Tzereen Ma i ja sam gledao čuda s te strane, odigrao valjda mrljon japanskih igara i upoznao njihovu kulturu na 1000 načina u igrama i filmovima. Sve to i onda usporedba ovoga mi nije ta razina što govoriš. No, kužim što želiš reći, i iako se slažem da je definitivno lakše naći žicu poveznicu s Days Gonom, neovisno na koji način to okreneš, Days Gone ima bolji content, raznovrsniji side content, priče, sve to što Tsushima po tebi liječi epitetima koje navodiš, ja ne vidim u tom obujmu. Prvenstveno jer su sporedne misije u najmanju ruku prosječne, da ne govorim dosadne i dosta loše predočene publici. Može mene igra na 100 načina iznenadit a da ne kaže jednu jedinu riječ, ovdje ja osjetim samo dobru atmosferu i setting, dok sve ovo ostalo daleko bježi od razine koju spominješ. Čak i da žele bit realistični, a jesu i žele, nisu me potaknuli da iz takvog prikaza nađem svoju sreću.
Pazi, spominjes realisticni prikaz u ovoj igri, i on doista jest takav i do tog dijela se ja slazem, ali sto dobijes kad na taj izricaj stavis mediocre pricu, prosjecne ili lose side questove, slabu glumu, plasticne modele i forsane emocije? Dobijes igru koja je pogodila feel i na njemu sagradila ostatak koji je po meni narusio tu sliku. To je ono sto meni nije jasno od kuda ljudima da su ovi aspekti savrseni, mnogi ju dizu u nebesa. Napisao sam u reci, a i dalje stojim iza toga...Igra je ukrala svakakve mehanike iz ostalih igara i to radi losije nego one same, barem u vecini tih mehanika.
Sekiro - vise sam tam emocija imao a igra nema skoro veze s pricom koju zeli ispricat, sve su From igre slabe u tome, ali vise tam osjetim to sto govoris nego ovdje kad nadodam sve ovo sto realno i je u igri.
Jesu drevni šutljivi Japanci ganjali 40 lisica po svom otoku? 😃
P.S Nakon Zelde na Switchu mi je zao sto igri nisam dao manju ocjenu.