Odustajem… Ferrari zakljucati i baciti kljuceve…

O btj! Ma idi u pm i Ferrari. Mrs jebote!

Sprdačina, ko da su ukleti.

Ne volim Alonsa, ali kakva vožnja btj

Zamišljam kako je lijepo biti navijač Red Bulla. Stvarno momčad ne griješi. Složili odličan bolid i ove godine i ne vidim kako će im netko ozbiljnije priprijetiti osim na pokojoj utrci. Verstappen odlično startao, izgradio prednost i onda samo održavao. Perez nakon lošijeg prvog stinta vozio otprilike na razini Verstappena. Samo se nadam da nećemo vidjeti dominaciju Red Bulla kao Mercedesa ne tako davno. Valjda će ostale ekipe uspjeti donositi bolje nadogradnje, ali nekako ne sumnjam previše u Red Bull. Iza njih je zato jako gusto. Ferrari, Aston i Mercedes su tu negdje i bit će tu konstantne borbe. Leclerc odlična vožnja, ali eto, motor mu izbio više manje sigurno 3. mjesto. Sainz pomalo razočaravajući. Ne znam zašto je Ferrari išao drugi puta u boks onako rano, ali očito je jaka degradacija guma. Alonso briljantan. Vidi se da uživa i mislim da je možda i moguća pobjeda za njega ove godine. Neka ga!

Bottas i Gasly best of the rest, ali nisu ni oni bili predaleko od Russella, nekih 15-tak sekundi. Što je odlično, znači da ni ta sredina ne zaostaje previše za ovima na vrhu. Iza njih je teško reći. McLaren i Haas nešto lošiji u utrci. Williams i i Alpha Tauri se čine bolji u race paceu nego u kvalama. Stvarno izgleda da ove godine nećemo imati neku lošu momčad.

Ja se nadam (naivno kao i uvijek) da će Ferrari riješiti probleme i da će se ove 3 momčadi približiti vrhu. Ako ne, imat ćemo dosadnu borbu za titulu, ali zabavnu iza. Utrka je danas sama po sebi bila oke. Dosadnjikava prva polovica, zabavna druga.

Mercedes dolazi s novim spec autom nakon mini pauze, tu će vjerojatno biti iza Red Bulla, a ispred Ferrarija i Astona. Možda povremeno dobiju Pereza. iako Toto najavljuje pobjedu, nekako ne vjerujem da mogu konkurirati Verstappenu, osim ako im staza baš dobro paše.

Leclerc i Bahrein, recite mi neke gore stvari da idu u paru.

Ok, zanemarite prijašnji odgovor, Toto, Russell i Hamilton sad plaču da je sezona gotova, valjda su mislili da su bliže Red Bullu na testiranjima. Nakon druge polovice prošle sezone u kojoj su pobijeđivali Pereza i Ferrarije, gube od customer tima koji kupuje pola dijelova i koristiti njihov zračni tunel. Postali su Ferrari.

Heat Mercedes i njihovi vozaci mogu biti prvi samo kad imaju duplo bolji bolid i k tome igraju prljavo. Cim ne ide po njihovom onda Hamdija i onaj ruzni gazda Rumun plaću ko dva derista. Da se hoce obojica više izgubit iz F1…

Heat Sve se bojim da je ova sezona gotova za sve u odnosu na RB. Nadam se da sam u krivu, ali sve mi smrdi na to nažalost. Izgleda da ću u tom slučaju morat preć na MotoGP, tamo je makar zanimljivo svake godine, a prošle baš i nisam gledao.

Skellington Vozili su više od pola utrke delta+0.7. To ti je standardna F1, 1 sezona napeta pa 3 dosadne, barem što se tiče prvog mjesta.

10 dana kasnije

Ali Ferrari su stvarno specijalci, oni će od 5. utrke svaku utrku morati kaznu dobivati s obzirom koliko im sve crkava Ha-Ha-Ha

Leclerc i Sainz su već na 2. motoru (od 3 moguća), a Leclerc se žalio da se motor čudno ponaša. Nisu baš ni na treninzima uvjerljivi, s ovom kaznom, mogao bi Leclerc među zadnjima startati. Red Bull na vrhu izgleda kao da će biti još jedan lagani 1-2, Alonso bi mogao ponovno do postolja. Alpine isto dobro izgleda u Saudijskoj Arabiji. Čekamo kvale, očekujem da će svugdje biti užasno zanimljivo osim u borbi za pole.

Deprimirajuce koliko je RB brzi na ravnicama. A ja mislio da ove godine u tom dijelu nece imati toliku prednost.

Umjesto 1.01, koeficijent na pobjedu Verstappena sutra 1.02!

Drago mi je da je Checo P1, ali šansa da će zaspat na startu je oko 88%

Ovo Alonso uzima! Možda.

Sjećam se početkom prošle godine kad je Red Bull imao problema i kad su Ferrari i Red Bull bili jako blizu, Verstappen je bio dosta frustriran. Jučer se samo nešto smijuljio. Tko zna koliko RB ima u rezervi, mislim jako puno, ali nadam se da sam u krivu. Ne pomaže ni što vozi fantastično zadnjih godina. Perez je definitivno favorit, ali neću se iznenaditi ako Verstappen pobijedi. Samo da ne bude nekim timskih odredbi ako se npr. Verstappen nađe 10 krugova prije kraja na 2. mjestu sa 10 sekundi zaostatka gdje neće moći stići Pereza, ali mu ovi narede da ga mora propustiti.

Inače Perez nije baš izgledao uvjerljivo ovaj vikend, a baš očekujem na uličnim stazama najbolje izvedbe od njega. Sainz i Hamilton isto razočaravajući. Leclerc briljatno odvozio, šteta zbog kazne.

Kako god, proboj Leclerca i Verstappena će začiniti utrku, Alonso sa dobrim Astonom u uvjetima utrke čeka iz prikrajka. Trebalo bi biti zabavno. SC isto može ovdje svašta učiniti.

Danas uplacujem kladionicu da ce Verstapen biti prvi jednostavno Red Bull leti stazom, Perez će ga morati pustiti, Ferari ce nesto sjebati a ovi ostali čini mi se nemaju tu brzinu.