To sam i ja pomislio. Osim toga, većina igara su nasilne i po PEGI/ESRB standardu nisu uopće prihvatljive djeci (da ne kažem kako se velika većina igara ne bi svidjela i ženskom spolu, koji je u većini slučajeva genetski i odgojno predispozicioniran za drugačije igre i sam način rješavanja problema).
Po meni tu realno ne može biti nešto više od edukativnih i logičkih igara (to mi prvo pada na pamet). Nešto tipa Tetris, Dr. Kawashima's Brain Training, Milijunaš (lol), ili eventualno Portal serijal za nešto starije. Neke strategije i sportske igre bi isto bile ok pretpostavljam. Zapravo ima sasvim dovoljno igara koje bi mogle poslužiti za uvođenje djece u svijet igara, ali daleko smislenije mi izgleda prilagodba materijala i predmeta za primjenu računalne tehnologije, koja će i samoj djeci učiniti približiti učenje na interaktivniji, zabavniji i smisleniji način. Znam da se informatika danas uvodi od najranijih razreda, što je odlično.
I da, kad dođe dan da škole uvedu VR (za recimo zemljopisno razgledavanje) ili AR (recimo za likovni ili glazbeni odgoj), mislim da će se mnogi poželjeti vratiti u školu.