Evo mojih €80 još uvijek stoji na računu.

Ne znaju ni money grab napravit kak spada.

11 dana kasnije
mjesec kasnije

pravednik

Uzmi u obzir da su ovo ciste rezolucije bez DLSS-a ili u slučaju PS5 chekerboardinga ili sto već. Mislim da bi jedna 2070 uz DLSS mogla progutati ovo na 60 sličica. Isto tako, nigdje se ne spominju točne grafičke postavke.

prayer

Tako je i tako mjerimo. Zašto uvijek računate DLSS ili FSR kad se kod usporedba treba gledati nativna čista rezolucija bez upscale metoda?

PS5 radi na 1440p u Tlou Part 1, nikakav checkerboard, detalji su high sudeći po sjenama, texturama i malom pop up-u. 60 frejma.

Općenito je da ti za PS5 igre treba PC od 12 000kn minimalno za malo veće detalje i rezoluciju, ako želiš 4K ultra onda RTX 4090.

Jedina ekskluziva koja za sada ima primjetne razlike je Returnal.

pravednik detalji su high sudeći po sjenama

U usporedbi sčime točno? Igra nije ni izašla dok ti vučeš informacije iz praznog. Niti se ne zna koje su nove postavke ubacili u igru, niti se ne zna koliko je sve to bolje od konzole i niti se ne zna koliko opterećuju računalo. Jedino što kod PS5 “valja” i je za svakodnevnog korisnika je performance mod koji stabilno drži 60 FPS na 2K a da je u pitanju matična rezolucija. Njihova 4K varijanta često pada ispod 30 sličica i ima vidljivi stutter. Ako ćeš šta bolje treba ti TV sa VRR i sva sreća da tako što ne košta nekih 8K + konzola 5K kad već pričamo o računalima od 12000 kuna.

Treba sačekati i vidjeti koje su točno PS5 postavke i vidjeti kako se one prevode na PC HW. Čisto sumnjam da jedna 2070 ili 2070 super nebi mogla ovakvu linearnu igru upogoniti kako spada.

Joj, daj prestanite TV navoditi kao prerequisite za konzolu. To mi fakat popije i ovo malo živaca kaj mi je ostalo.

prayer

Nisam usporedio, govorim iz prve ruke da ti treba dosta jak PC za PS5 igre. Činjenica. Odigraj Miles Moralesa, Returnal, nativna rezolucija, nema šanse za ugodno igranje na nečemu ispod RTX 3060ti.

Kakve bi nove postavke tu mogli ubaciti? Čisto sumnjam da bude razlike ali ajd uskoro će i pc trailer.

Ajde premjestite ovaj razgovor u odgovarajucu temu.

Tzereen i kauc, kontroler, komfor, poza izvaljenosti, te ostale nebuloze koje se pripisuju kao eksluzivna "prednost" konzola…

Anyway, 32gb RAMa 🤣

Ca je bilo ND? Ne ide bas optimiziranje kada se izdaje i za PC?

Giphy - Season 9 Lol GIF by The Office

Imam 32 gige pa nije problem, ram je trenutno jako jeftin. U biti igru sam odigrao, serija ostala zadnja epizoda pa mi ovo nije više uopće napeto.

Sterlok sve je jeftino, osim grafe. To nije poanta. 32gb rama za linearnu igru, odnosno remake iste koja se vrti na konzoli vec, ukazuje da imaju probleme. Bas me zanima je li odgoda bila vezana uz ovo, a vrlo vjerojatno je.

17 dana kasnije

Za grafu staru 7 godina igra se vrti jako dobro.

Navodno puno igraca ima problema sa igrom na PCu

escoban

Da, vidio sam. Igru je portao Iron Galaxy, tim iza porta Batman Arkham Knight ako je tko toliko nesretan da se toga sjeća. No meni igra radi jako dobro sa zadnjim driverom. Vrti se sve na high/ultra osim tekstura i igra ima prosjek od nekih 100 sličica pri 1080p. Za 2K bi trebao biti stabilan 60 pa čak i više, no treba uzeti i u obzir da je ovo day 1 patch.

Daleko sam precizniji sa mišem za razliku od kontrolera te je vrlo lako izvesti headshotove iz prve bez da potrošiš bezveze municiju, tako da bih čak i preporučio veću težinu jer si u prednosti. Kontrole su čudne ali se dadnu remapati i Mouse sensitivity je malo pre velik za moj ukus pa sam ga stavio ja 40. Najveći problem je zapravo generiranje shadera na početku igre koji zna potrajati i do pola sata, no nakon toga nemaš nikakvih problema.

Tehnicki krs za sada. Mirisalo je na fail od odgode. Kaze buraz da je ovo bas tehnicki kaos. Uzas

EDIT: 90+% CPU usage, 8+GB VRAMa cak i na medium, crashevi, mijenjanje postavke ne radi nista, stvar opet spasava DLSS, kada se igra ne skrsi naravno. Lol!