Heat

Da čini se da je Alonso nakon jedno 15+ godina napokon dobru odluku donio (sad kad počnu Astoni crkavati svaku drugu utrku Ha-Ha-Haha). Ferrariju je, koliko kruže glasine po paddocku, zasad najveći problem što jako brzo gume troše. Ja se nadam da će to ubrzo popraviti ako je istina.

Dobro što sezona počinje izuzetno rano ove godine, već ćemo za par dana doznati kako tko stoji otprilike.

A čini se da je i Piastri donio odličnu odluku. 😃 Ako nije blef, a mislim da nije, McLaren je u grdnim problemima.

zontra Pa to im je bio problem i prošle godine. Bit će opet pole pa 20 sekundi zaostatak u utrci.

Jel ima potrošnja guma veze sa povećanim stresovima koji se pojavljuju zbog porpoisinga?

Ili se ti stresovi odražavaju samo na djelovima koji nisu dio ovjesa?

Znam da Ferrari jedini još ima dosta značajan porpoising.

wooddiebone Ja bi rekao da nema, mercedes je prosle godine imao mozda i najvise problema s poskakivanjem i probleme da nisu mogli dovoljno zagrijati gume, sto je znacilo da su dugo trajale u utrci posto se nisu pregrijavale. Ferrari je imao problema s potrosnjom guma jos na bolidima prosle generacije, valjda je sve dio njihove filozofije bolida.

Bogme, izgleda sasvim dobro ovaj Aston. Mogao bi biti tu negdje oko Ferrarija i Mercedesa. Red Bull ako i ne bude u kvalifikacijama najbrži, čini se u race paceu ima par desetinki lufta. Ali opet, to je slobodni trening. Sutra i preksutra ćemo biti pametniji.

5 razlicitih timova ispalo, barem nemamo neke lose momcadi. 18 vozaca unutar 9 desetinki. Odlicno!

Hulk jebeno vozi. Mogao bi on biti najugodnije iznenadenje kvalifikacija.

Pomalo sam se ponadao, ali da, izgleda da je sve onako kako se očekivalo. Čak se i bojim da bi Red Bull ove godine odmah od početka mogao dominirati. Nisu veliki zaostaci, ali kad RB uzme jedan-dva u kvalifikacijama, a bolji su u utrci, onda me ipak strah da će bez većih problema osvojiti i utrku. Jedino da Perez možda bude bliže Verstappenu. Ali bi zato od 3. do 8. mjesta moglo biti jako blizu. Imam dojam da su Ferrari, Aston i Mercedes tu negdje.

Iza njih je teško reći. Čini se da nemamo baš nekog očitog backmarkera, ali mislim da su Alpha Tauri i Williams ipak na začelju. No vjerujem da će se i oni s vremena na vrijeme boriti za bodove. McLaren bi mogao biti tek 8. momčad, samo što Norris izvlači nemoguće iz njega. Ali ajmo vidjet utrku sutra, pa ćemo biti pametniji.

Jeben napredak Aston Martina, takav skok preko zime jer skoro ravan čudu.

Ferrari odlično kreće u sezonu. Leclercu već promijenili motor i elektroniku jer su našli probleme. Neće biti kazne jer nije još prekoračio broj dozvoljenih jedinica, ali očekujem da uskoro krenu kazne. Nevjerojatno, ne znam dal da se smijem ili plačem.

EDIT: malo sam se zaletio i slučajno energy pročitao kao engine. Tako da nije motor, nego elektronika i energy store. I dalje problematično.

Kakvo pretjecanje Alonsa. Briljatno!

Odustajem… Ferrari zakljucati i baciti kljuceve…

O btj! Ma idi u pm i Ferrari. Mrs jebote!

Sprdačina, ko da su ukleti.

Ne volim Alonsa, ali kakva vožnja btj

Zamišljam kako je lijepo biti navijač Red Bulla. Stvarno momčad ne griješi. Složili odličan bolid i ove godine i ne vidim kako će im netko ozbiljnije priprijetiti osim na pokojoj utrci. Verstappen odlično startao, izgradio prednost i onda samo održavao. Perez nakon lošijeg prvog stinta vozio otprilike na razini Verstappena. Samo se nadam da nećemo vidjeti dominaciju Red Bulla kao Mercedesa ne tako davno. Valjda će ostale ekipe uspjeti donositi bolje nadogradnje, ali nekako ne sumnjam previše u Red Bull. Iza njih je zato jako gusto. Ferrari, Aston i Mercedes su tu negdje i bit će tu konstantne borbe. Leclerc odlična vožnja, ali eto, motor mu izbio više manje sigurno 3. mjesto. Sainz pomalo razočaravajući. Ne znam zašto je Ferrari išao drugi puta u boks onako rano, ali očito je jaka degradacija guma. Alonso briljantan. Vidi se da uživa i mislim da je možda i moguća pobjeda za njega ove godine. Neka ga!

Bottas i Gasly best of the rest, ali nisu ni oni bili predaleko od Russella, nekih 15-tak sekundi. Što je odlično, znači da ni ta sredina ne zaostaje previše za ovima na vrhu. Iza njih je teško reći. McLaren i Haas nešto lošiji u utrci. Williams i i Alpha Tauri se čine bolji u race paceu nego u kvalama. Stvarno izgleda da ove godine nećemo imati neku lošu momčad.

Ja se nadam (naivno kao i uvijek) da će Ferrari riješiti probleme i da će se ove 3 momčadi približiti vrhu. Ako ne, imat ćemo dosadnu borbu za titulu, ali zabavnu iza. Utrka je danas sama po sebi bila oke. Dosadnjikava prva polovica, zabavna druga.

Mercedes dolazi s novim spec autom nakon mini pauze, tu će vjerojatno biti iza Red Bulla, a ispred Ferrarija i Astona. Možda povremeno dobiju Pereza. iako Toto najavljuje pobjedu, nekako ne vjerujem da mogu konkurirati Verstappenu, osim ako im staza baš dobro paše.