Planiram sad poceti s ovom igrom, ali nisam siguran da li da idem na Normal ili Hard? Koliko citam glavna razlika je tezini Human/Android neprijatelja.

Pussies in this topic.

Ja ne smijem igrati po noći. :

Bas nedavno ponovno zavrsio igru. Bez razmisljanja bi je stavio u top 10 odigranih. Zadnja trecina igre je apsolutno briljantna. Sitne zamjerke skoro da i ne bi spominjo jer su uzimajuci u obzir velicinu igre i duzinu trajanja nebitne.

Zao mi je, ali ako niste igrali ona 2 DLCa oni su obavezno stivo zato jer vas stavljaju direktno u 2 situacije iz prvog filma

Dakle apsolutna preslika filma uz tu razliku sto vi kontrolirate lika. DLCevi su cista uzivancija. Kratki su na zalost, al ce vam izmamit osmijeh na lice.

Nisam primjetio neku razliku izmedu harda i normala, al ako developeri preporucuju hard onda je to to.

Jos su mi challengi ostali za rijesit al to budem ostavio za neki drugi put.

Sve u svemu nakon 2 prelaska (sto stvarno super rijetko radim s igrama) zakljucak je must play ako imalo volite svemir, horor ili film.

3 mjeseci kasnije

Igra je brutalna. Za pocetak izgleda odlicno, atmosfera, lokacija skroz autenticni filmu. Doslovce se osjecas kao da si u filmu koliko su svaki jebeni detalj odlicno napravili, a da ne pricam za susret sa alienom. Igram sa nekim Cinema Sony slusalicama po noci u mraku. Jebote jucer nisam jos ni naletio na Aliena, a bio sam sav prestravljen, zvukovi i glazba u pozadini su nesto prebrutalno. Bas ti stvore šokove i tesku napetost. Jos kad se nesto stvarno desi da ne pricam. Zasad sam skroz odusevljen vrhunska igra, na hard ju prelazim.
I mislim da cu veceras spavat sa upaljenim svjetlom XD

Meni je taj Alien jedno od najugodnijih iznenađenja ove generacije. Bio sam dosta skeptičan i skroz sam slabo i nikako pratio najavu i materijale oko igre, još kad sam vidio da je dev Creative Assembly, likovi koji su u zadnje desteljeće i više izbacilvali hrpu RTS-eva igru sam praktički otpisao.

Onda je došao PSN sale i cijela kolekcija je koštala oko 100-injak kuna. Kažem e jbg, veliki sam fan prva dva Alien filma i ovo kupujem makar bilo najveće smeće ikad ko oni Colonial Marinesi. Jednostavno nemam što reć nego kapa do poda ekipi iz Creative Assembly-a. Napokon netko tko je skužio bit Alien filmova i kako jedna Alien igra treba izgledat. Do tad sam držao prvi Dead Space kao odličan homage Alien filmovima i nadao se da će se netko sjetit izbacit Alien igru s konceptom pvog Dead Spacea i onda izađe ovo.

Ogroman respekt prema materijalu i filmovima i briljantno složena igra. Prvo, odličan art dizajn jako vjeran filmovima, od dizajna lokacija, osvjetljenja, autentičnih zvukova, soundtracka do (nekih malo manje, nekih više) suptilnih easter eggova te referenci na originalne filmove. Ono kad upališ Nostromo logove i skužiš da su dofurali ekipu iz originalnog Aliena za voice acting <3 . A i ona jedna misija sa Derelitcom i DLC-ovi su čista fantazija za fanove. Atmosfera je baš bila brutalna, taj osjećaj izoliranosti i lovine već dobiš i prije nego se sami Xenomorph pojavi, a njegovo prvo "pravo" pojavljivanje u Medical Bayu zadaje traume ;(. Zapravo cijelu igru mogu opisati s jednom situacijom (blagi spojleri).

Znači imam nekih 15-tak sati igre, stojim u mračnoj sobi s onim Sonyevem Headsetom. U igri sam u mračnom ventu s dignutim flamethroverom (žešći Dallas throwback), mogu ići naprijed ili desno, čujem komešanje po ventu a ja se ne mičem, dignem tracker koji blimpa ko lud i točka s desne strane sve bliže i bliže, svjetlo na PS4 gamepadu luduje, cijela soba mi blimpa zeleno, već lagano nervozan razmišljam se jebote pa govnar mi se nije zavuko u ventove 15h sati igre nije sigurno ni sad, kažem ajde koga ovi zajebaju, dižem flamethrover i idem desno valjda je vani na izlazu. Kad ono skrenem i dočeka me ona ljigava glavurda, jebote ako tad nisam potrgo R2 neću nikad.

Al zaista briljantna igra, vidio sam da se ekipa žali da je malo predugačka što i vrijedi za prosječnog igrača kojem Alien ipak nije toliko napet. Razduži se dosta ta igra mačke i miša te nekom može postat malo ustajalo dok se ne dođe do malo mesnatijeg dijela igre, ali iskreno meni je svaki trenutak bio čista uživancija. Šteta što vjerovatno nikad nećemo vidjet nastavak. Na kraju mi je bilo žao koliko sam brutalno malo dao za takvu igru.

Respekt za post. Bravo. :)

Jest, igra je genijalna. Rijetko igre prelazim vise puta, ovu jesam, drugi put na cetvorci i hardu. Drugi prelazak sam imo tik poslje gledanja orginalnih filmova i iskustvo je bilo fantasticno.

DLCevi iako kratki vrijede svake kune jer su ciste situacije iz filmova stavljene u igru.

Nastavak kad tad mora doc, al ja bi ga radije vidio na novim generacijama, da vidimo kako ce tek onda izgledat.

Kao i prvi film, treba biti zadovoljan s onim što smo dobili. A da igra bude bolja Alien igra od ove, za to će možda trebati proći godine i godine. Pogodili su žicu, dali nam dugačku igru uz to i tehnički fantastičnu (zvuk&prezentacija). Ne treba nastavak još dugo, dugo vremena.

Sad kad bolje razmislim i slažem se da ne treba nastavak. Dead Space je izabacio dva nastavka relativno brzo i to jednostavno nije to. Al toliko sam uživao u igri da čak nakon same main igre i DLC-a mi je tražilo barem još malo  .

Al ono što mi je zbilja žao što nismo nikad dobili je VR podrška. Teasali su s onim demom u 2014 i izgledalo je brutalno, šuškalo se 2016 dosta o tome i opet ništa. Al na PS4 bi baš bilo brutalno jer je igra već i ovako imala opciju da uključiš onaj mikrofon na gamepadu tako ako budeš preglasan da te Alien čuje, to u kombinaciji s VR bi bilo nešto najebenije ikad. Brijem da bi samo zbog te igre trčao u prvi dućan po PSVR i kameru i one palice i sva ta sranja.

Nikako se ne bi složio da ne treba nastavak. Da se mene pita barem jedan. Još malo pa će biti 3 god od kad je izašla (nije to baš malo vremena i još sam je prešao brzo nakon izlaska) Ako izađe neće prije 2018 ili 19 a do tad ću se zaželiti još 100 puta.

Uvijek mogu izmisliti novi glavni lik, mjesto šta god. Kad se sjetim da su neki dali loše ocjene jer je Alien prepametan i ponaša se ovisno o situaciji. Dođe mi da zaplačem.

Alien je moj Goty 2014!

6 dana kasnije

Svida mi se kako imas neke djelove igre di se moze desit da ti se uopce ne pojavi Alien, i onda samo odjedanput ko iz p.cke iskoci negdje skoro sam infarkt dobio jucer.

6 dana kasnije

Jucer sam cijelu vecer imao napetu borbu sa Alienom. Zadnji dio desete misije je epic ko u filmu. To su najbolji djelovi kad sve ode u k i alarm krene picit dok te ultra agresivni Alien proganja. I koliko god puta me ubio svaki put se stresem kad me skuzi. Jucer sam se sakrio u ventilaciju ispod poda dok je on gore isao okolo i samo odjedanput dubre zaskoci ispod u ventilaciju, ja brzinski otpuzam van i zasprintam se iza ugla na najblizi izlaz i sakrijem se u ormaric. Danas odmaram zivce od igre.
https://youtu.be/u9a1EQS_9Wo

Meni jedan od najdražih survival horrora ikada. Odlična igra, remek-djelo! Završio sam ga dva puta i 100%, s time da je moje najteže i najbolje iskustvo bilo igrati na nightmare težini i niti jednom umrijeti, što sam na kraju i uspio. Vjerujte mi to je pravo iskustvo za sve hardcore Alien fanove! ;) I da, imate moj review na Steamu, koji je trenutno postao najčitaniji i najpozitivniji. Bacite oko, i lajkajte!

Fora mi je cover od Nightmare tezine kojim su reklamirali Nightmare i Novice kad su ih naknadno izbacili.

Nightmare težina je jedino pravo iskustvo za sve fanove Aliena i hardcore igrače koje vole izazove. ;)

Ja još čekam nastavk...
To mi je jedna od najboljih igara koje sam odigro!

Ja još čekam nastavk...
To mi je jedna od najboljih igara koje sam odigro!
+1

Nightmare težina je jedino pravo iskustvo za sve fanove Aliena i hardcore igrače koje vole izazove. ;)
Jbga za pravo iskustvo se smjesti u neku usamljenu kolibu usred Gorskog Kotra sa VR headsetom, otvorenim vratima i lampom i nozem u ruci  ;)