Upravo sam zavrsio igru!Prije svega jedno veliko iskreno hvala viper89 sta je bio ustrajan u tome da me nagovori da odigram.E sad,neznam od kud bi tocno poceo jer sam u onoj fazi kad buljis u creditse i onda nakon njih buljim u strop...i razmisljam...razmisljam da je feel nakon endinga ove igre treci najbolji ikad od kada gejmam.Prvi mi je TLOU,drugi Half Life epizoda 2 i onda ovo cudo!2 puta sam odustajao od igre zbog straha i jer mi je djelovalo komplicirano.Nisam se snalazio pod pritiskom napetosti i kad treba skuzit neke mehanike igre.Jedan dio straha je opravdan jer ga igra pruza ali drugi dio sam si stvorio sam zbog krivog tumacenja same igre.Bio sam uvjeren da je ovo Outlast smjesten samo u svemiru a igre nisu ni slicne i bio sam totalno u zabludi.Nije ovo samo skrivanje i bjezanje od cega se citavi outlast sastoji.Ovdje ima i oruzja,niste potpuno sami,ima likove i pricu koja se kroz chaptere razvija i najjaca je u citavom alien svijetu ukljucujuci i filmove.Da je ovo scenariji filma bio bi ovo najbolji Alien film a ovako je najbolja igra.
Nakon bojazljivog pocetka i kad sam savladao strah i skuzio igru,craftanje,opcenito bit i nacin igranja pa kad se i prica zakuhala obuzeo me onaj cudni pomjesani osjecaj-istovremeno je ne zelim igrat zbog napetosti,klaustrofobije i jump scareova (kojih nema puno,tj.nisu skriptirani nego su spontani i ovisi o vama u kakvu cete se situaciju dovest)i istovremeno nemogu docekat da idem dalje koliko je atmosfericno,zanimljivo i koliko sam htio zavrsiti tu agoniju svog lika bas kao i u Outlastu.Alien Isolation je ostvarenje sna svakog gamera koji je fan te fransize.Ovo je bez konkurencije igra godine kad je izasla i jedna od najboljih igri ikad stvorenih.Ova igra nema manu,nema gresku.Mana je jedino tematika i zanr u kojem se nece pronac određena publika ali to je njihov problem a ne igrin zapravo.Ovo je simulator susreta covjeka sa tom zivinom,drugacije neznam kako bi to opisao.I ima grafiku za 10/10,zvuk za 10/10,soundtrack za 10/10,atmosferu za 10/10!
Mozda ce neko rec da je lako bilo iskopirati film ali ja mislim da je to dvosjekli mac i da je zapravo jako tesko i hrabro dirati i nastaviti pricu jednog kulta kao sta je film Alien.I ta gospoda iz Creative Assembly-a su uspjeli a po meni i nadmasili ono sta su i filmovi po scenariju pruzili.Bas genijalno.Genijalan spoj svega sta nude cut scene i gameplay iz igre sa originalnim audio logovima iz filma.Svi su tu,Kane,Lambert,Ash,Parker,Brett i Ripley!Pogotovo Ripley odnosno originalni glas Sigourney Weaver.E sad,tek bi trebao napisati ono u cemu igra rastura,u cemu iznenadi i sta je sve neocekivano ali to su sve spoileri.Ne veliki spoileri ali jednostavno nebi htio nekome pokvariti ako ima namjeru odigrati jer osjecaj je neprocjenjiv kad se dozive te neke stvari koje ne ocekujete u igri.Odigrao sam na Easy i namucio se.Netrebam ni spominjati najbolji AI mozda ikad stvoren u nekom NPC-u.
Jos jednom kapa dole Developeru.Ovo se zove igra od preko 10ak sati u mome slucaju.Ovo je vrijedno svake kune i kad nesto ovako odigram osjecam se ispunjeno i zahvalno.Hvala jos jednom i Viperu