The Blues | The Pensioners
Chelsea won the First Division title in 1955, followed by various cup competitions between 1965 and 1971. The past two decades have seen sustained success, with the club winning 23 trophies since 1997. In total, the club has won 28 major trophies; six titles, eight FA Cups, five League Cups and four FA Community Shields, one UEFA Champions League, two UEFA Cup Winners' Cups, one UEFA Europa League and one UEFA Super Cup.
Nova era u Chelsea-u je počela nakon smjene Maurizio Sarria koji se našao na rubu skandala u isto vrijeme kada je kontroverzni Roman Abramović zbog utaje poreza završio u zatvoru. Klub je kupio hrvatski mogul Tomo Cole, a prva stavka na dnevnom redu je smjena Sarria i zapošljavanje legendarnog napadača Engleske, Liverpoola i Leicestera Emila Heskeya! Vlasnik kluba odmah se zahvalio nekim igračima poput David Luiza, Alvara Morate, Marcos Alonsa, Fabregasa, Jorginha, Kantea, Barkleya, Pedra i Oliviera Girouda. Spomenuti se nisu nikako uklapali u viziju hrvata i Emila Heskeya...
NEW PLAYERS
- Alex Sandro (Juventus)
- Bonucci (Juventus)
- Nacho Fernandez (Real Madrid)
- Simpson (Leicester)
- Sigurðsson (Everton)
- Matuidi (Juventus)
- Goretzka (Bayern)
- Brozović (Inter)
- Draxler (PSG)
- Kramarić (Hoffenheim)
- Vardy (Leicester)
- Perišić (Inter)
Očekivao sam da ću s ovom momčadi od prve utakmice krenut jako, no trebalo mi je jako dugo da neki glavni igrači pronađu svoju formu (Hazard, Perišić, Sigurðsson i Vardy). Širina klupe je tu, obrana je čelična, a Kepa samo da je zdravlja i najbolji je golman svijeta. Ubrzo ću napraviti video najljepših golova prvog djela sezone. Sad sam na zimskoj stanci. I još jedna vijest. 2 tjedna prije početka Lige Prvaka, Tottenham je zbog kršenja određenih pravila UEFE, izbačen iz LP, pa je Chelsea uskočio na njegovo mjesto. Je li već u prvoj sezoni vrijeme da se Cole i Heskey okite naslovima?! Vrijeme će pokazat...