BT i Jack Cooper u unikatnoj kampanji koja se ne zaboravlja...
Iako kampanja traje nekakvih pet sati, nakon malo sporijeg i pomalo nezanimljivog uvoda, veza između BT-a i Jacka, level design i mindblown misije su nešto novo u žanru. Jednom kada se sve zakotrlja, nema praznog hoda, požeelio sam igru završiti u jednom dahu, a u drugom odmah po završetku piknuti new game opciju. Nije najbolja kampanja godine, pa ni FPS žanra, no radi se zaista o možda najogrinalnoj kampanji koju sam imao priliku igrat...
Ono što Titanfall 2 napokon ima jest kampanja, koja je izostala u klasičnom smislu kod prve igre, koja se morala dokazat kao novi IP. Prvi Titanfall imao je odličan koncept, sjajan gameplay, no užasnu reklamnu kampanju i kod publike jest prošao ispod radara i dobio nezaslužen tretman. Nažalost, ista priča prati i nastavak, koji je nedugo nakon izlaska (izašao u totalno krivo vrijeme; u isto ono pri launchu Battlefielda 1) dobio 50% sniženje i obećanje svih budućih besplatnih DLC-a. Na sreću hrpetina odličnih ocjena, sjajnih utisaka igrača sigurno će spasiti igru od prodajnog fijaska.
Pri pokretanju kampanje, da budem iskren, prvih sat i pol vremena nisam bio nimalo oduševljen, štoviše imao sam cijelo vrijeme feeling da ne kužim u čemu je uopće stvar. A onda se desila; ta genijalna misija. Zapravo već misija prije mi je sjela kao budali šamar i pomalo me zainteresirala za kampanju i cijelu priču oko nje. Ali "Effect and Cause" je jedna od najboljih i najoriginalnijih misija ikad u FPS žanru. S time da od tada pa zapravo do kraja igre, čekale su me fantastične misije i trenuci, koji su me natjerali da odmah po završetku igre startam ponovo kampanju, koliko je genijalna. Core mehanika igre je takva da je faza učenja u igri minimalna, odmah sve sijeda na svoje mjesto i sve je jako detaljno ispolirano, bez ikakve greške. Jedinu manu u gameplayu imam u nekakvom minimalnom auto aim aidu, no često se uopće ne kuži; no nemogućnost isključivanja dosta smeta.
AI je zadovoljavajuć, bilo da se radi o ljudima, spectrima, a pogotovo TITANIMA. Gameplay Titana, je vrhunski i prezabvan, najviše tome mi pridonosi 8 ili 10 loadouta, koju produbljuju gameplay mehaniku, zbog svojih unikatnih setova i opcija koje nudi. Atmosfera kao i grafika nisu najbolje ikad, no odrađuju svrhu. Igra u nekim trenucima, kako gameplayom tako i vizualno, neodoljivo podsjeća na Mirrors Edge, Portal, Half-Life i Halo igre i to sve na steroidima. Ne vidim ništa loše u možebitnom kopiranju tih igara, budući da igra u niti jednoj sekundi ne iskače iz svoje originalnosti i svog stila. Ono što mi ostavlja mlak dojam i mrzim se zbog toga, ali jednostavno mi kida ocijenu igre, je kratka kampanja koja ima jednostavno nezanimljive prve dvije-tri misije i onda kada se pređe igra, ostaje ta neka rupa, u koju su mogli ugurati barem još 2-3 jednako genijalne misije, kada bi širina i dubina gameplaya to objeručke prihvatila. Igra je jednostavno poligon i bunar nepresušenih ideja i zato sam jako nesretan što još to nisu malo obogatili. Ali hej, prošla igra nije imala kampanju, ova ima genijalnu, sljedeća ima veliki izazov; nadam se najboljem. Napravio sam jedan tribute video Coopera i BT-a pa preporučam da ga ne pogledaju oni koji još nisu prešli kampanju. Čisto spojlerovski najbolji trenuci u igri.
Titanfall 2 | Tribute to BT & Jack Cooper | Tomo Cole - You Tube VIDEO