Svakom je nešto drugo.
Da Fićo dobije AC remake, platio bi ga 80 eura. Da dobije RDR2 PS5 uograde, i njega bi platio 80 eura.
Mnogi bi dali i 100 eura da dođe Bloodborne remaster/remake. Hell, da dodje samo 60FPS opcja, dali bi 80 eura.
Ja stojim iza svoje ocjene apsolutno. Ne ocienjujem na osnovu cijene ili popusta. Ocjenjujem na osnovu kvalitete igre. Ako je original bio 95, ako je remaster bio 95, ovo ne može biti manje od 95.
"Ali nema multiplayer!!". Nema. Ali ocjenu 95 nije imala zbog multiplayera. Ljudi pamte priču. Radnju. Likove. Dijaloge. Da, multiplayer je bio fantastičan, ali mnogi ga nisu ni zaigrali.
Drugo, ovo sigurno nije samo remaster. Apsolutno nije. Iako se dosta vidi i po slikama i po videima, kad jednom sami probate igru na plejki, a naročito ako paralelno testirate remastered, vidjet ćete da je izmijenjeno sve. Kadar po kadar. Nije samo puknuta viša rezolucija i gotovo.
Koliko sam vidio i ostale recenzije, često se poklapamo. Oni koji se ne opterećuju s cijenom, daju 100tke. Oni koji se opterećuju s cijenom, kažu, "da, igra je za 20/20, ali je preskupa." Ja se s takvim rezoniranjem ne slažem. Mogu jedino zaključiti je li to igra za mene odmah ili da čekam sniženje. Ali sama igra ima svoju kvalitetu i svoju ocjenu neovisno o tome.