Youtube revieweri nisu pro revieweri.

U najboljem slučaju ih možeš nazvat komentatorima.

wooddiebone tako je.

Ja ACG-a, SkillUp-a i takve ne bih zvao pro snobovima, već gamerima poput nas.

Nezz, meni su pozeri obojica, iritantni su, skill up je bil okej nekad davno, ali u zadnjih dvije godine je postal supak zesci

Ne gledam niti jednog, nit me zanimaju, nit su me ikad zanimali. Vidim igru, uzmem igru ak mi se tak nešto igra, odigram, tojeto. Nekad mi se igra smeće i ne smeta me što ne valja.

wooddiebone Znam da me mamiš ali se ne mogu oduprijeti, kako je 1080p 2K molim da mi netko objasni 😂

prayer jer se gleda horizontalna rezolucija (broj pixela).

1920 (približno 2000 = 2K) * 1080 se može zvat na tri načina - FullHD, 1080p ili 2K

3840 * 2160 = 4K

2560 * 1440 = 2,5K

foggy nemamo svi para uzet svaku igru koja nas zanima i donjet svoj sud. Naravno da neću vjerovat tuđim recenzijama i bazirat mišljenje na osnovu toga. Ali mogu saslušat youtube recenziju ili pročitat tvoju, odmaknut dojam iz nje i poslušat sve elemente o kojima pričaš i donjet zaključak je li ta igra meni potencijalno zanimljiva ili ne.

U svakom slučaju, na osnovu toga mogu zaključit više nego na osnovu samog trailera ili hajpanja developera. Mene ovdje recimo na prvu odbija katastrofa mali enemy i NPC density.

Tzereen

Ovo.

4K nije 4K jer je 4 puta veći od 1080p nego je to približna horizontalna rezolucija.
          Slovo p u 1080p, 1440p i 2160p je vertikalna rezolucija, dok je slovo K u 2K, 2,5K i 4K horizontalna rezolucija.

1280x720 - 720p - 1.3K - HD
          1920x1080 - 1080p - 2K - FHD
          2560x1440 - 1440p - 2.5K - QHD
          3840x2160 - 2160p - 4K - UHD

Ovo su ekvivalenti. Različiti pojmovi se koriste u različitim industrijama i za različite primjene.

Tako recimo imaš 4K telku, ali ne postoji 4K kamera nego postoji UHD kamera.
          Razlike su dovoljno male da ih možemo ignorirat, ali postoje.

Tzereen ovo mi je prvi put ikada da sam čuo da je itko 1920x1080 nazvao 2K rezolucijom, to je uvijek bilo Full HD i tako se i reklamira. 2560x1440p na drugu ruku zbilja 2K. Mislim tehnički jeste u pravu ali zna se što je Full HD i što je 2K.

wooddiebone
            2K je uvik bilo 2 Kurca

Sad jeli se što minjalo u zadnje vrime neznan

prayer ali zna se što je Full HD i što je 2K

izgleda da se ne zna 😄

Jedno je kaj se kod nekog udomaćilo, a drugo je kaj je točno. I ja znam na placu tražiti kilu jabukIH umjesto jabuka, ali to je moj govor, a znam da nije ispravan.

Woodie ti je napisao još detaljnije od mene. Sve 4 rezolucije je raspisao kako treba i tehnički po sve tri nomenklature.

renda mislim da bu ova igra jedna od onih koju budu gameri voljeli, a kritici je so so

Ne znam zašto se postavlja da recenzentni nisu ujedno i gameri. Tim više kada puno tih koji se broje u Meta ocjenu bude onih koji su YouTuberi.

Fico

Recenzenti koji igru recenziraju kao profesiju i koji igru dobivaju basplatno nisu realna slika.
              Mora postojati distinkcija između nekoga tko je dobio review copy i nekoga tko je svojim novcem kupio igru.

wooddiebone Kužim poantu, no još nisam naišao na monitor koji je 1920x1080 da ga se naziva 2K kao ni 2560x1440 da je 2.5K. Zbog toga valjda imaš one nazive FullHD, QHD i 4K. Iako po ovome ironično nitko zapravo nema 4K monitore ni TVe posto bi nativno trebalo biti 4096 pixela.

wooddiebone ACG kupuje svaki primjerak igre, čak i kad dobije kopiju, na dan izlaska kupi i podijeli nekome. Isto tako možeš reći da ni za gamere ne vrijedi jer tko zna koliko ih dobije na poklon od nekoga.

Kužim što želiš reći i donekle se slažem, ali ono na što ja ciljam je da se ovdje ekskluzivno postavilo gamer vs. recenzent, kao da recenzenti nisu gameri, što mi jednostavno nije imalo smisla.

Fico ovo kaj woodie veli, easy allies su gameri, ign i gamespot recimo nisu, to je biznis, imas primjer bas za ovu igru, gamespot reca, playtime 12 sati!!!!! 12 sati!!!! O cemu pricamo, kak da ja sad vjerujem takvoj recenziji? Jel to gamer ili lik radi svoj POSAO prek one stvari?? Nisu svi recenzenti fakeri, ali vecina na zalost je, i kak da drugacije recem ovo kaj si me quotal? Mislim da bude vecini gamera super, a gamer recenzentima bu tak tak? Jel bolje? 😉

1440p se nigdje ne marketira kao 2K.
                    Ništa se ne marketira kao 2K.

Zbog toga i dolazi do zabune.
                    K nomenklatura je nastala pojavom 4K displeja i samim time se pojavila potreba za nazivima koji bi predstavljali ostale rezolucije na isti način.
                    Negdje se pojavila zabluda da 4K znači 4 puta veća rezolucija od 1080p što bi valjda bilo 1K.
                    Istina je da bi u tom slučaju ta rezolucija bila nazvana 4X, a ne 4K.
                    K je kao slovo, u gotovo svim slučajevima zamjena za "kilo" odnosno 1000.

Ne treba odbijat istinu radi ustaljenih zabluda.
                    Tak dolazimo do problema u budućnosti.

Fico

Primjeti da ne spominjem imena.
                      Jednostavno mislim da je distinkcija bitna.