Btw, tek sam na trećini videa od Digital Foundry analize, ali savjetujem svakom da pogleda.

Ja bi za The Division 3/remake šta god i ženu prodao.

Sterlok ne znam smijem li pisati takve stvari uopće ovdje. Pa nek @Fenix obriše ako ne smijem.

Igru sam preorderao u 6 mjesecu. Na recenzije dobijamo digitalne igre, te sam zbog toga otkazao preorder iz Sancte.

Da li je to utjecalo na moju ocjenu? Nije.

Da sad najave Firefly verziju da dolazi u Europu, odmah bi ju kupio bez obzira kaj imam ovu digitalnu verziju.

Ali opet, tvoja insinuacija da je ocjena zato visoka je baš bezobrazna.

Sterlok Ne obrnuto je, takve igre koje ti spominješ su free,sa dodavanjem sadržaja imaju mikrotransakcije kao fortnite ili warzone.

Tzereen Pa cijena nebi ni smila imat ulogu u ocijeni igre,zamisli da nikad nisi igra TLOU i mislis se oces kupit i vidis ocijenu 7/10 i nekupis jednu od najbolji igri ikad jer je neko kmecao o cijeni

escoban pa upravo to i govorim. Ocjenjuješ kvalitetu igre. Ne njenu cijenu. Ili kvalitetu ovisnu o cijeni.

Po tome bi sve Free 2 play igre automatski bile 100/100.

Tzereen Znači igru si dobio. Ja kad nešto dobijem teško da onda mogu pričati kak se ne bi trebalo opterećivati cijenom, to mi nema smisla. Što se tvoje ocjene igre tiče mene za to zaboli, jer to je tvoja ocjena tvojeg subjektivnog iskustva igranja. Može se poklopiti sa mojom ocjenom mojeg subjektivnog iskustva igranja ili ne mora. Ne utječe recenzija i ocjena na to da li ću nešto kupiti ili ne. Mogu to potvrditi igram koje sam kupio i izguštao a da su ocjenjen loše i imaju loš publicitet. Isto tak neke koje su ocjenjene remek djelima meni su doslovno neigrive.

Tak da nisam insinuirao ništa.

Ja ću biti sad potpuno iskren. Otkako sam počeo prije nekoliko godina pisati recenzija za FFA i otkako me @Miro ubacio u HDZ, ja sam se obogatio. Kupio sam stan, novi auto i posao iz snova.

Igre već godinama koštaju 70€, kako sad najednom niti jedna ne vrijedi 80€? Ne vidim problematiku tog poskupljenja jer je dovoljno otići u dućan i sve bude jasno. Ustvari je puno veća problematika u pitanju, a to je čitavo tržište u što neću ulaziti.

Svaka igra nekome vrijedi tih 80€. Je li puno? Naravno da je. Jesu li igre neophodne za život? Nisu. Svatko bira šta će i koju će igru kupiti. Ne bih dao 10€ za bloodborne 2, ali bih Alan wake 2 kupio day 1. Sjećam se da su igre za super Nintendo bile skuplje od same konzole. Ovo nije ništa novo.

Što se tiče cijene TLoA, osobno smatram da je previsoka i ne znam na koju publiku točno cilja. Tzereen je bome opširno i kvalitetno objasnio u recenziji i jasno je kako njemu ta igra vrijedi 80€ i samim time cijena ne bi trebala utjecati na konačnu ocjenu.

Tzereen Krivo razmišljaš.

Jel imaš stavke koje se ocjenjuju?

Priča? Gameplay? Glazba i voice acting? Mp? Replayability? Tehničko izvođenje? Grafika? Bugovi? Tu dodaj cijenu. Ono kaj je free pogledaj kaj je s mikrotransakcijama i dal utjecu na gameplay. I zbroj svega je finalna ocjena. I sad znaš da igra ne zaslužuje 100 :p

Sterlok Tak da nisam insinuirao ništa.

Ali baš jesi, a sad si i gore doslovce potvrdio to što si prvotno insinuirao. To što sam ja dobio recenzentsku kopiju nije utjecalo na moj tekst. Igra je ionako bila preorderana.

Svako mišljenje sam na široko pojasnio i u reci.

doctorfreak pa upravo tako sam i dao ocjenu.

Ako ovi bugovi ne budu riješeni već u petak s day one patchem, slobodno spusti ocjenu na 95. 😂

Tzereen Ali baš jesi, a sad si i gore doslovce potvrdio to što si prvotno insinuirao. To što sam ja dobio recenzentsku kopiju nije utjecalo na moj tekst. Igra je ionako bila preorderana.

Svako mišljenje sam na široko pojasnio i u reci

Ne, ti si mislio da ja sa tim pitanjem insinuiram da bi dobivena igra utjecala na tvoju ocjenu tj. da je u pitanju plaćena recenzija.

Tzereen Ali opet, tvoja insinuacija da je ocjena zato visoka je baš bezobrazna.

Čak mi spočitavaš i da sam bezobrazan. ja se sa ocjenama ne zamaram, recenzije smatram subjektivnim mišljenjem. Tvoje viđenje igre, tvoje pravo na ocjenu kupio ti ili dobio igru.

Tzereen Oni koji se ne opterećuju s cijenom

na ovo sam mislio kad sam te pitao da li si igru dobio. Meni nije isto opterećivati se cijenom ako sam nešto dobio ili ako sam morao raditi, recimo cijeli dan za neki proizvod. Npr. ACG. sigurno znaš tog recenzenta svaki puta na početku recenzije napomene da je igru platio iako je dobio ključ. Na kraju često ni ne daje ocjenu, nego onak okvirno, čekati pojeftinjenje, kupiti ili ne kupiti, ali nekad čak ni to. Ne kažem da svi recezenti trebaju biti ko ACG.

Tzereen Ni jedna ocjena na portalu nije kupljena. Zaista mi je žao da tako nešto možete i pomisliti.

Opet ne zanima me ocjena, bitna je perspektiva onoga koji daje mišljenje da li je nešto platio ili dobio.

U recenziji si napisao

"Upravo bih zato i treći put kupio istu igru te na taj način poručio industriji što želim. To je više kvalitetnih iskustava za jednog igrača, a koji zbog neisplativosti postaju sve manje isplativi."

Koliko sam shvatio ti ju nisi kupio, otkazao si preorder.

A i ti si postavio najgluplje pitanje ikad. Piše recenziju za portal koja je objavljena nekoliko dana prije izlaska. Ne, uopće nisi insinuirao.

Meni je samo smješno,da još uvijek ima forumaša koji misle da se igre kupuju a ne dobivaju od izdavača na recenziju.Utječe li to na konačnu ocjenu i da možda loša recenzija utječe na sljedeću igru za recenziju.To zna uredništvo foruma i u te stvari ne bih ulazio.Recezent ima svoj stav i svoje mišljenje i to treba poštivat,druga stvar je ako se ja ili netko treći ne slaže sa njim.To je do svakog pojedinca.Na kraju,nitko nam ne uzima naše novce pod prijetnjom da im iskeširamo 80€ za 9 god. staru igru.

Fenix A i ti si postavio najgluplje pitanje ikad. Piše recenziju za portal koja je objavljena nekoliko dana prije izlaska. Ne, uopće nisi insinuirao.

Nisam ni pratio datum izlaska. A ti si misli što te volja.

Joj ljudi, već sam vam rekao da nas znate 100 godina i da se znamo s foruma već 100 godina i još uvijek netko misli da nam plaćaju recenzije. Nemojte to raditi.

Sterlok znao si ti dobro, bio si glavni u komentarima kada smo prije 2 tjedna objavili da nam je Sony ustupio kopiju igre

Fenix znao si ti dobro, bio si glavni u komentarima kada smo prije 2 tjedna objavili da nam je Sony ustupio kopiju igre

Aktivan sam u sto tema na nekoliko foruma, a inače ne pamtim datume i brojeve.