za amere 
https://www.youtube.com/watch?v=s2xY9bR0Sqs

LOL, na ovoj igri sam umirao od straha i dobivao slomove živaca, nisam nikad odigrao do kraja i djelomično mi je žao.
Stvarno klasik i must play naslov, bez obzira jeste li ili niste fan Aliena, mislim da cu ju ponovno nabaviti za PS4 na nekom saleu i odigrati, ali na easy ovaj put.

Ipak ima fanova Aliena na forumu  :

btw totalni gimmick i nepotrebno, al dualshock 4 je stvoren za ovu igru  kad igras u mraku i lightbar baca svijetlo dok koristis motion tracker, a zvucnik iz gamepada pocne pustat zvukove trackera. Scima te ko da si stvarno u filmu kad odjednom cujes zvuk kao da imas motion tracker  naravno moze se iskljucit al bas je fora 

Ovo bi odigrao u VR-u odmah. Damn.

Da ja sam se ful istripao kad mi je prvi put zvuk iz dualhsocka poceo izlazit. A to sta su sa alienom napravili full jebeno zvuci.

Sad ste me blago nahajpali na igru, pogotovo sto mi je vec duze bila na radaru ali posto nisam fan Aliena, uvijek su mi iskakale druge igre umjesto nje. Ali sad kad sam nabavio dobre slusalice i kad mi fali malo strasnih igara, mislim da cu nabaviti vrlo uskoro.

Već sam to jednom napisao, igra je iznenađenje godine i stvarno se mora odigrati ako ste i malo fan SFa ili Alien filmova. Čak i da niste... Nećete požaliti 100 %.

Znači igra je dobivala loše ocjene jer glupi ameri ne mogu nadmudriti AI  :

Pa nije dobivala lose ocjene..visoko stoji od novinara i jos vise od usera.Najrealnija recenzija mi je od PC gamera i ocjena 93/100

Pretpostavljam da je ovaj 14 minuta dugi video kojeg je kolega jeedah postavio taj u kojem IGN objašnjava svoju ocjenu; nebih to sad htio gledati da ne spojlam nešto.

Ali je fascinantan podatak da čak i neki komentari na ''Američki'' patch potvrđuju ono što su sa videom i rekli, a to je da njima treba samo pucnjave i akcije - jedan je čak bio toliko isprovociran to te mjere da je spomenuo obranu Europe od Hitlera. To im je obično argument broj jedan, nakon kojeg slijedi slijetanje na Mjesec, jer to su velika postignuća. Da nebi sad ispalo kako blatim braću Amere - to radim na /int/ sekciji na chanu, a i nije gušt ovako kad se nemaš s kime prepirati, pa ću prestati o tome.

Rekoh, nisam igrao igru, ne mogu ju komentirati, ali opet, ne mogu a da se ne nasmijem na to kako ljudima smeta pametni AI. Nije li to zapravo sama bit igara? Nadmudriti AI, a ne tražiti neki glitch i exploit, što je vidim dosta popularno sa zadnjim Final Fantasy nastavkom (je se taj serijal srozao, svaka im čast). Pogotovo ako su htjeli stvoriti pravu ''you're fucked'' atmosferu.

Je li uopće itko gledao originalni Alien, ili su svi krenuli od dvojke? Jer to bi objasnilo neke stvari.

Ja kad sam upalio ovu igru prije nekoliko godina, ne mogu to objasniti, ali nikad prije nisam imao taj osjećaj kao da igram igru zalutalu iz budućnosti. Od grafike, osvjetljenja, kretnje protagonista i zvuka, Alien kao da je igra iz nove generacije koja još nije izašla.

Ali nisam prešao ni 1% priče, teško podnosim ovaj žanr. Sad bih je mogao opet instalirati i doživjeti na pravi način s maksimalnim postavkama.

Dozivi je neces pozalit.Proci ce te strah sa vrmenom jer covjek se na sve navikne.Ustvari nece te proc ali ces ga podnosit.Najhrabriji sam bio sa flamethrowerom,cak i malo bahat.I onda kad sam ga potrosio bojao sam se kao nikad do tada.

Evo par slika,mozda se jos neko nabrije na igru:

-ovdje me nanjusio ali nije me skuzio.Zapravo sam prvo cucio u mraku ispred ormarica i nije me vidio i cim se malo udaljio usao sam unutra a on se vratio ovako blizu

-ovo sam takđer prezivio i to su one stvari za koje sam mislio da ne prolaze.Mislio sam da mu se mozes samo u ormaricu sakrit ali nekad prolaze i ovakvi potezi

-i ovdje me nije nadmudrio.I mislim da sam 80% igre prosao u "crouch"

Jos par slika iz savrsenstva atmosfere i level dizajna prema prvom filmu

Meni su najstresniji trenuci bili kad sam sejvo igru, onda molis boga da ti ne naleti unutra. Autosave bi bas ubio ovu igru. Mehanika igranja bas vrhunska. Bas bi je sad ponovo kreno igrat, al ovaj put bi prvo ponovio gradivo s filmovima.

Daaaaa to sam zaboravio skroz!Negdje od sredine pa nadalje se nisam odvajao od igre i uvijek sam zurio na save.I dodem do tog aparata a tamo mi pise "save game-hostile nerby".To su mi najduze sekunde u zivotu a par puta mi je zarezao iz druge prostorije ili bi ga cuo kako silazi iz ventilacije.

Majku van vašu opet san sinoć pokrenija igru a nisan se nada ponovnom prelasku. u 2 ure ujutro krenija sa slušalicama na ušima, u 3ipo cura dolazi da je ružno sanjala a ja joj govorin da sad opet neću spavat jedno tjedan dana.

Kako bi se reklo u narodu. Nikad nije kasno da se ljubi strasno

Drago mi je da se i danas igra ovo remek djelo. Moj goty 2014, kupio sam igru par dana nakon launcha. Prešao na normal (s tim da sam prvih 5 sati igrao na hard) prešao sam i dlc i mislim da mi je za prvi prelazak trebalo oko 16 sati.
Šta još reći? I dan danas jedna od najljepših igara ove generacije, atmosfera, igrivost, soundtrack i priča sve top notch.

Sad mi je došao gušt da probam ponovno ovaj put sa pravim head setom.

E da, još ne znam šta čekaju s nastavkom. Stvarno se nadam da će ga najaviti ove godine..Ako se ne varam prvi Alien film mi je prvi horor kojeg sam gledao. Imao sam oko 7 godina.

Sad mi je došao gušt da probam ponovno ovaj put sa pravim head setom.
Ha, vidiš dobra ideja za testirati Cloud Stinger. Ne znam, ja sam ovu igru preskočio, ali ozbiljno razmišljam da ispravim pogrešku. Pogotovo jer sam fan prvog Alien filma i taj mi je ujedno najbolji u cijelom serijalu. Recenzije me nisu kupile, ali iz komentara na forumu vidim da puno propuštam.

ovo: 10/10

Prejako je kako su sami napisali svoj engine za igru

12 dana kasnije

Bacio se na ovo nakon nećkanja, odugovlačenja i zanemarivanja. Više ne mislim tako, pogotovo s obzirom da sam fan prvog Aliena. Nisam odmakao uopće daleko, evo da se i izblamiram, moram reći i da sam tražio desetak minuta put dalje jer nisam skužio otvor u ventilaciji, koji se inače po ničemu ne ističe od ostatka prostorije, lol. Baš te srede ove moderne igre koje uvijek imaju pokazivače za smjer kretanja i slično. Već vidim da će biti patnje.

I da, prezentacijski igra izgleda neviđeno dobro na ultra detaljima. Strašni efekti osvjetljenja i magle...a bome i zvuk osvaja. Vjerujem da ću većinom igrati s headsetom na glavi i pojačanim zvukom za bolju atmosferu.

Ziher onaj na podu ogradjen nakon sto vidis torrens brod, odma pored save stanice. I mene bas to hebalo lol