Deadwalker Epic doslovno plati za eksluzivnost, nesto sto na Steamu nikada nece biti. Valve je good guy zbog svojih akcija, odnosno onoga sto igraci rade u njihovom sustavu, a to je da ostaju u njemu, aktivni su i ono najvaznije ostavljaju lovu u njemu. Nisu koristene nikakve druge metode, nikakav marketing, placanja eksluzivnosti i slicno, vec se izgradila cijela platforma koja je godinama s nama i koja dominira iz plodova rada.
Postotak zarade postoji kao poslovni model i to je njihov nacin zarade. Da, uvijek ce se buniti da im Valve uzima dio kolaca, ali brate, digitalija je, nema nikakvih troskova, cak ni operativnih za odrzavanje servisa i support. S druge strane Valve je omogucio proboj mnogih indie igara i hvala im na tome. Workshop i mogucnost plasiranja proizvoda nije bila nikad jednostavnija za "garazne" studije i male ekipe, a zaista nude neke odlicne naslove.
Mozda je idealan svijet, kao sto sam i napisao, ali jedino pravedno bi bilo imati iste igre dostupne na visestrukim launcherima i platformama. Sve suprotno je na stetu ostalih ili na stetu Steama.
Ako ja nemogu koristit platformu koju zelim za odredenu igru, onda to nije sloboda na PCu. Ja ne zelim koristiti battlenet koji nema ni playtime pojedine igre, nemogu vidjet satnicu. Ali zelim primjerice igrati D4 na Steamu (to je sad moguce, ali kuzis poantu)