Binotto dao otkaz, dolaze li bolji danas za nas što već 14 godina živimo u agoniji? Ne bih rekao, već je dosta ljudi odbilo Ferrari. A ako Vasseur stvarno dođe, očekujem još veći cirkus.
Formula 1
Vratite Arrivabenea.
Sutra kreće show, aka testiranje.
Alonso 2023 incoming.
Jest da su samo testiranja, ali čini se da bi Red Bull mogao samo nastaviti tamo gdje su stali prošle godine.
Da čini se da je Alonso nakon jedno 15+ godina napokon dobru odluku donio (sad kad počnu Astoni crkavati svaku drugu utrku ha). Ferrariju je, koliko kruže glasine po paddocku, zasad najveći problem što jako brzo gume troše. Ja se nadam da će to ubrzo popraviti ako je istina.
Dobro što sezona počinje izuzetno rano ove godine, već ćemo za par dana doznati kako tko stoji otprilike.
A čini se da je i Piastri donio odličnu odluku. Ako nije blef, a mislim da nije, McLaren je u grdnim problemima.
Jel ima potrošnja guma veze sa povećanim stresovima koji se pojavljuju zbog porpoisinga?
Ili se ti stresovi odražavaju samo na djelovima koji nisu dio ovjesa?
Znam da Ferrari jedini još ima dosta značajan porpoising.
wooddiebone Ja bi rekao da nema, mercedes je prosle godine imao mozda i najvise problema s poskakivanjem i probleme da nisu mogli dovoljno zagrijati gume, sto je znacilo da su dugo trajale u utrci posto se nisu pregrijavale. Ferrari je imao problema s potrosnjom guma jos na bolidima prosle generacije, valjda je sve dio njihove filozofije bolida.
Bogme, izgleda sasvim dobro ovaj Aston. Mogao bi biti tu negdje oko Ferrarija i Mercedesa. Red Bull ako i ne bude u kvalifikacijama najbrži, čini se u race paceu ima par desetinki lufta. Ali opet, to je slobodni trening. Sutra i preksutra ćemo biti pametniji.
Da vidimo.
5 razlicitih timova ispalo, barem nemamo neke lose momcadi. 18 vozaca unutar 9 desetinki. Odlicno!
Hulk jebeno vozi. Mogao bi on biti najugodnije iznenadenje kvalifikacija.
Pomalo sam se ponadao, ali da, izgleda da je sve onako kako se očekivalo. Čak se i bojim da bi Red Bull ove godine odmah od početka mogao dominirati. Nisu veliki zaostaci, ali kad RB uzme jedan-dva u kvalifikacijama, a bolji su u utrci, onda me ipak strah da će bez većih problema osvojiti i utrku. Jedino da Perez možda bude bliže Verstappenu. Ali bi zato od 3. do 8. mjesta moglo biti jako blizu. Imam dojam da su Ferrari, Aston i Mercedes tu negdje.
Iza njih je teško reći. Čini se da nemamo baš nekog očitog backmarkera, ali mislim da su Alpha Tauri i Williams ipak na začelju. No vjerujem da će se i oni s vremena na vrijeme boriti za bodove. McLaren bi mogao biti tek 8. momčad, samo što Norris izvlači nemoguće iz njega. Ali ajmo vidjet utrku sutra, pa ćemo biti pametniji.
Jeben napredak Aston Martina, takav skok preko zime jer skoro ravan čudu.