• Gaming Help
  • TUTORIAL | Postavljanje statične IP adrese i otvaranje portova prema PS4

Ako ste ikad imali problema s spajanjem na multiplayer, ili niste mogli nekog cuti u party chatu, vjerojatno vas muci NAT Type. Idealno bi bilo imati NAT Type 2, a to cete postici otvaranjem portova na ruteru prema svojoj konzoli. Korake kako cete to napraviti pronadjite ispod. Prvi dio se odvija na PS4 a drugi dio na PC-u.

PS4

1. Settings
  2. Network
  3. Set Up Internet Connection
  4. Odaberete nacin spajanja - LAN ili WiFi
  5. How to set set up the internet connection - CUSTOM
  6. IP address Settings - MANUAL
  7. Unesite adrese kako pise ispod:

IP address 192.168.1.50
Subnet Musk 255.255.255.0
Default router 192.168.1.1
Primary DNS 192.168.1.1
Secondary DNS 0.0.0.0.

1. Potvrdite s - NEXT
  2. MTU Setteings - Automatic
  3. Proxy server - Do Not Use
    --------------------------------------------------
    U ovih 10 koraka smo PS4 dodijelili IP adresu 192.168.1.50. Sad palimo PC i otvaramo sve portove (DMZ) prema navedenoj adresi. Ispod odaberite ruter koji koristite.

PC

Siemens SX763 & SE555

1. U browseru idete na 192.168.1.1 (adresa rutera)
  2. Sad ce vas traziti lozinku za pristup ruteru (default: admin
  3. Advanced Settings
  4. Internet
  5. Address Translation (NAT)
  6. Exposed Host7. Local IP address - Tu upisati 192.168.1.50 , popuniti kućicu ENABLE i kliknuti ADD

Zyxel VMG5313-B30A

2. Sad ce vas traziti username i lozinku za pristup ruteru (default user: admin ili zyuser | pass: 1234)
  3. Network Settings
  4. NAT
  5. DMZ
  6. Default server l address - Tu upisati 192.168.1.50
  7. Apply

ZTE 931 VII

2. Sad ce vas traziti username i lozinku za pristup ruteru (default user: user | pass: serijski br. rutera (na poleđini))
  3. Application
  4. DMZ
  5. Checkirati kucicu ENABLE
  6. DMZ Host IP Address - Tu upisati 192.168.1.50
  7. Submit

THOMSON TG782

2. Sad ce vas traziti username i lozinku za pristup ruteru (default user: administrator | pass: !tc0Mht
  3. Klik na: Home Network3. Izlistati će se svi uređaji spojeni na Ruter. Prepoznajte PS4 i kliknite na njega.
  4. Klik na: Assign the public IP address of a connection to a device
  5. Klik na: Unassign i pricekati malo
  6. Klik na: Edit
  7. Iz padajućeg izbornika opet izaberite svoj uređaj kao u koraku 3 i klik na: Apply
  8. Što prije nabaviti neki drugi ruter, pošto je ovaj jedan od najgorih za bilo kakav gaming!

Technicolor TG589vn

1. U browseru idete na http://192.168.1.254  (adresa rutera)
  2. Sad ce vas traziti username i lozinku za pristup ruteru (default user: USER | pass: VIP091
  3. Klik na: Toolbox
  4. Klik na: DMZ
  5. Staviti kvačicu na: Status
  6. IP Adress: 192.168.1.50 i kliknuti na Apply

ZTE 931 (T-Com)

1. U browseru idete na http://192.168.1.1  (adresa rutera)
  2. Sad ce vas traziti username i lozinku za pristup ruteru (default user: user | pass: ZTEE + SERIJSKI BROJ NA POLEĐINI UREĐAJA
  3. Klik na: Advanced Setup
  4. Klik na: Application
  5. Klik na: DMZ Host
  6. U polje DMZ Host IP Address upisati: 192.168.1.50
  7. Kliknuti Save/Apply
  8. Ako se pojavi skočni prozor kliknuti OK

VAŽNO: Ako na popisu ne možete pronaći vaš ruter ili imate problema slobodno nam se javite u komentarima

Imam trenutno isti ruter ali napokon mi stigao od iskona Zykel VMG5313-B30A i puno brzi net, kad dodem doma to cu sve pospajati.
    Ako moze tutorial i za njega ili je isto sve kao i za SX763. Ako netko ima Zykel router slobodno podijelite iskustva.

Evo S1r1uS

Zyxel VMG5313-B30A

2. Sad ce vas traziti username i lozinku za pristup ruteru (default user: admin ili zyuser | pass: 1234)
    3. Network Settings
    4. NAT
    5. DMZ
    6. Default server l address - Tu upisati 192.168.1.50
    7. Apply

Pohvala za trud Fenix.
    Ako možeš staviti i za ovaj što ga tcom uvodi ZTE 931 VII  :)

Kome treba upad u ruter evo;

username: user
    pass: serijski br. rutera (na poleđini)

Fenix
    Svaka čast na ovom topicu. Pomoći će mnogima.

ibor4you fatamorgana  Trebalo bi biti ovako po originalnom firmwareu od rutera. Nadam se da tcomovci nisu puno izmjenili
    ZTE 931 VII

2. Sad ce vas traziti username i lozinku za pristup ruteru (default user: user | pass: serijski br. rutera (na poleđini))
    3. Application
    4. DMZ
    5. Checkirati kucicu ENABLE
    6. DMZ Host IP Address - Tu upisati 192.168.1.50
    7. Submit

5 mjeseci kasnije

Bumpam ovu temu, cisto da vidite svi i da si otvorite portove prema konzoli. Ne kosta vas nista, a izgubit cete 2-5 min vremena.

Imamo dosta prometa direktno s Googlea na ovu temu, pa ako ste gost, a vaseg rutera nema nema na popisu, posaljite mail na info@fair-for-all.com pa cemo ubacit.

Samo da te pitam. Bio sam si postavio sve ovako kako piše i dobio sam Open, ali sam onda kod postavljanja Netflixa mijenjao DNS i te neke postavke čime sam vjerojatno izgubio Open type? Ako jesam, jeli moguće nekako to dvoje kombinirat?

Samo da te pitam. Bio sam si postavio sve ovako kako piše i dobio sam Open, ali sam onda kod postavljanja Netflixa mijenjao DNS i te neke postavke čime sam vjerojatno izgubio Open type? Ako jesam, jeli moguće nekako to dvoje kombinirat?
    Mozes. Primary i Secondary DNS namjesti prema Unblock US DNS-ovima, a vazno ti je da ti Default Router bude 192.168.1.1

Danas se nisam mogao spojiti s Fenixom u squad.

Nakon ovog kratkog setupa, sve je postalo moguće!

Hvala Fenix!

Pozdrav Fenix, ovo je moj model routera THOMSON TG782 molim te jel možeš vidjeti kako otvoriti port za ps4 .....hvala

gabri , evo ispod upute za tebe. Ali preporucam ti da sto prije nabavis drugi ruter. Imao sam taj, i sto god napravio nikako da to bude idealno. Jednostavno je jedan od najgorih rutera za gaming.

Preporuka da na Njuskalu uzmes Siemens SX763. Mozes ga nabaviti za 50-100kn a odlican je. Rijesi se cim prije ovog Thompsona.
    http://www.njuskalo.hr/?ctl=search_ads&keywords=sx763

2. Sad ce vas traziti username i lozinku za pristup ruteru (default user: administrator | pass: !tc0Mht
    3. Klik na: Home Network
    3. Izlistati će se svi uređaji spojeni na Ruter. Prepoznajte PS4 i kliknite na njega.
    4. Klik na: Assign the public IP address of a connection to a device
    5. Klik na: Unassign i pricekati malo
    6. Klik na: Edit
    7. Iz padajućeg izbornika opet izaberite svoj uređaj kao u koraku 3 i klik na: Apply
    8. Što prije nabaviti neki drugi ruter, pošto je ovaj jedan od najgorih za bilo kakav gaming!

Fenix

Kad si već tako dobra duša od čovjeka 

Siemens SE 555  router  +    kako zamijeniti stari s ovim(T-Com mreža)  +    jel imaš saznanja da li je on dobar za igre itd ?

Zahvaljujem unaprijed !!!!    8)

To je sad vec prastari ruter. Za igranje sigurno nije los kao Thomson od Gabrija. Al opet, ako se to nabavlja pitanje je trenutka kad ce crknut. Taj ruter ako se nabavlja ne moze biti puno mladji od 10 godina...

Sto se tice postavki, ubacim danas kad uhvatim vremena.

Fenix

Bok, probao sam raditi po tvojim uputama i došao sam do:

Korak 3.

Kada trebam odabrati PS4 uređaj, to vidim jedino po MAC adresi, a i tamo mi piše da IP završava na 52, a ja sam stavio 50... to mi je malo čudno... no dobro, to zanemarim i zatim...

Korak 5

nema uopće gumba Unnasign. Ima EDIT, i kada njega stisnem piše mi

Internet Service Device Internet Not assigned Edit

Sad ne znam kaj točno da radim

Pogledati cu kad dojdem doma. Ja sam ovaj kao vodic napisao po manualu rutera kojeg sam nasao na internetu, tako da ne znam napamet.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Kako si prepoznao MAC adresu PS4? MAC adresa i IP adresa konzole nisu isto.

Kako god, i ovaj moj vodic je nazalost pun mana, posto je ocito nemoguce to postaviti kako treba...

Kako si prepoznao MAC adresu PS4? MAC adresa i IP adresa konzole nisu isto.

Kako god, i ovaj moj vodic je nazalost pun mana, posto je ocito nemoguce to postaviti kako treba...
    Bok, ma ja sam bio kod Gabri i pokušavali to zajedno namjestiti....

Uglavnom kada sam na PS4 išao na view connection, tamo piše taj MAC.... jedino po tome smo u routeru mogli naći uređaj. Jer niti ne piše PS4, niti IP adresa 192.168.1.50 koju smo prije toga dodali PS4.

Dao sam mu siemens SE555 , možda da s tim proba ?