Mora se nac dobar DNS server kod nas. Na gafu se dosta pisalo bas problem ko tvoj nadju dobar DNS i pocne letit kolko ide...sad nemam pojma sta probat kod nas :/
Šteta stvarno. Uopće niti blizu ne koristi PS4 potencijalnu brzinu koju imam.

Vjeruj mi, ne radi to 
Znam
Ja sam pronašao neki način pa mi sada OK radi.(Manual jel) Izmjeri mi nekakvih 35 mbit od moji max 50 i 5-6 mbit upload od max 10.

Eto jos jedan razlog za kupovinu PS4.5

:

Flipper

Pa ja imam 35 mbit download i upload 6.7 mbit pa mi na ps4 maksimum pokazuje 23 mbit/3.5 mbit. I to kad je dobre volje valjda, inače se vrti između 15 i 20 download. Isto mi je spojen ps4 žicom prema tome nije ti stvar niti u routeru niti u konekciji nego u vrlo lošoj optimizaciji konzole za takve stvari od strane Sony-a. DNS sam tražio preko DNS benchmarka, ako nisi probao još to isprobaj jer ti on izbaci najbrži DNS trenutno za tebe i onda to upišeš, ali nekako ne vjerujem da će ti to nešto pomoć. Brzina koju mi prikazuje ps4 užasno divlja i to doslovce download speed od 2 do 23 mbit. Na PC-u koji je spojen bežično naravno sve ok...

I bogati placu.

Hahaha umro.

Poslano sa mog LG-D331 koristeći Tapatalk

21 dana kasnije

Dakle - PS4 wi-fi

Kako sam se preselio u drugu gajbu, prisiljen sam zbog udaljenosti telefonske utičnice i rutera koristiti wi-fi za pristup internetu. Očekivao sam lošije "performanse", al' ne i to da ne mogu imati download više od 1 MB po sekundi. Kako imam internet od 50 mbit-a i kako sve drugo što se spaja putem wi-fia ima tu brzinu (laptop, iphone, ipad), očito je stvar do Playstationa i njegovog hardwarea.
Guglao temu na internetu - pored korištenja "googleove adrese" (nije pomoglo) i "savjeta" koristi žicu za spajanje, nisam našao nikakvo rješenje problema.

Da ne kupujem 10 metara žice i razvlačim po cijelom stanu (curi se neće nimalo dopasti ta ideja), ima možda netko ovdje tko ima na plejki pristojne razine preuzimanja putem wi-fi-a pa da probamo odgonetnuti gdje je problem?

Dosta mi je ista bitna budući da preferiram digitalne kopije kao svatko normalni u drugom desetljeću 21. stoljeća (bez uvrede kolekcionari), a malo koja igra ima manje od 30 GB-a, a da nije indie projekt.

Hvala.

Kupi Powerlink adapter i problem riješen.

http://www.instar-informatika.hr/tp-link-pa4010p-kit-500mbps-powerline-s-uticnicom/tpl-tl-pa4010pkit/product/
Ovaj ja imam i funkcionira savršeno.

Lol, nije mi to palo nikada napamet.
Znači wi-fi kartica je očajno loša i moram si kupiti dodatan mrežni hardware.
GG Sony.
Možda PS4K ispravi tu manu.

Yup baš je očajna.
Powerline radi odlično. Dobiješ full brzinu.

Ja isto imam powerline i vrhunski funkcionira

Ma smiješno mi je to koliko je očajno loš wi-fi, a s druge strane forsiraju digitalnu prodaju.
No dobro, hvala na sugestijama :)

Ja sam imao isto takav problem,samo je kod mene ocajan Wi-Fi bio na svim uređajima u mojoj sobi (od kojih je PS4 definitvno imao najlosiju vezu). Tak da sam kupio pun kurac ethernet kabela i provukao ga do sobe a u sobi kupio 5port switch pa s njim rijesio probleme. Puno vise zajebancije ali jeftinije nego kupnja powerlina. Makar,ako te samo zajebava PS4 onda se isplati.

Deadwalker
Ma nema do zice!
Curi, ako smeta neka se navikne.
Sta te tek ceka u braku, ako joj sad vec smeta zica!

Dakle - PS4 wi-fi

Kako sam se preselio u drugu gajbu, prisiljen sam zbog udaljenosti telefonske utičnice i rutera koristiti wi-fi za pristup internetu. Očekivao sam lošije "performanse", al' ne i to da ne mogu imati download više od 1 MB po sekundi. Kako imam internet od 50 mbit-a i kako sve drugo što se spaja putem wi-fia ima tu brzinu (laptop, iphone, ipad), očito je stvar do Playstationa i njegovog hardwarea.
Guglao temu na internetu - pored korištenja "googleove adrese" (nije pomoglo) i "savjeta" koristi žicu za spajanje, nisam našao nikakvo rješenje problema.

Da ne kupujem 10 metara žice i razvlačim po cijelom stanu (curi se neće nimalo dopasti ta ideja), ima možda netko ovdje tko ima na plejki pristojne razine preuzimanja putem wi-fi-a pa da probamo odgonetnuti gdje je problem?

Dosta mi je ista bitna budući da preferiram digitalne kopije kao svatko normalni u drugom desetljeću 21. stoljeća (bez uvrede kolekcionari), a malo koja igra ima manje od 30 GB-a, a da nije indie projekt.

Hvala.
Možda da probaš neke naše dns servere staviti?Meni se je ista stvar dešavala na ps3 i od kad sam stavio naš dns server,plejka skida ko luda
http://public-dns.info/nameserver/hr.html
I još da se poigraš i provjeriš portove za ps4 na ruteru dal su uključeni i omogućiš upnp.

Ja sam imao isto takav problem,samo je kod mene ocajan Wi-Fi bio na svim uređajima u mojoj sobi (od kojih je PS4 definitvno imao najlosiju vezu). Tak da sam kupio pun kurac ethernet kabela i provukao ga do sobe a u sobi kupio 5port switch pa s njim rijesio probleme. Puno vise zajebancije ali jeftinije nego kupnja powerlina. Makar,ako te samo zajebava PS4 onda se isplati.
Na koji način funkcionira taj switch? Dobivaju li svi izlazi max brzinu ili se ona dijeli? Recimo, ja bih spojio PC i PS4 na switch pa me zanima hoće li na jednom od njih brzina downloada biti maksimalna pod uvjetom da se na drugom ništa ne skida?

Svi izlazi dobivaju maksimalnu brzinu,naravno sve dok ne opteretiš sve izlaze istovremeno.

Evo ti speedtest s PC-a koji je spojen na switch,dok su PS4 i treći izlaz neoptereći (imam 50/10 brzinu).

Evo i speedtest s PS4,isto neopterećeni drugi ulazi (brzina je manja zbog lošeg hardvera u PS4).

A sad,u isto vrijeme pokrenut Speedtest i na PS4 i na PC. Na ovom primjeru se vidi kako brzina varira od jednog do drugog uređaja. Ovdje je komotno moglo biti i obrnuto.

Inače,switch je plug'n'play. Nikakva konfiguracija,niti posebni crossover kabeli.
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=7974

Samo PS4 tako da ću vjerojatno ići s powerlineom. Iako dobro da sam pokrenuo temu, vidim da nisam jedini s ovime pa će i druga rješenja dobro doći :)

13 dana kasnije

Brzo pitanje: htio bih izbrisat DriveClub s HDD-a jer mi treba mjesta, ali kad cu ga jednog dana opet htjet igrat i kad ga instaliram jel me bude sve cekalo kao sto je sad ili ce mi se nekaj u igri izbrisat?