simpatičan perk sustav kojeg su osmislili. Dijalozi su tragedija i uvreda za inteligenciju te općenito su s njima u većoj mjeri ubili željeno izražavanje karaktera protagonista kojeg si kreiraš. Inventar je i dalje konzolaško govno neprilagođeno za miš i tipkovnicu, napucavanje bez VATS-a je po prvi puta zabavno, dok je survival mod zbog par debilnih odluka prilično neupotrebljiv.
Vjerojatno će se do kraja igre promijeniti određeni dojmovi, no u globalu mislim da je to igra u razredu 7,5 - 8.
Najviše mi u četvorci fali crni humor za kojeg Bethesda nema nikakvog smisla, a koji je u New Vegasu bio savršen.
Skoro 30h igranja pa kratka dopuna s par minusa:
- dizajn questova (dođi / ubij sve / report)
- ideja da minutemen questovi mogu biti zabavni
- frakcije (ghoulovi i super mutanti su uglavnom vreće za napucavanje, BoS jedini do sada imao neki relativno smislen i kratak storyline)
- užasno fali sustav karme
- crnog humora nema ni za lijek
- prebrzo skupljanje levela i otključavanje perkova (vidi iduću točku)
- 0 izazova
Nezz, nisam baš sretan. Mislim da će ovo završiti na 7-ici, pod uvjetom da kraj storylinea bude ok.