Ja ti imam tu tele 2 tarifu i tople preporuke ti dajem. Sve je flat,nema nekakvih muljaža,ljudi u tele 2 su stvarno susretljivi i hoce pomoc za razliku od gamadi u vip-u.

Ja sam prije dvije godine uzeo p9 koji je tad bio preko 5000kn za cash,na kraju sam ga platio 2500kn na dvije godine. Još mislim da ti daju neke pogodnosti ak pređeš sa drug mreže,a i imaš ove blagdanske ponude.

Kaj se tice stabilnosti u dvije godine se desilo možda 4 dana da je bilo nekih problema i uvijek su to skinuli sa racuna,znaci maksimalno korektni.

Net ti ne pada ispod 30mbps u Zagrebu(u centru je najgore),al je meni vecinu vremena oko 70-80(na Jarunu sam). Ni na Pagu nije pao ispod 30 i bio je oko 50 u prosjeku.

I ja razmišljam da se prebacim na tele2 pokućni internet, samo sto je 4G pokrivenost u Sisku praktički nepostojeća pa me to trenutno odbija. Bnet mi je bio super, ali otkako ih je kupio VIP kvaliteta usluge se srozala za dvije skale :/

Pitanje kakva je veza na Pagu, tko zna šta si ti od droge vidio.

Sad malo uspoređujem tele, vip i t com sve je to u 10 kn sad je samo stvar šta tko uspije iskamčiti valja se dati u pregovaranje.

Sad malo uspoređujem tele, vip i t com sve je to u 10 kn sad je samo stvar šta tko uspije iskamčiti valja se dati u pregovaranje.
Kaj vip I tcom imaju flat internet ?

Nemaju, nego ciljam ovaj promet 5 - 6 gb dosada mi je to bilo dovoljno pa mi neograničen internet nije toliko prevaga dobro je došao naravno

Imaš na bonbon za 100kn, 6gb,1000min prema ostalim i 1000min prema bonbon mreži i 2000 sms. Za 30 kn više možeš dobit 20gb.

13 dana kasnije

Opisati ću svoju situaciju pa ako netko vidi rješenje mog problema neka ga napiše. Uglavnom, početkom 11. mjeseca ove godine mi je djed, koji je na T-Comu fiksna linija + MaxTV, ostao bez noge zbog bolesti i preseljen je iz kuće u kojoj je živio u dom za nemoćne u Gorski kotar. Podigli smo papir tj. zahtjev za obustavu odnosa s obzirom da više ne živi u kući na adresi na koju je vezana fiksna linija odnosno MaxTV. Tjedan dana kasnije dobivam poziv iz Tcoma s obzirom da sam pustio svoj kontakt gdje mi agent Tcoma govori kako je ugovor od djeda pred krajem i da li želimo produžit isti. Ja sam odgovorio da ne želim i da nema smisla ga produživat obzirom da smo već dali zahtjev za obustavu odnosa zbog invaliditeta i promjene mjesta stanovanja. Nakon rečenog mi agent kaže da se zabunio??? i da ipak nije ugovor istekao već da ima još 7 mjeseci na istome i da ukoliko ćemo ostati pri zahtjevu da bi morali platiti penale u iznosu od nekih 1700 kn te da ako to ne želimo da jednostavno nastavimo plaćat mjesečne račune za uslugu koju na adresi nitko ne koristi.

Tko je tu lud i kako se izvući iz toga?

Agent priča sranja, vjerojatno neki novi student. Zovi drugoga ili odi u Tcom. Moj otac je preminuo, a par mjeseci ranije je produžio cijeli paket, zajedno s telefonom, internetom, tv-om sa sportskim i hbo paketom... Doslovno nitko nije ništa posebno tražio i sve su dosta brzo raskinuli bez naknade. Slična je politika i u mojem telekomu gdje radim.

Tebe će eventualno tražit neku medicinsku dokumentaciju i potvrdu prebivališta. Nisu baš tolika govna telekomi, ako im dokažeš takve stvari idu ti u susret čak i kad oni gube.

7 mjeseci kasnije

A1/Bnet diže cijene fiksnih paketa za 20 kn bez obzira imali ugovor ili ne. Vjerojatno će vam obavijest stići poštom ili je već stigla. Imate pravo na raskid bez penala do kraja kolovoza.

Objavio/la: @brijac

A1/Bnet diže cijene fiksnih paketa za 20 kn bez obzira imali ugovor ili ne. Vjerojatno će vam obavijest stići poštom ili je već stigla. Imate pravo na raskid bez penala do kraja kolovoza.

I meni došla danas obavijest. A prošli tjedan samo SMS-om da mi "uskoro" podižu cijenu interneta i to za čak 100 kuna. Dosad sam bio na 150kn mjesečno 120mbit bez ugovora.

Ma to za 100 kn će ti dići samo opciju 120 Mbit/s s 10 kn mjesečno na 100 kn mjesečno znači 90 kn poskupljenje. Promocija od 10 kn mjesečno na opciju 120 Mbit/s vrijedi 24 mjeseca i kad to istekne opcija je 100 kn.

Imaš tri opcije, ostavit sve kako je i 90 kn skuplje plaćat, ugasit 120 Mbit/s opciju i plaćat 10 kn manje uz brzinu od 20 ili 30 Mbit/s ovisno o tome koji paket imaš ili aktivirat opciju 150 Mbit/s koja je 15 kn mjesečno (24 mj.) i plaćat 5 kn skuplje.

Naravno na sve ovo ide 20 kn gore.

Ili čevrtu, prebacit se na drugog operatera što će i biti. Dosad sam bio godinu i cca 6 mjeseci bez ugovora na 120 mbit. Imam sve papire od prvog dana i nigdje ne piše da se radilo o promociji, a definitivno mi nije u planu potpisivat ugovor, pogotovo ne na 24mj.

Jedino fer u svemu ovome je da će oni koji ga imaju moći otkazat ugovor. Dosad na fiksnoj mreži je A1 bio dosta povoljan i to mi je bio jedini razlog zašto ih uzeti. Sad više ni to, pa ne vidim kako i zašto se nebi prebacili ljudi na druge operatere.

Ček, pa kaj nije tih 120 mbit bila promocija kada je tek krenulo, a kasnije je cijena bila trajno 10 kn?

@Fenix

Za sve opcije koje sam ti naveo ne moraš potpisivati ugovor. Možeš i dalje nastaviti bez ugovora.

@Matador

Nije. Uvijek je bila promo.

Koji zaokret za 360° u manje od 10 godina što se tiče omjera cijene i kvalitete ISP-a.

Ovo sad je kao pod izlikom izgradnje infrastrukture, 17G mreže, letećih medvjedića koji će raditi kao besplatni access pointovi po nebu i sl.

Super poslovni model, naplatiš trenutnim korisnicima svoju invensticiju u nove tehnologije koje ćeš im onda kasnije moći ponovno naplaćivati. Da bar onda tu lovu ulože u FTTH optiku, a ne u mobilni net.

180, al da, A1 je povećao cijene i mobilnih tarifa za Tomato, doduše istovremeno su digli i broj MB u paketu. Očito treba zadržati razinu profitabilnosti, a sve se naravno lomi preko leđa kupaca. S druge strane jedina relevantna konkurencija je T-Com sa svojom grupicom operatera, koji zasigurno neće ponuditi ništa značajno bolje, kao ni dosad. Kod A1 kažu da su na naplatu stigla i ekskluzivna prava za Ligu prvaka i još nekih par drugih gluposti.

Možda baš HT grupacija sredi neku posebnu ponudu za područja gdje imaju dobru paricu ili optiku. Ovo im je idealna prilika za prebacit korisnike kod sebe bez da otkupljuju penale od A1 što trenutno rade i HT i A1. Vidjet ćemo.

Ovo za 5G ne razumijem jer koji će to kurac ikome kad ne nude pravi neograničeni mobilni internet. Ono imaš 5G, ali sav data promet u tarifi potrošiš u jednom danu ako koristiš max brzinu 5G-a. Nema nikakvog smisla.

Bili jučer predstavnici T-com kod mene i ponudili ugovor na 24 mjeseca 249 kn za MAXtv trio, brzina do 100mbps optika. I tarifa za mobitel od 159kn prih 6 mjeseci 1kn, neograničeni razgovori i flat internet (50gb ali se reaktivira kad potrošiš) + 2 mobitela gratis po izboru  Huawei p30 lite i mate20 lite ili Samsung A50 i Samsung A40.

Može se uzet i dvije pretplate onda se dobije 3 mobitela gratis. E da postoji  tarifa od 159 koju sam napisao gore i traifa od 129 tu je 10gb i neograničeni razgovori.

Ja u Varaždinu mogu koristiti internet od Magic Telekoma - optika 100/100, 135kn mjesečno bez ugovora. Za sada prezadovoljan.

Za A1 sam očekivao da će dizati cijene, treba na sjeveru opravdati silna ulaganja u rebranding.