Monitori
Meni je dvojba
sony 40w705c ili Panasonic-tx-40cs620e
Sony daje jadnih 2 godine garancije, što je meni tragedija :(
Panasonic daje 5 i to bez nadoplate
Problem je što ja nisam vidio ove nove led lcd da ima manje od 102 a veće od 80-2 cm. A tv ide u sobu i gleda se sa jako malo udaljenosti... 40 je plafon! :
Gledao sam i neke Dell monitore, 21 ili 23. Cijene su čak i više nego korektne i čuo sam samo pohvale na dell monitore :)
Sancta daje 5 godina garancije na Sony modele. Ja sam se dvoumio izmedu Sonya i Samsunga al na kraju sam se odlucio za 75 seriju odn w43/50 755 c. Najvjerojatnije cu uzet onu od 50 ako budem mogo.
Ono sto mi nije pasalo kod Samsunga je par stvari
Gotovo da ne postoje vise modeli koji im nisu 4k i tek kad se spustis u nizu seriju mozes pronac obican, nezakrivljeni FULL HD TV. Sve ostalo vecinski curved, UHD i 3D.
Sony serije mi pasu jer nude obicnu flat 2D sliku, bez 3D-a sa dobrim input lagom i preljepom slikom. Uglavnom nude sve ono sto trenutno trazim od TV-a + android TV kojeg ljudi hvale.
Samsung modeli jesu vise future proof i Tizen platforma je isto super, al taj 4K je meni gimmick ko 3D. Ne zelim placat za njega. Jedva da cu FULL HD moc iskoristit kak spada, a kad 4K sadrzaj dode u opticaj onda ce i sadasnji modeli koji kostaju preko 10, 15 tisuca, kostat troduplo manje.
Opet sve se svodi na to sto covjek trazi od TV@ i gdje mu je primarni fokus - igranje, filmovi, itd.
Sad, za njihove serije u vecoj klasi to sto god odaberes tesko mozes fulat, al ta veca klasa je po meni od 7,8 milja nagore, a kod ove srednje ili nize moras ipak odabrat nesto, a zauzvrat spusit nes drugo (funkciju, kvalitetu i sl.), a kad iskesiras 10 hiljada za TV normalno da ce bit i 4K i curved i imat sve zivo u sebi. Steta sto je Samsung skoro potpuno odbacio obican FULL HD.
Sent from my SM-J500H using Tapatalk
Nažalost, na ovaj TV ne ide 5 g garancija :) Bio, vidio i pitao. 5 g se nadoplaćuje 600 kn
Da je garancija 5 g, vjerovatno ne bih dvojio ni sekundu kada imam Sony mob i sony plejku
Ovako... 2 g je fakat malo, nešto ode i bankrot na servis.
Samsung isključujem, nakon iskustva sa mobom ni kune im nedam. Da je najbolja ponuda na svijetu...
Na sony tom modelu mi se čak i slika sviđa, čak mi je i osobno lijepša nego na nekim drugim televizorima od Sony-a koji su i malčice skuplji. Naglašavam, osobni stav
Bas probo u SD kupit putem web shopa i osto ugodno iznenaden da se i s Dinersicom moze ostvarit 10% popusta i to bilo kojim danom na bilo koji proizvod.
Neke individue (ahem ) su rekle da se mora osobno doc u poslovnicu sto izgleda nije tocno.
Odmah ti u kosarici izracuna tih 10% samo u promotivni kod se mora upisat Diners i maksimalno do 12 rata, preko toga popust ne vrijedi.
Ipak na kraju uzimam 43 inca jer za 50 inca mi prelazi limit.
@theMarko, ja sam svrljo i cito za Samsung i Sony, za LG nisam i o njihovim serijama bas nis ne znam iako vjerujem da su odlicni.
Da i meni bi tih 5 godina igralo ulogu jer nije mal trosak i nekako si mirniji definitivno.
Pa zato mi je dvojba. Panasonic imamo doma i stvarno nemam prigovora. Pošto je taj tv više kao mini kućno kino i biti će povezan sa pc preko hdmi kabla za gledanje serija i to
S druge strane SONY mi više paše da je sve umreženo kada imam i druge sony stvari. No opet mi to nije presudno kada Panasonic ima swipe and share funkciju :)
Da bar ima nešto između 80 i 102 cm... Pošto je soba širine svega 280 cm a gledati će se iz stvarno (pre)male udaljenosti... (ni 2 metra). Zato je 40 plafon.
Na sonyu sam imao prilike vidjeti onu običnu sliku sa antene, a sa Panosinca nisam. To mi je isto jakooooo bitno, iako tv ne mislim paliti osim za dnevnik, ali da opet nije šugava slika. Recimo Panasonic sam vido nekakav model za 5000 kn prije cca 1 g, slika je bila odvratna... S druge strane Sony mi se jako popravio iako prije njihov tv teško da bih uzeo.
Sony ima najbolji odaziv za igre
Kolko citam o tvom Panasonicovom modelu, radi se o stvarno dobrom omjeru ulozenog i dobivenog i kazu da za tu cjenu se definitivno isplati.
Neki dodatni plusevi su mu i siri kut gledanja i veca svjetlina.
Mislim da ni sjednim ne bis pogrijesio, al ovih +3 godina garancije bi meni prevagnulo na Panasonica, ovak kad na brzinu pogledam.
Input lag u game modu mu je na oko 50 ms sto je neki prosjek. Sony je tu nesto bolji, uz smart platformu i Android.
Opet ovisi sto ti je bitnije, recenzije vjerujem da si cito, al koj god uzmes ne mos se sjbat.
Pitanje za one koji imaju SONY KDL-W seriju....
Kupio sam 755W televizor.
Da li on i na koji način čita titlove ako se gleda preko usb/hdd ?
Meni su u istom folderu film i titl i isto su imenovani, ali ne radi....
Ovaj nije android ali ostalo stoji... Do božića želim tv jedan od ta dva.
Torla, da probaš pomoću onog programa "naljepiti" titlove na film i onda tako gledaš?! Mislim da se zove aviaddxsubs program (besplatan). Tada bi moralo raditi!
Tapatalk/M4 aqua
Mora radit.
Ovo kaj sam ja isprobaval u dućanu je radilo bez problema. (1080p fileovi, mkv. ili mp4. format )
Ako ti ne radi na onom defaultnom playeru, skini VLC ili MX Player...nema teorije da ne radi.
Mislim da budem išao na SONY varijantu zbog sony moba i plejke pa umreženosti Pošto čita sa usb-a sve ne trebam spajati s kompom ništa...
nego Tuhy pošto tv ima taj web i to, jel mogu recimo otvoriti sajt s utakmicom i gledati tako na tv-u... dakle ono flash
ili budem tada spajao tv i komp i tako gledao pokoju tekmu vikendom
KAže lik u sd-u da on mislim da je ovaj sony bolji od panasonica zbog panela i još par stvari
+
na mobu imam onaj screen mirror
Mora radit.Budem probao s VLC, jer mi se čini da je instaliran.
Ovo kaj sam ja isprobaval u dućanu je radilo bez problema. (1080p fileovi, mkv. ili mp4. format )
Ako ti ne radi na onom defaultnom playeru, skini VLC ili MX Player...nema teorije da ne radi.
Ne znam kakva je procedura s ljepljenjem titlova, vjerojatno jednostavna, iako mi se iskreno ne da zezati s time.
Al ako neće ići, probat ću s tim programom.
Tnx!
Jel ima neka dobra kalibracija za naći negdje?
Bas i ja trazim kalibraciju pa ljudi kazu ovo
Getting the best settings is easy: just switch on Custom mode, turn brightness to 21 (150 cd / m² ) and gamma to -1. Set both motion compensation and Cinema mode to Medium for smooth results.
Test results using our recommended settings:
Contrast.041 cd/m²Gamma / 5Delta E.7Variation in white uniformity%Viewing angles,7 / 5Power use WMedia player.5 / 5
Inace, prezadovoljan sam s tvom, al uskoro opsirnije.....
Nisam isprobaval streamanje tekmi, ali to ionako neće bogzna kako kvalitetno funkcionirat. Doduše, zval me jednom neki lik i veli da svaka čast, da mu super radi, hvala što sam mu preporučil telku.
Prebaciš sa moba zrcaljenjem zaslona. Ili sa kompa HDMI-em. Funkcionira odlično.
Ono što nisam isprobaval je kad streamaš tekmu na kompu, imaš Google Cast na Chromu, da automatski prebaciš sliku na telku. Ako tekma radi bez trzanja, nemaš što dalje tražit :). Viš, sad mi tek palo na pamet :) Isprobaj.
Ili skini KODI, pa instaliraj Croatia on Demand (il kak se već zove plug in) i pokreći programe na taj način (koji su dostupni)
Ili skini IPTV, plaćaj 5 dolara mjesečno i imaš SVE.
Glavna stvar kod Sony-evih telki sa Androidom i je što se dosta aplikacija skine na USB, instalira se na TV putem ES File Explorera (prethodno treba skinut ES File explorer sa Google Stora u TV izborniku) i voila, radi :)
U jednom sd-u kaže lik bolje sony, u drugom kaže lik panasonic jede sony...
Ma mislio saž povezati komp sa tv i tako strimati hd tekme a ostalo preko usb-a. Ili isto ovako sa hdmi kablom.
Vidim i VIER-a od Panasonica ima to "zrcarenje zaslona"
Samo sony ima tu tehnologiju da kao svaki pixel analiziraju i onda ga tv "popravi". Eh sada... 5g je 5 g i još je na akciji u elipsu za 3400 kn...
Nažalost, 43'' je previše za sobu, ma i 102 je puno za tu udaljenost ali jbg...
Meni je bitno iskoristiti potencijal za tako sa kompa djeljenje, kao i plejka povremeno.
Moram vidjeti sliku Panasonica uživo na anteni pa da to usporedim...
Božić je jako jako blizu... Šteta da tv trune u dućanu
Problem je u dućanima to što recimo sve vrte na full hd i to sve postavke nsa 100... A rijerko tko pušta "klasičnu sliku" i dobiješ krivi dojam...
Tapatalk/M4 aqua
Pa zato zatražiš da ti prebace na sd signal :)
Ja ponekad sam ljudima prebacim, da nebi poslije bilo "a kak u dućanu izgleda suuuperrr, a doma govno..." :)
Jbg, ja pričam o Android modelima koji se definitivno isplate.
Što se tiče serije W705 vs Panasonic CS620 (il koju već gledaš), čak bi i ja stao na stranu Panasonica ;)
W705 nije loša telka, nikako...ali... :)
Panasonic ima odlično skaliranje sd signala. O povezivanju neću jer na njima nisam isprobaval. Zrcaljenje i povezivaanje HDMI-em bi moralo radit bez greške.
iskreno meni je taj android tv generalno neprivlačan. Smart tv je i više nego ok za mene... Meni je žao bankrotirati na telkač kada je to za sobu i kada će raditi samo vikendom i to možda...
Ja bih vrlo rado 90 cm ali ima samo 80 i 102... Ovo je prvo premalo, drugo je (pre)veliko. 4000 kn je plafon...
Stari kaže je vidio taj Panasonic u elipsu i kaže slika preko antene - blaga KATASTROFA (sa udeljnosti od cca 180 cm)
Problem je što gledam online opise i svaki trgovac daje svoje opise i dolje se ograđuju pa evo sada piše da Panasonic ima 400 Hz :) Sony je na 200.
SAda je fakat jako dobra ponuda u elipsu i to čak 900 kn jeftinije.
http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PANASONIC-TX_40CS630E/
Garancija ipak igra ulogu, a sony nekako ne vjeruje u sebe kada daje samo 2 godine
Ali primarno mi je za plejku i za HD filmove. Gledanje redovne telke je stvarno jako sporedno :)
sony ima 50hz panel a panasonic 100hz.Ja bih ipak uzeo sony android to su ogromne mogucnosti bez spajanja kompa i slicno.Sony bi trebao najbolje peglati sd signal bar su to radil prosle godine ove godine imaju taj novi x1 proesor pa ne znam.Moguce da su ove godine ubacili i 100 hz panele prosle sve velicine ispod 50 inca su imale 50hz panele.Ove godine je samsung skroz podbacio sa srednjom klasom.Po svim recenzijaa prosli su bili mnogo bolji.Sony ove godine ima malo veci input lag nego ranijih godina.Moj neki stav favorita po tome sta ce se gledati,sd signal i igre proslogodisnji sony, smart mogucnosti philips i sony ove godine.Moj savjet izbjegavajte jeftine 4k televizore svih kompanija jer to su smeca izvadilo im je sve sto valja i ubacilo 4k rezoluciju,iako je ne mogu prikazati preko hdmi-a niti imaju toliko sirok spektar boja.Sto se tice panasonica ja nisam vidio da ga iko posebno hvali tu srednju klasu,cak je proslogodisnji as640 bolji.Problem je sto su ove godine svi zakazali u toj srednjoj klasi htjeli su na silu utrpat 4k rezoluciju i u tu klasu a da ostanu konkurentni cijenom.Po svemu vidjenom a posebno cijenom ja bih uzeo ili philips ili sony ovogodisnji.
Super korisne informacije Tuhy, hvala ti.
Nego sto se tice naseg signala, spojio sam max tv i slika izgleda jako lose, a ne znam jeli do postavki ili cega.
Al ako je istina ono za IPTV da imas sve, kome treba max tv. Aj barem mi je besplatan trenutno.
@TheMarko
Mislim da si zabrijo na velicinu ekrana. Ja sam uzo 43 inca i gledam ga s mozda 2 metra udaljenosti, a komotno s neka 2 i po, 3 metra mozes i veci tv uzet bez problema.
meni je 2 metra najveća daljenost s koje ću moži gledati TV Jer je soba cca 280 a krevet je 1 m... Dakle naknap 2 metra
Idem pogledati taj panasonic, vidim da je jedna serija čak i jača sada i to sa 400 Hz a ne 200. Šteta što ovu još jednu jaču seriju ne mogu koja je skuplja svega 200 kn ali ima 1200 Hz, ali nema 5 g garanciju... Tako da idem na ovu varijantu dok mi nije pobjegla.
40 je čisto ok, i više nego ok