Imam oko 7h i zadovoljan sam. Sad vidim zašto su neki dali ispod 8 i zašto nisu oduševljeni kao neki.
Meni sigurno neće ići ispod osmice ali teško da će biti 9/10 kao što sam mislio prije igranja.

Prvo što moram pohvaliti je odlična atmosfera, art, mjuza i grafika. Stvarno sve pohvale za to! Priča za sad nije spektakularna ali služi svrsi.
A za ostalo ću staviti + i -

+Jin mi je sasvim okej. Ne kužim zašto bi glavni lik trebao biti u svakoj igri vrhunski odrađen kao Joel, Raziel, Aloy, Big Boss, Geralt, Nathan Drake itd.
+Combat mi je zanimljiv. U početku zna biti teško ali čim se pohvataju kontrole i malo nabrije lik, odmah bude lakše.
+Razvoj lika i odabir mogućnosti je rarnovrstan.
+Kozmetički dio također.
+Otok je predivan i više manje svaki dio je drugačiji.
+PS mode.
+Side misije nisu poštarica.
+Brzinsko skupljanje resursa (joj šta bi dao da svaka igra ima ovako. tebe gledam RDR 2)
+Super brzi fast travel!
+Nema masu oznaka na mapi i vjetar kao smjer je ful kul.

-Poprilično glup AI.
-Jahanje konja mi nije baš gušt, pogotovo kad sam RDR 2 prešao na proljeće.
-Moglo je biti više životinja i da su njihovi pokreti i život realniji. Tu me također razmazio RDR 2.
-Također random događaji.
-Pretjerano forsiranje lišća. Nisam bio u Tsushimi ali nema šanse da je tako zapravo.
-Vidiš neku stijenu gdje bi Jin mogao skočiti. I kad to probaš lik propadne u crnu rupu (doba PS-PS2).
-Emocije na licu kod likova. Jbg tu me TLOU II razmazio.

Razlog zašto ova igra ne zaslužuje 9 ili više je taj što osim grafike i arta ništa ne radi vanserijski ili neviđeno.

resident_evil Pretjerano forsiranje lišća. Nisam bio u Tsushimi ali nema šanse da je tako zapravo.

Giphy - grill leaf blower GIF by South Park

Forsanje lisca... A katane nisu ni bile izmisljene za vrijeme mongolske invazije, tek nakon... Heheh kad su vam detalji bitni

21 dana kasnije

Prešao jučer! Zadovoljan sam i od mene 8.5/10. Da radnja nije u Japanu ocjena bi mi bila nešto manje. Veselim se nastavku i može se još dosta toga poboljšati.

Ja ju još udaram i još uvjek uživam, (drugi dio mape tek), Baš odlična igra 🙂

Hint za sve koji još ne igraju a planiraju. Igra nije preduga ako se samo main misije rokaju. No vjerojatno bez side questova lik bi bio prrslab za zadnji act..

Mozda malo, ali nije strasno, pogotovo jer te 4 vrste neprijatelja napadaju kroz igru pa nije tesko naucit kak se borit protiv takvih 🙂

Jel itko ubrao SVO cvijece u igri? 😃

Kako mi je sjela igra, to nisu istine.

Odigrao ovaj vikend valjda tolko da bi i @foggy bio ponosan!
    Očistio cijelu prvu regiju skroz, na pol druge stajem sada. 20 trofeja u džepu. Probat ću ovo platinirat ko i Tlou2.

Kako brutalno dobro izgleda, artistički, jel. Tlou2 je out of this world tehnički, ali artistički je ovo masterpiece. Mogo bi danima samo jahati na konju, slušati mjuzu, vjetar na telki, vjetar u dualshocku, ganjati lisice, cvrčke, skladat haiku, penjati se po onim šrinama/oltarima, skidati screenove...

Brutalno!

Tzereen Vidim te ja online, ne brini se 🙂 Konacno da i ti malo igras, mislim mogao si nest konkretnije igrat al aj dobro je i ovo 😛

mjesec kasnije

Riješio sam igru, nisam sve očistio, ali rekao bi da jesam nekih 70%. Složio bi se sa većinom oko dojma o igri. Likovi su dosadni i priča je nikakva. Kad su krenule cutscene uvijek sam imao mobitel spreman da idem nešto pogledati dok oni melju. Questovi (i glavni i sporedni) su također dosta zamorni, ali borba mi je tako fino sjela, od različitih stanceova, itema i svega. Baš je bio gušt igrati. Krajolik je isto prekrasan, od zalazaka sunca, pogleda s planine, šuma, proplanaka. Stvarno jedna jako lijepa i solidna igra. Vrijedila je tih para, ali neću je pamtiti dugo.

Genesis je. U međuvrmenu sam platinirao pa sam se prebacio na Days Gone. Sad moram njega 😃

5 dana kasnije

Zar nitko ne igra ovaj Legends update? Čitam da ima više sadržaja nego Marvel's Avengers igra i da je update zapravo odličan. Čini se bolji od same originalne igre.

Ja sam namjeravao, ali želim prvo završiti Days Gone.
        Cijela Tsushima je izuzetno dobro, čak odlično prihvaćena od strane igrača. A ovaj update (koji je besplatan) je samo šlag na torti.
        I dalje ne vjerujem koji dobar posao su odradili dečki i cure iz Sucker Puncha.

Ovo bi trebao biti primjer industriji. Update s brdo sadržaja koji nije ni bio najavljivan prije izlaska same igre (season passovi i te spike), a još k tome besplatan. Čudo!

Tzereen Mislis ovi su se ugledali na Monster Huntera pa rade isto?

Apsolutno respektiram to sto rade, to je stvarno ispravan nacin. Na zalost, ne planiram palit igru jer mi se ne igra niti najmanje.

foggy pa Monster Hunter je imao još jednu (plaćenu) ekspanziju.

Ali usporedi ovaj OW sa svima drugima. Ili je razvoj stao ili su dolazili plaćeni updatei i season passovi.

Ovdje je žaba, skroz žaba. A nije mali update. Nisu samo kozmetičke gluposti. Cijeli novi multiplayer mod. U današnje vrijeme je doslovce luđački potez. Nadam se da će i drugi naučiti ponešto iz ovoga. Mislim, vidi se koliko ovo publika cijena i koliko se WoM (word of mouth) za ovu igru i dalje širi po raznim forumima, redditima i mrežama. Nemali broj ljudi ovu igru zove, ne igrom godine, nego igrom generacije. Ja ne spadam baš u tu skupinu, ali očito su napravili lavovski posao koji je brojne igrače dirnuo u srce.

Tzereen To sve sto navodis MHW ima od starta (MP komponenta i sve zivo), a samim dogradnjama ima contenta za jos jednu igru. Placeni DLC je prakticki nova igra, ima 100h novog contenta ako samo sljedis pricu, a jos 300h ako zelis bit temeljit. I jos na to hrpa besplatnog contenta.

Igra generijacije i...svih vremena? Da, ako ti je to jedina igra koju si igrao 😃 To necu ni komentirat, kud je to sve otislo s ovom igrom je u najmanju ruku smijesno.

Kazem, slazem se, stvarno impresivno sto ubacuju toliko toga, samo nisu jedini, ali trebali bi bit u sirem krugu u smislu da i ostali to tako rade (Nioh recimo koji DLCe copy pastea i uzima pare za svaki).