Meni je taj Alien jedno od najugodnijih iznenađenja ove generacije. Bio sam dosta skeptičan i skroz sam slabo i nikako pratio najavu i materijale oko igre, još kad sam vidio da je dev Creative Assembly, likovi koji su u zadnje desteljeće i više izbacilvali hrpu RTS-eva igru sam praktički otpisao.
Onda je došao PSN sale i cijela kolekcija je koštala oko 100-injak kuna. Kažem e jbg, veliki sam fan prva dva Alien filma i ovo kupujem makar bilo najveće smeće ikad ko oni Colonial Marinesi. Jednostavno nemam što reć nego kapa do poda ekipi iz Creative Assembly-a. Napokon netko tko je skužio bit Alien filmova i kako jedna Alien igra treba izgledat. Do tad sam držao prvi Dead Space kao odličan homage Alien filmovima i nadao se da će se netko sjetit izbacit Alien igru s konceptom pvog Dead Spacea i onda izađe ovo.
Ogroman respekt prema materijalu i filmovima i briljantno složena igra. Prvo, odličan art dizajn jako vjeran filmovima, od dizajna lokacija, osvjetljenja, autentičnih zvukova, soundtracka do (nekih malo manje, nekih više) suptilnih easter eggova te referenci na originalne filmove. Ono kad upališ Nostromo logove i skužiš da su dofurali ekipu iz originalnog Aliena za voice acting <3 . A i ona jedna misija sa Derelitcom i DLC-ovi su čista fantazija za fanove. Atmosfera je baš bila brutalna, taj osjećaj izoliranosti i lovine već dobiš i prije nego se sami Xenomorph pojavi, a njegovo prvo "pravo" pojavljivanje u Medical Bayu zadaje traume ;(. Zapravo cijelu igru mogu opisati s jednom situacijom (blagi spojleri).
Znači imam nekih 15-tak sati igre, stojim u mračnoj sobi s onim Sonyevem Headsetom. U igri sam u mračnom ventu s dignutim flamethroverom (žešći Dallas throwback), mogu ići naprijed ili desno, čujem komešanje po ventu a ja se ne mičem, dignem tracker koji blimpa ko lud i točka s desne strane sve bliže i bliže, svjetlo na PS4 gamepadu luduje, cijela soba mi blimpa zeleno, već lagano nervozan razmišljam se jebote pa govnar mi se nije zavuko u ventove 15h sati igre nije sigurno ni sad, kažem ajde koga ovi zajebaju, dižem flamethrover i idem desno valjda je vani na izlazu. Kad ono skrenem i dočeka me ona ljigava glavurda, jebote ako tad nisam potrgo R2 neću nikad.
Al zaista briljantna igra, vidio sam da se ekipa žali da je malo predugačka što i vrijedi za prosječnog igrača kojem Alien ipak nije toliko napet. Razduži se dosta ta igra mačke i miša te nekom može postat malo ustajalo dok se ne dođe do malo mesnatijeg dijela igre, ali iskreno meni je svaki trenutak bio čista uživancija. Šteta što vjerovatno nikad nećemo vidjet nastavak. Na kraju mi je bilo žao koliko sam brutalno malo dao za takvu igru.