• Gaming Help
  • TUTORIAL | Postavljanje statične IP adrese i otvaranje portova prema PS4

Fenix
Ma ne nemam nikakvih problema radi super nego sam mislio ako se moze recimo podesiti da mi ping bude bolji sada mi je između 45/60 na warzonu nezz moze li biti bolji opcija more ima.Na tcomu sam brzina do 50 mbps. Upload 10 latencija na Fast.com 22

To je iskreno fantastičan ping za Warzone. 🙂

7 dana kasnije

@Otis jesi li riješio problem? Jesi pokušao otvorit portove?

HideooKoojima koji ruter? Je li mobilni ruter od Tele2?

@Matador jesi li uspio? Dosta je samo to, ako si prethodno na PS4 riješio sve

@cosycro kao što ti je i Flipper rekao to je dosta dobar ping. Nisu svi serveri isto udaljeni.

Fenix Je, postavio sam prije PS4 na 50 fiksno.
    Mislim da je s moje strane propušteno. Druga strana još nije propuštena pa i dalje ne znam. 😃

3 mjeseci kasnije

Fenix pozz pokušavao sam sve isto napravifi kako si napisao i kada udjem u ruter dmz i kada trebam upisato adfesu koju sam dodjdlio ruteru ne mogu nisza upisivati nego samo neka imena koja imam ponudjena tamo, mozda trebam u postavkama nesto ili ne znam ni ja

@Fenix ti se kužis u routere koliko vidim po postovima?

Imam par pitanja ako ti nije problem.

1. Ovako, koristim T-com internet, klasika na bakrenoj infrastrukturi.
        25 Mb/s download, do 4 Mb/s upload.
        Zanima me ima li benefita ako kupim neki gaming router/gateway ?
        Za ping, stabilnost.
        Troughoutput podataka(lokalno doma između uređaja)

2. Kako uopće znati dali mogu koristiti neki takav third party router pošto t com ima svoj softver i interface.

Mujoak47 pozdrav i dobrodošao na FFA. O kojem ruteru se radi?

pravednik može se koristiti bilo koji drugi ruter, ali kupovima gaming rutera je porez na budale. Malo sam grub sad, ali nema smisla i ne donosi niakkve posebne prednosti, osim ako se ne radi o nekom jako skupom uređaju.

Speed port plus
        Znaci samo te što su mi ponuđene

Zvao sam danas ove iz t coma i pitao dali bi mi mogli pomoci da otvorim portove od rutera prema ps4 i rekli su da oni tp ne rade nego moram sam, kada mjerim brzinu na kompu preko neke stranice bude mi 50/12 ping 20
        A kada mjerim na ps4 zicano spojen, budd mi 35-40/4-5,i latencY u fifi 48-60

Mujoak47 na ovoj listi pronađi IP koji si dodijelio PS4 (ako si pratio tutorial iz prvog posta to je 192.168.1.50) i to je to. Otvorio si sve portove prema PS4.

EDIT: Evo, zaokruzio sam ti:

Hvala puno to sam i uradio ali mi se brzina nakon toga ne promijeni ništa, isto sve

Mujoak47 ako si sve uradio kako treba u prvom koraku onda je to to. Uzmi u obzir da PS4 totalno neprecizno prikazuje brzine.

6 mjeseci kasnije

Pozdrav,
            što ako koristim mobilni internet od tele2, odnosno dijelim internet smobitela na ps4 i nemam nikakakav ruter. Imam nat type 3 i zanima me postoji li ikakva mogucnost da to prebacim na nat type 2?
            Hvala unaprijed

2 mjeseci kasnije

Pozdrav Fenix.
              Ja muku mučim sa mobilnim ruterom. Zvao sam A1 i oni kažu da je kod njih sve "OPEN", ali meni se izmjenjuje malo NAT 2 pa malo više NAT 3. Ruter je ZTE MF286R.
              Ako može pomoć, bio bih zahvalan.

@Fenix Imam isti problem kao i Dokyboy. A1 mreža, isti ruter.
                Napravio sam sve korake kao u tutorialu tj. postavio statičnu IP adresu i stalno se vraća Type 3.

Mislim da na Flatboxu teško možete dobiti NAT Type 2. Zovite tehniku, ali koliko znam jedno vrijeme bude Type 2 i onda ode opet na Nat Type 3.

StarFox_N Dokyboy77 tehnički je on u nat type 2, a manifestira se drugačije u prikazu. Ako ste sve napravili kako je navedeno u prvom postu, portovi su otvoreni i s te strane ste osigurani da imate najbolje moguće stanje. E sad, na zagusenost mobilne mreze i latenciju ne mozete utjecati nikako.

Obavezno spojit konzolu s kabelom, ugasit wifi na mobitelima i ostalim uredjajima i moze se sasvim fino igrati online. Posebno na selima.