• Gaming Help
  • TUTORIAL | Postavljanje statične IP adrese i otvaranje portova prema PS4

@fenix

Pozdrav....znam da je ovo tema vezana za ps4 ali nisam mogao nac specificno moju temu a ovo je najblize sto sam nasao, nov sam u forumima jbg. Ugl pokusavam namjestit open nat type za pc, windows10. Model routera je tc7200.20. Na b.netu sam nez jeli to relevantno. ugl provao sam sve sto sam nasao na youtubeu i dalje mi pise da je strict nat. Cak sam provao malo cackat po firewallu nez jeli to bilo pametno jer ni to nije pomoglo. pokusao sam sa port fowordima upisao posebne portove tipa za destiny2  i dalje kad bi usao u igru bi me obavjestavalo da sam na strict. Iako bi htio namjestit da su mi portovi otvoreni za sve igre. Mislin ja cu i dalje provat cackat ali ako bi mogla neka sugestijha u meduvremenu bio bih zahvalan pozz.

edit je tehnicolor ( nez jel ta informacija sta pomaze) za koje sam u meduvremenu procitao da su najstrozi po tom pitanju i ljudi s njima imaju najvise problema. Tako da u najgorem slucaju mi mozete predlozit koji router da kupim ako ne rijesim problem sa trenutnim

@stoni

To je model koji ja imam i što reći nego da je loš za igranje. Odnosno i meni je često u CoD-u strict, unatoč otvorenim portovima, ali problema nekakvih nemam. Ako si otvorio portove trebalo bi biti puno bolje bez obzira kakve poruke javlja igra.

Imaš li nekih posebnih problema s igrama?

Ovo što sam ja pisao u tutorialu nije preporučljivo za PC. DMZ otvara sve portove prema PS4 što na PS4 nije opasno. Ali na PC donekle i jest jer netko to može planski zloubotrijebit.

Znači ako si postavio statičnu adresu za svoj PC i otvorio portove prema toj adresi koje si želio ti si u biti napravio sve što treba. Više ne možeš.

Možeš možda pokušat s DMZ-om čisto da vidiš je li bolje (ako imaš problema). Ako je bolje, znači da nešto kod port forwarda nisi dobro napravio i trebamo se vratit tamo. U svakom slučaju, ako ćeš napravit DMZ za PC nemoj da ostane dugo. Testiraj i ugasi.

@fenix

a to je to onda....ignorirat cu poruke u igrama a u meduvremenu pogledat koji model routera da kupim da je optimalno najbolji za ovakve situacije....zahvaljujem na brzom odg.

Baš ću testirat na Destiny 2 na PC sutra navecer ili u ponedjeljak pa ti javim sto izbacuje.

Je li je sigurno se spojiti preko nekog VPN, npr. ExpressVPN na PS4

@persona-user-2

Sigurno je. Ali koja bi bila svrha korištenja VPN-a?

Npr.skidanje  igara, spajanje npr. na americke servere, gledanje netflixa....

Osim privatnosti, za gaming i nema neke svrhe. Za online igranje može čak bit i gore. A za US Netflix provjeri je li flagiran provider.

5 mjeseci kasnije

Nekoliko ljudi me ovih dana pitalo za ovu temu. Pa je podižem.

Bok svima. Super je tema! Sjećam se da sam prije par mjeseci išao po ovom i pomoglo je, no sad imam malih problema. Kod secondary DNS upišem 0.0.0.08. kako stoji gore, ali očito ga muči ovih 08 pa mi baci error "Invalid character has been entered". Probao sam i s točkom i bez i na kraju stavio samo 8 u zadnje polje, no tako ne radi net. Kako da to riješim?

Također, može upute za drugi dio za Tele2 pokućni? Hvala!

blowfish Kod secondary DNS upišem 0.0.0.08. kako stoji gore, ali očito ga muči ovih 08 pa mi baci error "Invalid character has been entered".

Ajme to je greška nastala kad sam jutros popravljao upute za ovaj novu forum. Ne ide osmica, sve nule trebaju biti

Koji točno modem za Tele2 je u pitanju? Ali to ti valjda ne trebam ni govoriti da je mobilni internet nezahvalan za online.

Fenix imam isti ruter i cijeli dan se zajebajem s ovim i uvijek mi na kraju bude nat type 3 i ispaljivam. Svaki korak sam isti napravio kao sta si napisa.

Fenix

Fenix

Fenix
        Pozz Fenix ako moze mala pomoc i meni trazim i trazim a moga rutera nema ili sam čorav tcomov Speedport Plus i jos nesto piše Sercom pada i ja to nekako uservišem živio👌

Matej9997 koji ruter imaš? Bez obzira što piše type 3, tebi su otvoreni portovi i primijetit ćeš da ti je konekcija puno bolja. A iz 3 u 2 će se promijenit u narednim danima.

cosycro negdje do 12 ti napišem upute za taj ruter

Fenix Da, znam, ali to je najbolje kaj mogu dobit 🙂

Ruter je Huawei B315s-22. Probao sam po nekim uputama s neta, no kad u postavkama na port forwardingu upišem ovaj IP (192.168.1.50.) kaže da nije važeća adresa. Kad stavim onu koju su oni dali kao primjer, pretpostavljam da nema smisla?

@cosycro Posto imam isti ruter, i sam sam to radio mozda mogu pomoci...

Iz prvog posta PS4 dio napravis sve kako pise.

Speedport Plus:

1. Upisi 192.168.1.1 u browser na PCu
            2. Username i lozinka ti se nalaze ispod rutera
            3. Internet > Advanced settings > DMZ
            4. Na Enable DMZ stavi kvacicu
            5. Ispod pod DMZ Host pronađi "PC192.168.1.50" (to je staticna ip adresa koju si dodjelio konzoli)
            6. Save

To bi trebalo biti to koliko se sjecam... @Fenix ce me ispraviti ako sam koji korak slucajno zaboravio.

I jos jedna stvar, ja osobno preferiram Cloudflareove DNS server koristit, neko vrijeme sam i Googleove, no sa ovima mi online igre bolje rade.
            Pa ako netko hoce pokusat, na konzoli sve napravit isto kao u prvom postu samo pod Primary DNS upisat 1.1.1.1 a Secondary DNS 1.0.0.1

blowfish no kad u postavkama na port forwardingu upišem ovaj IP (192.168.1.50.) kaže da nije važeća adresa

Muči li te možda ova točka na kraju adrese?

Fenix Nije točka, bez nje upišem, slučajno je ovdje stavio. Evo ove parametre moram upisat. Pretpostavljam da je to dobar tab? Možeš mi reći što gdje trebam stavit? Hvala!

i.imgur.com/drHrkeH.png