Evo jedan platformer za SNES
ZERO - The Kamikaze Squirrel (1994)
Starkelje poput mene koji su gledali legendarni Modul 8 gdje su vrtjeli SNES su mogli, kao i ja, vidjeti ovu igru. Ali recimo nikad nisam na forumima primjetio da ju je itko spomenuo pa sad... Brat ju je posudio od frenda 1997. godine cca pa smo je špilali (zlatno doba kad nije bilo baš piratluka niti romova pa je jedini način bilo trejdanje igara). I moram priznati da je igra odlična iako možda ne toliko duga. Tematski nivoi idu u parovima gdje najčešće na kraju idu boss borbe koje nisu teške - jednostavni patterni koje samo treba odma skužit.
Igra je tipični 2D platformer sa dosta dobrim, preciznim i responzivnim kontrolama. Na slici Z predstavlja energiju, novčići služe za skupljanje bodova, mogu se skupljati i šurikeni koji služe, jelte, kao dalekometno oružje. A osim njih za blisku borbu postoji kick nogom ili flip kod brzog trčanja. Sa većih visina moguće je izvesti glide-anje a s obzirom da tada Zero postavi šake kao superman dok lebdi, moguće je i tako ubijat neprijatelje. Prvo ide slobodan pad, pa zatim horizontalno i onda vertikalno u vis - ovisno o tome koliko se puta glide button stisne. Tako je moguće dohvatiti neka nedohvatljiva mjesta.
Igru je, ako se ne varam, prosječnim tempom brzine moguće u svega sat vremena završit, no unatoč kratkoći zaslužuje barem jedan spin. I da, soundrack je odličan, na momente je 16bitni heavy metal I vjeverica je kul kao karakter. Šteta što nisu izmislili pokoji nastavak iako priča se smješta radnjom između 2 nastavka igre Aero The Acrobat, al ja ih nisam igrao pa ne znam o tom ništ.