DarkPunisher Zero Ja sam si isto puknuo overdrive i puno ljepse to izgleda nego FHD, ali da slazem se, iako bi i ja htio OLED trenutno je to van svakog budgeta nazalost…
Zero DarkPunisher Baš, bolje onda dodati još love i ulupati u 65 inch OLED TV, ali onda jel, nije više monitor lol…a mene osobno puno više umara igranje na TV-u. Btw. samo ispravka- overdrive je vezan uz prikaz odnosno odaziv piksela na određenoj frekvenciji/fpsu. Eliminira ghosting i blur. Generalno je medium najbolja postavka ako se vrtiš oko troznamenkastog fpsa. Oko 60 frameova je weak najbolja opcija. Malo nezgodno što na AOC-u treba ručno s tim, ali bolje da i ima opcije nego da je samo jedna.
Deadwalker Zero a mene osobno puno više umara igranje na TV-u. Nisi jedini, nisam doduše siguran je li to samo od ekrana ili od ležeće pozicije isto u slučaju TV-a 😃
Zero Deadwalker Heh, mislim da je kombinacija oboje. Veća svjetlina mi je primjetna i na TV-u i na ovom monitoru kad sam prešao sa starog. Da, sve se to može podesiti, ali po defaultu napreže oči…pogotovo HDR na TV-u. A druga stvar je što se i meni prispava na kauču.😃 Btw. nije zgorega malo pogledati npr. ovaj kanal za preporuke. Novi monitori stalno dolaze:
prayer Sa IPS LG ili DELL nečeš nilkad pogriješiti, ali evo zadnja dva monitora su mi LG bili i za sada nisam imao problema snjima. Ova je moja preporuka ako se ne ide za OLED: https://www.amazon.de/LG-Monitor-27GP850P-B-BEU-Ultra-Gaming/dp/B0D7CVFTL1?th=1
DarkPunisher Znaci izludit ce me ovaj zvuk koji proizvodi nesto sto ne mogu dokuciti sta je u PCu. Ne ovaj sum, nego ovo ponavljanje. Jako je iritantno, nekad se manje cuje al vecinom ovako i bas ima neki frekvenciju koja iritira zesce. Ne bi mogo zaspat recimo da ocu da mi se nesto skida ili slicno. Edit: htio sam ovo u PC temu, pa ako neko moze prebaciti 😅 @Fenix
prayer DarkPunisher To ti je turbulencija. Skini si Fan Control aplikaciju i smanji RPM od ona prednja dva venta dok više ne čuješ nikakvu buku (osim ako nisi dodao neke nove, u tom slučaju ideš metodom eliminacije). Isto se meni dešava na mom kućištu ako ventovi idu preko 35%. Trebalo li je malo da skužim u čemu je kvaka ali sada je komp tih ko buba. Evo tutorial, skroz jednostavno za namjestiti
DarkPunisher prayer Jesam vec skinuo i stavio sam da mi automatski namjesti, nisam rucno stavljao RPM. Budem se poigrao s tim onda kad dodem mada ovak kad sam slusao s otvorenim poklopcem nissm primjetio da dolazi od prednjih ventova (nove jos nisam uzeo).
prayer DarkPunisher To je zato što ti turbulencija odzvanja od bočnih poklopaca, kad ih makneš zrak ti ide gdje zeli ići pa nemaš takvih zvukova. Ako se ne varam, mene je tako zezao donji vent na tom kučištu. Samo baci oko na RPM i stavi ga šta ja znam na ravnih 30% i nebi trebao imati ikakve zvukove.
DarkPunisher prayer yep, stavio na 35% i nema vise tog sranja Tnx! Zero stavit cu sve novo od ventova nutra svakako.
Zero Ili možda jednostavno uzeti bolji vent koji je obično i tiši, a da ne ide na štetu okretaja. Ja sam isto mijenjao dva svoja. Onaj ventilator koji košta 2-3 puta više od jeftinog s razlogom ima i takvu cijenu.
prayer A mislim da realno bolji ventilatori nebi pomogli pošto je više do samog dizajna kućišta nego do ičeg drugog, a i ta dva velika ventilatora koja dobiješ stim kućištem su jako dobra. Imam na svom SFF kućištu dva najskuplja 120mm Noctua ventilatora pa opet ima turbulencija iznad 35%. Na kraju dana dok god ima protoka zraka i dok god se toplina miče iz kućišta, brzina vrtnje ventilatora nebi trebala praviti neku pretjerano veliku razliku tako da zbilja mislim da nema potrebe za mjenjanjem ičega. Samo dodaj taj jedan za ispuh i miran si.
prayer Evo tu je! Prvi put u životu probao UW monitor i to odmah Cyberpunk upalio. Imerzija je jako impresivna i brzina na koju se navikneš na takav aspekt je fakat brza.
Tuhy Ako može mala pomoć…jel bi ovo bio ok izbor? https://www.bigbang.hr/monitor-27-xiaomi-g-pro-27i-m0ej-3104044057.html Ili ima neka bolja solucija do nekih 220 eura? Standardno korištenje, privlači me radi rezolucije i dost dobre svjetline u odnosu na ove neke jeftinije (oko 150-170 eura). Thanks 🙂
doktor1 Sada posle posla tek idem po njega. Ovaj gore po specifikacijam je još bolji! Samo želim ultrawide, jer sam imo 29" uw i zaželio se, samo sada 34. Na PCu igram većonom RPG i strategije tako da mi taj format top za to.