Yakuza serijal (Ryu Ga Gotoku)
Sad kad imam približno dvadeset sati u Like a Dragon-u, osjećam se pozvanim recenzirati igru.
Evo recenzije:
Yokohama. Yokohama, čovječe. Yokohama, čooovjeeečeee.
Yo-ko-hama.
Jebate.
Yokohama.
Čovječe.
- Uređivano
Jebote i taj Like a Dragon mi stoji na polici. Moj zivot je ruiniran zbog nedostatka slobodnog vremena. Jedina solucija je dati otkaz na jedno godinu dana i doci do sebe. Posao je bas jedna besmislena i tidius radnja.
maverick yumi mi se uvjek cinila kao dromfulja jos kad sam tamo davnih dana igrao na ps2, a sa kiwami sam se samo uvjerio da i je.
Da ne prljamo Yakuzinu zlatnu koku tamo (btw @yakuza_stinger; lp), evo ode:
Samo Kiwami Reina.
foggy Očekujem jednu sa zagradama, nemoj zajebat.
Nisam ima vrimena; imam neki Burger King vamo (veliki je hype (!!)).
Idem gledat Boardwalk Empire.
k uuu reina je uvijek bila bomba. Steta sto je nishikiyama cuck i nije shvatio da ga ova voli. Pa mislim, vid tu ljepotu, i jos ti servira cugu kad dodjes.. Pa ja ne znam
k Reina je moj Pick i meni najdraza zenska u serijalu uz naravno Makoto iz Zere, ali ih ne gledam istim ocima. Makoto je djevojka koju vodis za ruku do prvog Takoyaki standa i mislis da si u sedmom nebu svaku sekundu provedenu u njenom drustvu, a Reina je zena majka kraljica.
foggy Ja se potajno nadam da će netko pogleti onu Kdramu što sam objavio
Vec sam ju stavio na netflix listu.
Znamo da svi Yakuza fanovi imaju žicu za kazalište i dramu, stoga je bio red da netko pređe s riječi na djelo:
maverick Yep, vidiš da se ekipa baš potrudila "skinuti" pojedine likove iz serijala, baš je fora vidjeti to uživo. Inače, ima cijela izvedba od neka 2h, ali od istog uploadera vidim da je s eng titlovima prevedena prva polovica predstave, pa evo, da stavim odmah i to (uz nadu da će prevesti i ostatak):
Nekad youtubeov algoritam preporuka pogodi u sridu, lul.
https://www.ign.com/articles/the-yakuza-series-will-be-a-turn-based-rpg-series-fully-going-forward
Judgment serijal - akcija
Yakuza serijal - TB RPG
Tako bi trebalo biti u dogledno vrijeme. Y7 se očito dobro prodala da opravda promjenu u gameplayju i za buduće igre (ili barem sljedeću igru). Malo mi je žao što još nisam zaigrao zadnji nastavak, ali čini se daje serijalu bilo potrebno osvježenje i igrači su to podržali.
Budimo realni, moralo se i to dogoditi.
Pogledao sam ovu Seginu "Judgment Day" prezentaciju maloprije. Oduševljen sam. Moram (!) reći nekoliko stvari.
Vjerovali ili ne, u zadnje vrijeme se intenzivno bavim Visokom Modom (Haute Couture) i marljivo je proučavam (ne pitajte, MOLIM VAS!). Jedna od najsnobovskijih, ali i najznačajnih karakteristika Visoke Mode (između milijun (!) ostalih (LMAO)) koju previše cijenim je — nalaženje najpreciznijih, a samim tim i najluđih naziva za boje. Pa tako, tamo, u najvišem rangu modne industrije, nitko neće reći da je nešto — boja lavande — nije; to je — parma. Nije bež — kruna je. Nije navy — night je. Dokumentarac koji sam gledao prije neku večer je u jednom trenutku prikazivao nekakvu Dior haljinu čiju je boju krojačica nazvala — zlatno zlatnom.
Smiješno je. Pretenciozno je. Genijalno je.
Trenutak Segine prezentacije nove Judgment igre u kojoj Toshihiro Nagoshi igru ne naziva "beat 'em up" igrom ili "(J)RPG" igrom, nego — "Legal Suspense Action" igrom me podsjetio na najvišu Visoku Modu. Genijalno. Kođimovski. "Tactical Espionage Action."
Nije slučajno da se u takvim slučajevima uvijek pronalaze Japanci. Japanci igre kroje drugačije. Npr. Final Fantasy u današnjem dobu je Haute Couture. Final Fantasy je brend. Ništa više; ništa manje. Kad Toshihiro Nagoshi priča o svojim igrama, nerijetko nosi Louis Vuitton ili Yves Saint Laurent jakne od nekoliko tisuća dolara. Toshihiro Nagoshi JE Haute Couture. U isto vrijeme, pomalo histerično ironično, njegove igre su "prêt-à-porter" (odmah nosive).
Postoje dva kuta gledanja na opus Ryu Ga Gotoku studija. Iz jednog kuta oni su lijeni i godinama rade istu igru; iz drugog kuta . . . Ryu Ga Gotoku studio je Najproduktivniji Gaming Developer Ovog Desetljeća.
To je sve što sam htio reći.
Yakuza ekipa, nisam nikad igrao Yakuzu pa eto idem više manje na slijepo u serijal. Imam Kiwami i Kiwami 2 no koliko sam uspio shvatiti ima i Zero koji je prequel. Kao netko tko je nov sa igrom da li preporučujete da krenem s ovime što imam ili je pak Zero obavezno štivo?