Koja glupa kazna Sainzu. Na ovo će se sigurno žaliti.

Trebali su uzeti poredak prije restarta i gotovo.

Strašno sto su napravili s ovom zadnjom odlukom. Jbt kakav uzas. Smiješno.

Ovo smeće od FIAe će rastjerat 80% publike ak nastave s ovakvim imbecilnim odlukama.

Reinstateanje poretka za zadnji krug, ali penalty Sainzu?

Kaj?

Ni ja ne shvaćam vratili su Alonsu poziciju cemu onda kazna?

Stroll izbaci Leclerca = racing incident

Sainz izvrti Alonsa = penalty resulting 0 points finish

Aston Martin P3 and P4, Ferrari no points

👍👍👍

McLaren sa zadnjeg na 5. mjesto. KEKW

Alpine lete, Gasly se brzo priviknuo, jebeni Stroll ga nije mogao uhvatiti cijelu utrku.

ikral I ja sam mislio da je Stroll kriv ali sam pogledao kasnije onboard, stvarno nije mogao nigdje, Leclerc je doletio od iza i skrenuo i zabio se u prednju gumu sa svojom zadnjom, Stroll nije mogao vise desno ici da to izbjegne. Cisti racing incident

Mutz Sve ok, nije ni Sainz gurao Alonsa nego su se dirnuli kad je Alonso krenuo desno a nije bilo mjesta. Bilo bi mi žao Alonsa da nije osvojio podij, ali Sainz je dobio pretjeranu kaznu. Trebali su poništiti restart i podijeliti bodove prije Magovog crasha.

Mutz Cisti racing incident

EDIT: kakav klasik od videa

Ova dvojica iz Alpine napravili min 20 mil štete🤣

Meni iskreno nije najjasniji onaj boks Russella i Sainza rano u utrci. Pozicija je jako važna na ovoj stazi, šta su oni stvarno mislili da će nešto dobiti tim ulaskom u boks? Russell, Ferrari i Alpine danas baš bez sreće. Od crvenih zastava je trebala biti samo ona zadnja, ali do nje ne bi ni došlo da suci nisu ranije radili gluposti. Kad se Magnussen skršio 3 kruga prije kraja, trebalo je realno završiti utrku pod SC-om. Jest da je malo antiklimaktično, ali ionako nigdje nije bilo previše dvoboja u tom trenutku. Prva polovica utrke prilično zabavna, druga malo dosadna do zadnjih 5 krugova.

Red Bull u svojoj klasi, ali Mercedes, Aston, Ferrari i Alpine su bili tu negdje po brzini. Pitanje je sad jel ovo samo anomalija za Alpine ili se i on može uključiti u borbu za 2. mjesto.

Kazna Sainzu teška kretenarija kad su poništili restart nakon 2. crvene zastave. Jedino bi možda imalo smisla da su nastavili sa poretkom nakon tog restarta, onda bi Hulkenberg osvojio postolje Ha-Ha-HaHa-Ha-Ha, no pošteno je što nisu. Sainz je okrenuo Alonsa, ali više mi je to bio racing incident nego Sainzov neki suludi potez. Kako god Sainz puno bolji nego u prve dvije utrke, imao je danas par odličnih preticanja. Leclerc jebiga nesreća na početku, možda je mogao malo šire u 3. zavoj, ali teško je to procijeniti kad su svi zgusnuti.

I Albon je bio fenomenalan, P6 i mogućnost za velike bodove, ali sve je usrao glupom greškom.

Nek to bude najava odlične sezone za sve i ok.

Nema tu odlicne sezone formula je postala drive to survive Netflix drama i spektakl a Max je predominantan da mu neko bude blizu

11 dana kasnije
        15 dana kasnije

Leclerc odličan u obje kvalifikacijske runde, ali džaba sve to kad se taj rezultat neće pretočiti u nedjelju. Očekujem lagani 1-2 za RB i Leclerc lagano na 3. mjestu sutra. Sainz previše zaostaje.

Ne znam koji vrag i dalje gledam F1. Samo SC može neku dramu unijeti , sve drugo je predvidljivo previše.

A stvarno dosadna utrka. Ako ništa drugo barem se Verstappen zasad ne odvaja u poretku prvenstva.

zontra bojim se da je samo pitanje vremena ako ove tri ekipe iza ne izmisle neko cudo…checo to nece moc pratit do kraja