Završio Zero, trebalo mi je oko 26 sati na Normal. Priča me toliko povukla da nisam potrošio previše vremena na popratne aktivnosti, sad se vraćam svim tim misijicama kojima su napucali igru. Svaka im čast na kakvoj su razini odradili te popratne aktivnosti, podpriče su odličan humorni predah koje kvalitetom pisanja uopće ne odstupaju od glavnog dijela igre i za razliku od nekih drugih igara u kojima se bez problema može preskočiti side content (štoviše, mogao bi i upropastiti igru jer je na isti kalup i repetitivan), ovdje baš on čini srž i dušu igre te je nezaobilaziv. Jedini je minus što nemaju voice-over, ali je razumljiv potez zbog budžeta. Pogotovo sad kad sam završio glavnu priču i skužio da ću nadalje samo čitati tekst. 

Igra i pol, s odličnom pričom (koja na trenutke možda previše prevagne na sapunjaru) i pamtljivim likovima. Pogotovo antagonisti, čak je i Shibusawa koji je tek pred kraj izašao iz sjene ostavio dojam, a da ne pričamo o starom jarcu Kuzeu. Tu mi je jedino Dojima nekako slab.

Nije nešto teško igra, imala je jedino spike pri početku kod prvog (i zadnjeg) susreta s Kuzeom te na zadnjem levelu (borba sa Shibusawom i Leom), a nisam skoro ništa upgradeao do kasnijih chaptera gdje sam ipak odlučio nešto kupiti reda radi.  :) Bio sam frugalan jer sam htio nafarmati novca kod Moneybagsa, da sam znao da Cabaret i Estate biznis daju toliko novca odradio bi ih ranije.

Mislim da ću probati osvojiti platinu.

Stvarno je ugodno iznenađenje, nisam mislio da će biti toliko mesnata sa pričom, cutscenama, dijalogom, itd. Bolji je walking simulator od walking simulatora.  xD Borba je zapravo dosta minoran dio igre.

5 dana kasnije

Završio Zero, trebalo mi je oko 26 sati na Normal. Priča me toliko povukla da nisam potrošio previše vremena na popratne aktivnosti, sad se vraćam svim tim misijicama kojima su napucali igru. Svaka im čast na kakvoj su razini odradili te popratne aktivnosti, podpriče su odličan humorni predah koje kvalitetom pisanja uopće ne odstupaju od glavnog dijela igre i za razliku od nekih drugih igara u kojima se bez problema može preskočiti side content (štoviše, mogao bi i upropastiti igru jer je na isti kalup i repetitivan), ovdje baš on čini srž i dušu igre te je nezaobilaziv. Jedini je minus što nemaju voice-over, ali je razumljiv potez zbog budžeta. Pogotovo sad kad sam završio glavnu priču i skužio da ću nadalje samo čitati tekst. 

Igra i pol, s odličnom pričom (koja na trenutke možda previše prevagne na sapunjaru) i pamtljivim likovima. Pogotovo antagonisti, čak je i Shibusawa koji je tek pred kraj izašao iz sjene ostavio dojam, a da ne pričamo o starom jarcu Kuzeu. Tu mi je jedino Dojima nekako slab.

Nije nešto teško igra, imala je jedino spike pri početku kod prvog (i zadnjeg) susreta s Kuzeom te na zadnjem levelu (borba sa Shibusawom i Leom), a nisam skoro ništa upgradeao do kasnijih chaptera gdje sam ipak odlučio nešto kupiti reda radi.  :) Bio sam frugalan jer sam htio nafarmati novca kod Moneybagsa, da sam znao da Cabaret i Estate biznis daju toliko novca odradio bi ih ranije.

Mislim da ću probati osvojiti platinu.

Stvarno je ugodno iznenađenje, nisam mislio da će biti toliko mesnata sa pričom, cutscenama, dijalogom, itd. Bolji je walking simulator od walking simulatora.  xD Borba je zapravo dosta minoran dio igre.
Ja sam završio igru prije nekih 3 tjedna. Davnih dana igra nešto malo Yakuze na PS2. Pa ajd, idem počet ponovo od 0, pa na Kiwami kad-tad.
Yakuza 0 je strašna igra, priča zbilja jako dobra, igrivost na razini. GTA V nema toliko mini-igara kolko ima ova igra. LOL. Najdraže su mi borbe lepih tetki, pa bacanje malih kockica u posudu, utrka sa mini autima i SEGA automati. Čudo kolko dva kvarta (  Kamurocho i Soutenbori ) mogu imat više toga nego neke puno veće igre. Strava!
War
Da, ostavi se posla sa Cabaret klubovima i sa nekretninama. Ak oćeš pare svako malo, farmaj ih vs. Shakedowna. Ja imao preko 100 milijardi yena. 10 milijardi skupiš u 20 min. ( ako imaš Encounter Finder - imaš samo 2 prilike da ga najdeš - biraj crnu veliku kutiju )

Kako je lijepo čitat ovo da svatko tko je odigrao Yakuzu da ostane zatečen koliko je igra / serijal kvalitetan Još malo pa mogu mirno u grob

No, kod Zeroa me smetaju neke stvari vezane uz priču i povezivanje svega sa Kiwamijem. Kad uhvatim vremena raspisat ću se malo i roknut u spojler tagove.

A inače taj density sadržaj je uvijek bio jaka karika serijala. Ne treba ti open world od ne znam koliko tisuća kvadratnih km, dovoljno je par kvartova koji su uvjerljivo živi i imaju svega i svačega.

Kako je lijepo čitat ovo da svatko tko je odigrao Yakuzu da ostane zatečen koliko je igra / serijal kvalitetan Još malo pa mogu mirno u grob

No, kod Zeroa me smetaju neke stvari vezane uz priču i povezivanje svega sa Kiwamijem. Kad uhvatim vremena raspisat ću se malo i roknut u spojler tagove.

A inače taj density sadržaj je uvijek bio jaka karika serijala. Ne treba ti open world od ne znam koliko tisuća kvadratnih km, dovoljno je par kvartova koji su uvjerljivo živi i imaju svega i svačega.
Ma znao ja to odprije još. Al jebga, za vreme PS2 igrao se PES najviše pa je Yakuza zapostavljena, ko i na PS3.

PS2MASTER
Ma znam da ih mogu farmat na taj način, zato sam bio i frugalan kroz kampanju da imam što više kad krenem farmat.  :) Ali onda sam skužio da ću kroz kabare i nekretnine ionako zaradit višestruko više nego što ću potrošit pa mi je žao što to nisam odmah prije krenuo rješavat jer mi je ionako to bilo u planu za odigrati.

Kul, nadam se da Zapad neće opet dobiti osakaćenu Y3 verziju. Kiwami 2 ima dosta izrezanog sadržaja u odnosu na dvojku (tako sam pročitao) pa je možda bolje da ove igre jednostavno portaju. A i PS3 naslovi su.

Imam već nekoliko sati u Yakuzi 5. Odigrao sam samo prvi dio, ali vidim da konceptualno igra nije mnogo odmakla, ali s vremenom vidim da ima stvarno hrpa mini igara, pa se ponekad čini da je šoranje tek tu da ga bude, lol. Uživao sam u pecanju  (zapravo iziskuje prilično živaca, barem ono na otvorenom moru), vožnja/utrkivanje autom je baš arkadno i izgubio sam živce u Virtua Fighteru 2. Ima naravno još toga, ali ovo su mi bile neke od zanimljivijih aktivnosti.

Priča se čini solidnom zasad. Kiryu pokušava živjeti nekim normalnim životom, ali očito nije lako ostaviti se prošlosti.

Presao Kiwami. Yakuza_stinger me nagovorio na serijal (tenks ) i ovo je prava roba.
Malo sam bio probao na PS2 back in the day al nikad nisam posteno zaigrao pa rekoh idem remake odigrat. Igra me skroz odusevila.
Toliko detalja, prica fenomenalna, a sam Kiryu mi je postao jedan od najboljih likova zadnjih godina. Cudo sta su izvukli od tako jednostavnog gameplaya. Par kvartova u gradu ali imas osjecaj da je svijet ziv. Drugi se hebu radeci ogromne svijetove al cudo koliko mozes i na malom prostoru napravit i uz to stvorit prejebenu atmosferu. Cak bi usporedio sa hubovima u Deus Exu. Svidja mi se combat, rjesio pola sidestoriesa, a main quest me samo vukao dalje. Cudo za jednu igru na japanskom da sam zapamtio cak i sporedne likove. Ima sitnica u prici i opcenito u igri koje treba doradit al igra ima bas dusu. Nesto slicno kao Witcher 1, da sad idem prigovarat nasao bi hrpetinu minusa al igra mi je vrh bila. Zadnji fight i opcenito level mi je top bio.

Odmah sam nabavio i Zero, a jedva cekam i Kiwami 2 u 6 engineu za koji sam cuo da ima odlicnu pricu.

Steta sta nisam ranije dao priliku serijalu. Bas je odlican. Tako da ako vas i malo zanima igra ucinite si uslugu i for fucks sake probajte.

Sad ispada da sam te nagovarao, hahaha Izrazio sipomalo želju i probao ;)

Kiwami je osobno jedan od slabijih nastavaka po priči što je i logično jer je to remake prvog nastavka (nekako se morao probit led). Zero ima baš epskiju priču kao što će imati Kiwami 2 ili petica. Sve ostalo što ti se svidilo po pitanju svijeta, pamtljivih misija, likova itd. To ima u svim nastavcima tak da buš se fino zarazio

ahaha ma hocu rec final push

ako je kiwami slabija prica onda kakve su tek ostale :)
sad na Zero

Na Zeroa? You think you're some hot shit, onii san?: p

Kako će te Zero izbit iz cipela nakon mlakog Kiwamija.

Bome heben pocetak, dosao do fajta sa Kuzeom. OST ubija
:$$

Steta samo sto nema mogucnost sejvanja bilo kad preko menu ko Kiwami vec moras nac save spot

Evo i ja krenuo igrat Kiwami za Viperom i odusevio sam se igrom. Opalio preko 10 sati u komadu nocas, to mi se doslovno godinama nije dogodilo. Opcenito mi se tesko natjerat igrat nesto duze od jednog sata vec jako dugo vremena.

Prica je genijalna i bas vuce igrat. Svidja mi se taj totalno neozbiljno ozbiljni stih. Kiryu je zakon.

Trebali ste prvo Zero pa Kiwami, bolje se nadoveže.

Evo i ja krenuo igrat Kiwami za Viperom i odusevio sam se igrom. Opalio preko 10 sati u komadu nocas, to mi se doslovno godinama nije dogodilo. Opcenito mi se tesko natjerat igrat nesto duze od jednog sata vec jako dugo vremena.

Prica je genijalna i bas vuce igrat. Svidja mi se taj totalno neozbiljno ozbiljni stih. Kiryu je zakon.
To te pitam, samo rokaj i javi dojmove. Ja poceo Zero isto roba samo takva

jedva cekam i 2, kakav trailer brutala  :$$

https://www.youtube.com/watch?v=x271zjoY70c

Saejimin chapter s lovom/trapingom u Y5 je baš jebenica. Onaj filing kad u mećavi dođeš blizu medvjedu i nišan ti krivuda, a znaš da će međed u slučaju promašaja nasrnuti na tebe pa slijedi pičvajz...igra oduševljava u pojedinim segmentima kojima je posvećeno dovoljno pažnje da praktički stanu uz bok osnovnom gameplayju koji se svodi na fajtanje. U tim nekim sitnicama i jedan GTA serijal bi mogao izvući koju pouku.