Išal pročitat još jednom Foggyevu recu (kakav shitstorm u temi 😆😆) i sa velikom većinom njegovih zamjerki se slažem.
Ghost of Tsushima niti blizu nije prosječna igra (ako gledamo tu famoznu Foggyevu ocjenu), ali bome nije ni nešto toliko izvanserijski da bi ju stavljal uz bok najvećih ove generacije.
U Goty rasprave sa Tlou2 neću. Nisu igre za usporedbu, al kad sve zbrojim, GoT nije ta razina kvalitete niti će ikad bit.
Ono najgore u igri, Side misije su čisti prosjek, sve na istu shemu i bezidejno odrađene.
Sve se svede na bezvezno praćenje tragova (fora kak se pojavljuju svakih par metara, vjerojatno su se teleportirali) il jurcanje od točke A do točke B te obavezni fajt sa većom il manjom grupica Mongola / Ronina / razbojnika.
Odradiš ih par i vidio si sve. "Loyalti" / "Mythic" misije malo od skaču od tog prosjeka, al jednostavno dopizdi. Pogotovo kad nemreš prekinut animacije... Koji kurac...
Monotono odrađivanje posla ako si jedan od onih koji mora riješit sve.
Lisicama bi kožu odero od muke... Kolko su toga tek nasrali.
Plus ide onim dvobojima sa Roninima, šteta što ih je premalo.
Glavna priča i likovi također nisu nešto očaravajući. Princess is in another castle sindrom guranja radnje dalje, relativno nezanimljivi suradnici i glavni negativac kojem su morali dat više prostora i vremena za karakteriziraju. Ovak je samo deblja inačica svojih potrčkala sa boljim oklopom i 5 linija teksta više.
2 scene će ostat u sjećanju (Ryuzo i dvoboj na kraju), ostalo mi ničim ne odskače.
Svaki dan sam palil igru sa guštom i drage volje sam riješil apsolutno sve što sam mogal, ali treba bit realan i navesti sve te očigledne mane.
Kamera u borbi je često užas, stance-ovi su praktički beskorisni i nije uopće potrebno da ih se mijenja. Kad se baš hoće, sa bombama, strijelama i ostalim stvarčicama se mogu čuda napravit, riješiš fight bez da potegneš mač.
Sad kad bacim pogled, možda tih 72/100 i je realno, samo serem po igri 😆😆.
Preporučit ću ju apsolutno svakom, nije mi žao nijedne minute koju sam potrošil na nju i nemam ništa protiv ako je Tsushima nekome 10/10, al teško mi se otet dojmu da druge igre iz žanra bolje odrađuju pojedine elemente koji mi tu smetaju.
Čitam tekst prije slanja i tolko sam prokleto kontradiktoran sam sebi da bi najradije sve izbriso😀💩🙈
Valjda mi žao što ove nabrojane stvari nisu bile bolje odrađene, ne znam. Odlična igra, al ne onaj "top tier", bar meni.