Solid Snake brate po Mikamiju!
Deseti mjesec je iza čoška, izdržat ćemo.
Sve varijacije trailera sam kombinirano pogledao preko pedeset puta, a najluđe od svega je što ne pretjerujem. Dao bi ruku u vatru da je trailer izrežiran od strane Mikamija, jednostavno mora biti. Ovo je najveća moguća razina. (Hideo Kojima razina) Ako i postoji negdje nekakav podatak tko je režirao trailer, nemojte mi ga reći, pustite me da živim u ovom uvjerenju. Za mene bez ikakve dvojbe trailer, a možda i igra ovogodišnjeg E3-ja.
Svakim novim gledanjem trailera ove igre, emocije i nostalgija me nemoguće šamaraju. Koliko god mi je žao što Shinji Mikami nije i službeni redatelj na ovoj igri, toliko mi je u jednu ruku drago što je, naravno, ako je stvarno tako - rad na Evil Withinu njegov zadnji rad i njegova zadnja kreacija. U žanru kojeg je praktički sam definirao. To je toliko romantično i ispravno da ne može biti ispravnije. Sam Mikami je po meni jedan od najbitnijih i najvećih ljudi ove industrije i jedan od rijetkih na koje sam gledao kao na idole odrastajući uz videoigre. Ovaj čovjek nema lošu igru, a radi ih više od dvadeset godina; za mene će to uvijek biti impozantne i hvalevrijedne stvari. Ljudi često nepravedno zanemaruju i ignoriraju činjenicu u kojoj fazi njegove karijere je došao Evil Within. I baš u toj maštovitosti, idejama i konstantnosti leži sama genijalnost Shinjija Mikamija.
Prvi Evil Within je za mene, uz Alien i RE7, među survival horrorima generacije, a definitivno mi je najdraži od ovog trojca. U vremenima kad se često žalimo na nemaštovitost kreatora igara i hodanje po već stoput izgaženoj stazi; imaš Mikamija koji dođe i svojim pozitivnim ludilom pomete žanr čistom maštovitošću.
Inače, kako stojimo sa ovim John Johanasom? Mišljenja oko DLC-ova na kojima je on radio su dosta podijeljena. (zapravo je to sve što je ikad režirao?) Meni su osobno u kontekstu igrinog lore-a bile odlične, samo što dvojka sada gađa potpuno drugačiji đir (pogotovo što se tiče samog gameplay pristupa), živo me zanima kako će to izgledati i kako se on snašao u toj ulozi. Zanimljiv Mikamijev odabir, svakako. Dok ovaj podatak još nije bio službeno potvrđen, proučavao sam malo i Ikumi Nakamuru. Ako ćemo iskreno, puno više bi volio da je ona u toj ulozi. Cura je totalno simpatična, i ono najbitnije, kuži žanr u potpunosti. Mislim da je sa njom Mikami mogao još jednom "izvesti Kamiyu". A i imali bi "full Japanese experience". Keeper, koji je zapravo postao jedna od glavnih asocijacija za Evil Within je njezina kreacija. (inspiracija je inače došla od Hellraisera, kaže da je taj film ka mala gledala na dnevnoj bazi, znači čudakinja prava ) Zanimljivo je da je prva Evil Within igra zapravo prva suradnja nje i Mikamija, a Mikami kaže da je jednostavno prepuna odličnih ideja i da je jednostavno ne može ignorirati. Zato valjda i u ovom nastavku ima ogromnu slobodu, a priča se da su i Mikamijevi prsti po cijeloj igri. U globalu stvarno vjerujem da je igra bila u odličnim rukama, i da nas čeka potencijalno još bolje iskustvo od već inače odličnog prvog dijela. Mada je za mene i dalje ovo Mikamijeva igra u svakoj svojoj pori, bez obzira na to tko je u njenoj kreaciji bio u glavnoj ulozi.
Evil Within je inače daleko od savršene igre; ali je savršen primjer one igre koja ti se lako uvuče pod kožu. Nekima je tempo igre jednostavno bio prerazvučen, a njezina završnica previše akcijski orjentirana. Neki su nakon završetka igre istu krenuli igrati ispočetka već isti dan. Ne možete znati je li za vas dok je ne probate. Ne morate držati do mog mišljenja, ni ne očekujem to, ali ako držite do sebe dat će te šansu Evil Withinu. Svi vi koji se odlučite na to, čeka vas kvalitetan...
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=p8iZA9gTvV8
A onda nakon svega toga, pogledajte trailer za dvojku, dođite u ovu temu i napišite da niste nabrijani na nastavak. Izazivam vas.
EDIT.
Sad vidim da ima tema za Evil Within 2. Jebiga. ;D