Napokon i ja odigrao, posudio PS od prijatelja i došlo ovo na red.
Gdje početi?
Za vizuale ne moram previše pričati, igra izgleda sasvim dobro, pogotovo u 1080/60, fluidna, dizajn okoliša predivan, jako su dobro pogodili cijelu apokaliptičnu atmosferu, leveli, iako linearni, imaju dosta toga za istražiti, pogotovo su mi se svidjela pisma i poruke ostavljene od ljudi koje dodatno grade taj svijet, OST odličan, main theme pogotvo, gameplay je dobar, no ništa pretežito novo, klasika, vidiš "chest high wall" znaš za što je vrijeme, crafting i sl. dobro uključeni u to, nemam pritužbi osim možda da je retardirano da stalno moraš raditi one "shivove" umjesto da, ne znam, Joel samo uzme bayonet nož od negdje, mogli su samo lockpick imati za crafting, no dobro.
Dio gdje me igra razočarava, najvjerojatnije zato što je dizana u nebesa zadnje 4 godine je priča. Nije loša, daleko od toga, intro ide vjerojatno u top 5 ikada i pacing je odličan, no sama priča postaje poprilično predvidljiva, a neku emocinalnu vezu mi je s Ellie bilo teže naći, što je popriličan "hit or miss" za ovakav tip igre što me dovelo do dosta razočaravajućeg kraja u kojem
je Joel, barem po meni, zadnjih 30-40min doslovno postao negativac, nadam se da će TLOU 2 dobro iskoristiti ovaj kraj jer tu ima dosta prostora za neki drugačiji smjer i imam osjećaj da je The Walking Dead (i Bioshock Infinite, ako ćemo pričati samo o odnosu Booker - Elizabeth) puno bolje to odradio i da su se oni ipak više usudili izaći iz zombie-game formule.