Koliko su DLC-i bitni za priču?

Koliko su DLC-i bitni za priču?
Isto ko luk za ćevape

Uglavnom sve što ostane nejasno biti će ti jasno vise manje . Obavezno odigrati DLCove  :

5 mjeseci kasnije

Nakon 4 godine opet pokrenuo i nisam požalio.

Premda je i dalje tehnički (ispod)prosjek, radi ipak malo bolje, a i maknut je black bars pa je samo igranje ugodnije.

Stao sam na kraju 4-og chaptera kad sam prvi put igrao, jednostavno mi je bilo dosadno, konfuzno i tehnički preloše.

Trenutno sam na sredini 9-og, svi znaju kako nostalgija propuca kad uđeš u mansion...i još veli da mu je poznata lokacija, hahahah, genijalno.

I dalje ima svojih problema, ali ovaj puta je dojam puno bolji.

Dvojka je stvarno puno toga podigla na par razina više, jedino što je ovdje linearnost u neku ruku pozitivna, nemam baš volje za previše lutanja nakon TEW2 i Horizona.

Lajkam što nikad nemam baš previše metaka i što mi je health konstatno napola, bossovi su odlični, neki dijelovi igre prokleto atmosferični.
Idem dalje, pa kud puklo... :)

Vrlo dobra igra, TEW sam kupio još 2016-e na nekoj PSN rasprodaji i tek me je izlazak TEW2 aktivirao da zaigram TEW.
Što se tiče težine, nekako mi je bila idealna, morao sam da pazim na svaki metak, ali nijednom nisam došao u situaciju da razmišljam o restartovanju poglavlja ili kompletne igre, razmišljanje koje sposobnosti i oružja vrijedi poboljšati su dodali dodatni ''layer'' igri a moram pohvaliti činjenicu da mi AI partner nije bio na teretu.
Atmosfera je odlična, susreti sa Laurom, ''Boxhead-om'', Ruvikovim klonovima, ''hub'' lokacija sa Tatjanom je takođe bila vrhunska  naročito je tenzija bila izražena u nekim zatvorenim prostorima, zbog zamki i ''stealth'' egzekucija protivnika nisam skidao prst sa ''crouch'' tastera.Istini za volju, u nekim gradskim okruženjima došlo je do malog pada, igra je htjela da par puta bude previše bombastična....
Igru sam prešao dvaput, prvi put mi je trebalo oko 21 sati, planiram i još koji prelazak i kupovinu DLC-a, sad mi je žao što TEW nemam na disku da mi stoji uz TEW2 koji sam kupio prije par mjeseci....

Tuhy

Ajde pliz javi samo koliko ti je sati trebalo za prelazak. Imam spojeno dosta slobodnih dana za Uskrs pa bi mozda odigrao, ali ne bi poceo ako mislim da necu stici zavrsiti dok sam slobodan.

Oko 15h je obicno trebalo ekipi, ali svejedno me zanima koliko ce ti trebati.

13 dana kasnije

Tuhy

Ajde pliz javi samo koliko ti je sati trebalo za prelazak. Imam spojeno dosta slobodnih dana za Uskrs pa bi mozda odigrao, ali ne bi poceo ako mislim da necu stici zavrsiti dok sam slobodan.

Oko 15h je obicno trebalo ekipi, ali svejedno me zanima koliko ce ti trebati.
17h kaj je malo previše, al njuškal sam dosta...

Drugi prolaz je bio za 8h.

Malo su usrali 11. i 12. chapter, jebale iz fore iz RE4, kad zombiji pucaju po tebi...

Počeo Akumu, trenutno na sredini 5-og chaptera.

Zasad je doable, makar treba razvit taktiku za određene dijelove. Puno toga na sistem pokušaj-pogreška, ponekad dođe i koja nepoštena smrt, al takav mod, kaj ćeš.
Bit će tu vjerojatno 500+ deathova do kraja, al odradit ću :)

5 dana kasnije

Riješen Akumu, nisam htio ugasit dok ne riješim :)

Precjenena težina malo, po mom mišljenju.

Zajebano, naravno, ima par dionica koje te zadrže neko vrijeme, ali checkpointovi su jako često raspoređeni i to dosta olakšava. A i znao lokacije svih ključeva već napamet, pa je i municije bilo dovoljno. Nikad previše, ali dovoljno, dok sam 15-ti chapter završio pun ko brod.

Burning house u chapteru 6 je generalno Point of break, ako se to riješi, riješit će se i ostalo. Očekival sam da će mi neka druga mjesta bit daleko teža, pogotovo Chapter 11 i unutrašnjost u stanovima u Chapteru 13.

394 deatha sveukupno, al vrijedilo je :)

2 godine kasnije
2 godine kasnije

Igrao sam igru davno na ps4 i nisam presao iz razloga koje sam zaboravio.

Sad igram ponovo jer je na gamepass i igra je stvarno dobra.

Volim te linearne hodnike kao i to da te igra baci u manje seoce gdje imas nesto vise prostora za kretanje i izbjegavanje / konfrontiranje neprijatelja, a opet nista preveliko i ne treba ti mnogo vremena da procesljas svaki kutak, sto ja uvjek i radim, cak i u ogromnim igrama pa mozda zato i budem burned out prije vremena.

Combat ima tezinu i svidja mi se jer svaki Encounter predstavlja izazov. brojis metke u sarzeru, panicis kad ih nestane, a zombiju si na dohvat ruke / orudja kojim mlatara.
Stealth je dobro ukomponiran i imas tendenciju koristiti ga vise nego sto bi mozda ocekivao za ovakav tip igre, koji ipak vuce na Resi 4.

Glazba je maestralna i gust je igrati sa slusalicama po noci, a tu pomaze i atmosfera igre koja je top notch.

O prici za sada ne znam gotovo nista jer tek sam na chapter 4, a igra je, kao sto bi se i ocekivalo od Mikami-a, totalno uvrnuta.

Graficki to sve izgleda pristojno, no problem je taj sto igra nije dobila nikakav patch za jace konzole pa se izvodi u 900@30 sto se na 65" 4k ekranu itekako primjeti, ali barem je lock 30 (za ocekivati) dok se sjecam da je prije i framerate padao i time kvario ukupni dojam.

maverick Slažem se, i drago mi je da ti je sjeo. Kad upališ zvuk na sluške ili dobar surroud pa čuješ jebena čudovišta kak dišu i pjevuše, ajme naježim se odmah. Dvica isto ima savršen audio koji digne dojam na razinu iznad.

Super je što brojiš metke da, stalno je neki survival, što je zapravo dobro jel, jel je ovo survival horror 😃
    Mene po puno toga igra podsjeća baš na ovaj žanr u pravom smislu što on i treba predstavljat. Jedinica mi je ostala draža, ali i dvica je genijalna. Možda dvica nije toliko svježa, ali nimalo nisu izgubili onaj horror feel da si usran pol igre jer te sve želi pojest a ti imaš 4 metka.

Kaj se o ovoj igri još nekaj piše? Meni paše. Igra mi je bila neću reći odlična ali dobra sigurno. TEW je za mene bio unaprijeđeni i moderniji Resident Evil. Također davno odguslana igra na PS4, imala je dobre bosseve koji su neki od njih kasnije poslužili kao šablona u RE7. Početak igre je baš referenca na masakr motornom pilom ali i ostali djelovi preuzeti iz kultnog filma. Dobra igrica kak bi neki poznati jutjuber reko!

TITANXIS TEW je za mene bio unaprijeđeni i moderniji Resident Evil.

Ajd da nisam jedini koji ovo misli 🙂

Odlična igra, a i nastavak u kojem mi je baš sjeo “mini” open-world koji su napravili.

Brijac Odlična igra, a i nastavak u kojem mi je baš sjeo “mini” open-world koji su napravili.

Možda su NPC-evi malo glupavi, ali na mapi sve ima smisla jer svaki skriveni podrum ima svoju priču i nešto izvedeno s tim. Baš je bilo brutala istražit svaku mapu i svaku kuću.

foggy Nisi sigurno, samo slepac nebi vidio sličnosti sa nekom RE igrom. Od onog prvog zombića koji ždere leš pa se okrene isto onak napola na lijevo a ti si iza njega kao i u RE1 pa sve do svijetlećih očiju kao u RE4 a kasnije sam tek saznao da je jedan iz tima radio i na RE igrama tad mi je sve bilo jasnije.

TITANXIS Da, totalno taj feel od igre. Tak mi je i ćale reko, oba je završio i dvicu smo čak Day 1 uzeli i ostali zadovoljni (makar joj je cijena pala za valjda 2 tjedna).

foggy Imam dvojku na GOG-u, ali sam negdje na pocetku stao. Nisam htio igrati dalje dok keca ne predjem jer vidim da ima dosta poveznica sa originalom.
              Kad prekucam original, bacam se na nastavak.

maverick Da da, pametno, ima puno veza i ako te imalo zanima Stem i taj svijet onda svakako kec pa dvica

Ne da ima puno poveznica, nego je direktan nastavak na jedinicu osim ako se ja slabo sjećam?

U pravu si Brijač, nastavak ono čistokrvni. Bolji mi je prvi ali to je subjektivni dojam.