• Gaming Help
  • TUTORIAL | Postavljanje statične IP adrese i otvaranje portova prema PS4

Fenix Jesam li i na primary adresu onda trebao staviti ručno 0.50 umjesto 1.50?

Fenix Upravo sam to napravio i dobio Type 2. Hvala još jednom!

16 dana kasnije

Pozdrav
Imam PS5 i PS4, mogu li na oba otvoriti portove?
APEX ja i mala igramo i jako rijetko uspijemo zajedno u squad.
Ima li uopće smisla otvaranje portova i bi li moglo olakšati invite jedno drugog?

Ruter je Sercom, T-com

Hvala unaprijed

banx definitivno ima smisla, pogotovo ako se ne možete spojit to je u pitanju. Ili imaš preslabu konekciju.

Koji ruter je u pitanju?

13 dana kasnije
    25 dana kasnije

Hej AudreyTEWA2…i ja sam imao sličan problem nedavno. Ja, naime, nisam mijenjao svoj ruter (ili kako ga ti zoveš, usmjerivač), ali kako sam dugo koristio isti, odjednom vidim da se spajam sve teže i teže, naročito na multiplayer igre, ali čak i interni LAN mi je znao pucati. I onda mi sine da je to upravo do – rutera…budući da je star, dugo nije izašao novi firmware, a hakeri ne spavaju. Pogledam u log – a tamo DDOS napadi! Onda mi je prekipjelo, prelomio sam i uzeo kvalitetan VPN. Poštelam sve kako kažu, još za dodatnu sigurnost napravim koji test (preporučam ove upute, koje sam i sam koristio https://hr.vpntesting.com), i od tada sve radi kao urica. Svaki dan se igram, bez ikakvih problema, sve leti, ping minimalan – a još sam miran i što se tiče privatnosti. Torenti, filmovi… sad bar znam da neće svaka šuša znati tko sam. Preporučam.

3 mjeseci kasnije

Fenix ja imam problem koji goglam vec par dana i zovem Tcom podrsku ali nista,, naime moj problem- igram Destiny 2 vec par godina normalno, ali sad se selim i dok ne rjesim fiksnu liniju i internet u novom stanu Tcom mi dao pokucni internet,tj. router/modem Alcatel MW40 stavim karticu kupim bon i neogranicen internet 7 dana, ali ne mogu nikako dobit nat type 2 kad upalim Destiny2 nego mi je nat 3 type sto je uzas, malo sam citao tvoje postove i pokusavam sad nesto rjesit ali kad udjem u Alcatel preko browsera u njegove postavke nigdje nema ni DMZ ni port forwarding opcije,itd, ako slucajno znas nesto bio bi jako zahvalan na pomoci.

rogi sumnjam da ćeš imat previše sreće s tim ruterom. Možeš li mi uslikati glavni menu?

7 mjeseci kasnije

Pozdrav,novi sam ovdje i vidim da je tema zastarila al meni je potrebna pomoć oko otvaranja portova,kupio sam dlink 4g router koristim u njemu iskonovu sim karticu i šta god ja napravio na njemu nemogu dobiti nat type2 na ps4

20 dana kasnije

Poz ekipa, zanima me kako da otvorim portove na speedportw 724V, netko je pitao već prije par godina ovdje u topicu i nije dobio odgovor. Radi se o PS5 ne od PS4 sad dali ima kakve razlike u postavkama neznam. Pokušao sam raditi po tutorialu za speedport plus no nije isto sučelje.

Također me zanima, dali je moguće otvoriti portove i za smart TV... Situacija je takva da imam previše uređaja u kući pa bi htio nekako da mi TV i konzola imaju prioritet pred mobitelima, tabletima i sličnim

JohnnyL je li ruter od HT-a? Poslikaj mi sučelje, pa ti napišem upute.

Možeš vjerojatno otvorit portove i prema Smart TV-u, ali nema previše smisla

Fenix da HTov ruter

Edit: uspio, otvarao i čačkao po port forwardingu umjesto DMZ

6 dana kasnije

Jučer se odlučio malo zaj...s ovim i na kraju ćorak. Napravim sve kao u prvom postu, dodijelim PS5 statični IP ( kod mene je 192.168.5.50 dok je router 192.168.5.1). Dodam PS5 IP na DMZ ali i dalje mi baca nat type 3. Kasnije sam još išao ručno dodavati sve one PSN portove, dodao i konzolu na listu aplikacija/ uređaja za port forwarding ali i dalje ništa. Probao static DHCP za svaki slučaj (prema PS5 wifi mac adresi), ista stvar.

Router je Zyxel VMG5313-B30A i na Iskonu sam. Oh well, nije da igram online ali rekoh da ne bi loše probati. I probao jesam.

6 mjeseci kasnije

Pozdrav,

Molim za pomoć ponovno!

Imam Speedport Smart 3 od HT-a i htio bih smanjiti ping u MW2 jer trenutno mi vrti 60-80 ms i gunfight teško dobivam.
          Ovim routerom se nikada nisam poigrao jer za druge igre nije bilo od presudne važnosti, no u ovom sweatfestu je 🤫

Dakle htio bih otvoriti portove prema PS5, dodati PS5 u DMZ i sve te finte…NAT Type mi je 2.

Hvala!

7 mjeseci kasnije

Ima na forumu netko tko se kuži u ove glupe mreže. Stigao sam na more, koristim A1 inače i internet je ovdje dobar. Pošto još nema turista na 4G je dl trenutno 239Mbpsa, vrlo dobro. Problem je u tome što je to brzina koju postižem na mobitelu. Imam još jednu karticu i uzeo sam ruter od Tplinka koji uopće nije bio jeftin i s njim postižem isto na A1 6,9Mbpsa. Tko je tu lud, zašto je tako velika razlika? Jesu to oni u A1 nekako limitirali, vjerujem da mogu prepoznati kad se spajaš s ruterom. Na ruteru je pun signal, nije do toga. Ispada da je bolje da uzmem neki razbijeni mobitel za 100kn i da njega koristim kao ruter, imat ću 40 puta veću brzinu nego sa dedicated ruterom.

buz pun signal je, ali nije isto. Šetaj ga po kući dok je nađes sweet spot, obično bude negdje na prozoru prema strani gdje je repetitor.