Nego sto se tice naseg signala, spojio sam max tv i slika izgleda jako lose, a ne znam jeli do postavki ili cega.
Jer gledaš sa "možda 2 metra" :)

Pa na tako veliki tv s te udaljenosti ne možeš očekivati vrh. To nije normalna udaljenost... I ovo što ću ja raditi nije baš zdravo, no za pogledati jednu epizodu u hd kao mini kućno kino mene to više zanima od gledanja telke... Osim naravno :
Bio je dobar lik u trgovini pa nam upalio najskuplji tv ali pustio običnu antenu i kaže - evo vam najskuplji tv a gledajte sliku.
Poanta je da moraš imati i dobar ulazni signal, jer badave ti 4k tv ako ne puštaš 4k ulaz.

Ja se nadam do vikenda to riješiti. Sampo da bude dobra slika za hd i sve 5. Da bude veliki tv pa da vidim na plejki glave neprijatelja bez poteškoća

Da kod nas puštaju normalni signal a ne kao u Kuvajtu bila bi to druga priča...

Tapatalk/M4 aqua

16 dana kasnije

Stjecajem okolnosti, dobio sam TV SAMSUNG PS-42E71H, plasma proizvedena 2006., ekran oko 120cm, 50hz. Zanima me koliko je to dobar TV za gaming (PS3, X360 i Wii)?

Stjecajem okolnosti, dobio sam TV SAMSUNG PS-42E71H, plasma proizvedena 2006., ekran oko 120cm, 50hz. Zanima me koliko je to dobar TV za gaming (PS3, X360 i Wii)?
Radi se o plazma modelu. Što se lag-a tiče ne bi trebao imati problema. HD Ready, znači nije full hd. Osvježenje slike bi moglo i trebalo biti bolje (pogotovo se osjeti kod bržih scena), dok će ti kontrast/svjetlina biti prosječni ali u nekim granicama normale. Zvučnici su skromni, samo 2 x 10W. Kut gledanja je odličan, bolji nego kod većine lcd-a. Mogao bi biti i problem samo jedan hdmi ulaz (možda griješim). DVBT tuner nema ugrađen. Može se montirati na zid. Veličina ekrana 106 cm (dijagonala).

Sve u svemu jako skromno, ali može poslužiti. Spoji i vidi koliko ti odgovara.

Edit: Kad pogledam godinu proizvodnje imam još jednu bitnu stvar nadodati a to je famozni burn-in na plazmi koji je ako se ne varam u tom razdoblju još uvijek bio prisutan. Tek kasnije su (poglavito panasonic) plazme riješile spomenuti problem. Ako ti se slika "zapeče" jako teško ćeš to riješit, zato pripazi! Treba barem 200 sati razradit ćelije plazme. Ako je moguće, vrti sa dvd-a ili usb-a neke patterne u boji, preko cijelog ekrana. Imaš na net-u to skinuti, samo progooglaj.

Ma kome normalnom se može desiti burn-in.

Biti će ti dobra slika. Ja sam preko 5 g halao na plazmi i nije bilo problema nekih kojih sada imam na LCD-u.
Nažalost nije full hd, a iskreno, sads kada igram na full hd (prije sam igrao na hd ready plazmi) nije to toliki skok kao sa starih telkača na hd.
Plazme su meni i dalje bolje od dobrog djela srednje klase lcd-a (onih od 5000 kn)
Jedino ti bajo moj plazme gutaju struju u 3pm-a...

Tapatalk/M4 aqua

Hvala na odgovorima, ali ostat cu i dalje pri LG TV/monitoru koji inace koristim.

Ma kome normalnom se može desiti burn-in.
Onome tko ima plazma model star 8 i više godina cca. Problem su statični meni ili logo programa i sl. koji se kasnije neće maknuti sa ekrana već ostaje jači ili slabiji otisak. Nemoj me tjerati da linkam ovdje najpoznatije us i uk portale/forume koji na široko pričaju o tome. Nije stvar jesi li normalan već to što plazma tehnologija u to vrijeme je patila u velikoj većini od burn-in zato bolje spriječiti bilo kakvu mogućnost u startu nego da kao mnogi ljudi polude već nakon par dana korištenja tv-a. Imao sam 3 plazme, jednu lg i dvije panasonic. Plazma ima prirodnije boje, bolji kontrast i ne trebaš se zamarati sa svjetlinom toliko koliko na lcd-u. Nažalost i njih je vrijeme pregazilo pa se više ni ne proizvode.

Sad još uvijek imam Panasonic plazmu kupljenu ako se ne varam prije 4 g. i dalje me dobro služi. Starcima sam kupio Sony KDL40W605 (model iz 2014.) i moram priznati da me je oduševio. Nemam baš nikakve primjedbe a i nisam ga puno platio, nešto oko 3200kn. LCD-ovi su strašano napredovali posljednjih nekoliko godina.

Hvala na odgovorima, ali ostat cu i dalje pri LG TV/monitoru koji inace koristim.
Možda ti je tako i bolje.

gle imo sam plazmu, ako se normalno koristi plazma to se ne će dogoditi. Nitko ne gleda 24 h u komadu bilo koji program di je gore u čošku logotip. čak i na reklamama se makne taj logotip tv programa. To se desi da imaš jednu sliku zamrznutu valjda cijeli dan, a tko to normalan radi 
DA nisam imao plazmu možda bi mi i mogao govoriti o istoj. Panasonic Viera je i dalje u dnevnom boravku.

Zna se da plazme mogu doživjeti burn-in, ali ja nikada nisam čuo za slučaj da se normalnim korištenjem televizora to događa.

LCD je napredovao, ali treba još dugo da bi stigli plazmu. Mene na ovom smeću od philipsa glava brzo počne boliti. Plazmu sam gledao pun qurac i nikada ništa.
Iako je na ovom trenutnom lcd-u slika generalno bolja nego plazma (u smislu boja i nekih sitnica). Ali ajde, ovo je full hd, ona plazma hd ready. I nije baš najbolje za usporedbu model star valjda 8 godina uspoređivati sa prošlogodišnjim tv-om 
Jedino je potrošnja neusporediva. Plazma valjda 300, a ovo čudo piše 50 na godišnjoj razini.

Nije meni cilj sada raziti tu debatu lcd plazma. Neki su i prije bili za lcd a ja sam za plazmu bio oduvijek i zauvijek.

Uživati ćeš na plazmi, bez brige. Meni je bio veliki skok sa SONY 55 cm CRT na Panasonic Vieru 92-4 cm hd ready. Sjećam se kada sam upalio mislim Killzone. Samo što nisam svršio 

gle imo sam plazmu, ako se normalno koristi plazma to se ne će dogoditi. Nitko ne gleda 24 h u komadu bilo koji program di je gore u čošku logotip. čak i na reklamama se makne taj logotip tv programa. To se desi da imaš jednu sliku zamrznutu valjda cijeli dan, a tko to normalan radi 
Vidio sam na svoje oči više burn-in slučaja tako da ono, meni je drago da nisi imao problema s tim ali znam da postoji i da se na starim modelima plazmi lako mogao javiti. Sad kad se sjetim, čak se znalo zapeći i od titlova. No ako se tada plazma pravilno razradila nakon 200 sati cca. rada više gotovo da i nije bilo moguće da se tako nešto dogodi.

Ja svoju plazmu još nedam i iskreno zaboli me lijevo uho tko što ima i što mu je draže. Odavno sam shvatio da su prevelike debate o tome besmislene. Svatko neka toši novce na što želi a ja ću uvijek dati svoj savjet ako ga netko zatraži :)

Imam mogucnost izbora izmedu ovih modela koje dobivam za produzenje ugovora pa me zanima koji se isplati uzeti TV mada su relativvni srot ali opet bolje ista nego nista .

VIVAX IMAGO LED TV-32LE63
Vivax TV 32S55D
Vivax Imago LED TV 28LE62
TV Elit L-3215

Hvala

Biomotoelektrogeo
Sve si već rekao, a ako baš hoćeš uzmi ovaj veće dijagonale.

Ima netko iskustva sa soundbarovima? Da li vrijedi dati tolike novce za njih, zvuk kakav je? Zapeo mi za oko ovaj Sony-jev.
http://www.sancta-domenica.hr/soundbar-sony-ht-ct381-s.aspx

Posve drugi svijet od zvuka sa TV-a.

Plus, većina ima NFC / Bluetooth pa možeš i mob spojit na njih i slušat.

Ovaj model koji si navel je super, dosta sam ih se naprodavo, ali moj favorit je HT-GT1

Jeftiniji 1200 kn (mislim da je kod mene trenutna cijena 2200), malo slabiji po jačini od HTCT380 (ali zanemarivo), te su Sub i glavna jedinica povezani kabelom (HTCT380 ima bežićno), ali definitivno najbolji omjer cijene i kvalitete.

Plus, ovaj ima i USB ulaz za reprodukciju, a i FM tuner.
Ak se mene pita, čista preporuka, ja sam razmišljo da si ga piknem...
S druges strane,  ako imaš za HTCT380, bome nećeš ni sa njim fulat, prekvalitetan soundbar.

Nemrem zaboravit, dođe mi prije cirka pola godine jedna cura (i dečko  :( ) u dućan, hoće isprobati HTGT1. Spojim ja mob, oderemo po technu, cijeli West gate se ori. Ljudi staju kod dućana i slušaju, ovi iz susjednih dućana se cerekaju ko budale...
Odem na YT, pustim trailer Fast& Furious 7, ono, škripa guma, bass, ono sa avionom...

...da skratim, cura je kupila, jedan od onih što je stao ispred dućana i slušao kupio nakon nje, te sat vremena poslije još jedan jer je "čuo neku dobru mjuzu iz dućana" 

Da nisi ti neki marketinški stručnjak?

4 dana kasnije

jel neko ima iskustva s manjim FHD televizijama u biti tocnije s modelom samsung ue22h5000. treba mi za sobicu ponajvise za igranje PS4 a velicina mi odgovara jer je mogu sa sobom furati. vidim da i philips i grundig imaju slicne modele po slicnim cijenama ali nekako vise vjerujem samsungu.

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE22H5000/

5 dana kasnije

Da li netko ima ideju di bi mogo kupit 37" TV sa ful tankim okvirom, da nije širi od 87cm?

15 dana kasnije

Koja cijenovna kategorija i dal baš mora biti 37" i 87cm širok?
40" i recimo 91cm širok?

Čim je toliko precizno napisano očito je da mu radi namještaja ne odgovara dimenzija veća od 87cm. Common sense.