The Last of Us Part I
prayer Cijena nesmi utjecat na ocijenu, tebi je money grab a svim novim fanovima koji sad dolaze je spas jer nemoraju igrat igru staru 10 godina nego imaju najbolji proizvod u ruci… Kad je RE2 bio aktualan igre su bile ogromni pixeli naravno da remake te igre izgleda savrseno.
Sva ta rasprava o TLOU je nastala jer je to Sony i jer je to ND, ljudi imaju potrebu srati po najboljima… Sad Deadspace radi isto i niko neprica o nepotrebnom remakeu ni o punoj cijeni sta je navodno neprihvatljivo
- Uređivano
escoban Nema to veze sa Sonyem, nema dovoljno novosti u igri. Uzeli su assete iz TLOU 2 i ubacili u igru bez ikakvih pomaka koje je vrijedno spomenuti. Grafika je bolja, asseti su bolji i modeli su bolji. Realno jedino su se oko modela morali potruditi. Fizika likova i kretnje je gotovo identična kao sa PS3/PS4 varijantom, najveća novost i poboljšanje koje je doveo TLOU 2 u obliku cover sistema, AI-a izostalih mogućnosti su ovdje u potpunosti nedostupne. Uzmi u obzir da je isti engine, ako ne čak i bolji. Da serija nije najavljena dajem obje ruke i noge da taj remake nebi vidio svjetlo dana tako brzo. I zbog svega ovog što sam napisao mislim i stojim iza toga da je remake čisti money grab, igra nije loša ali joj fale elementi koje TLOU 2 čine odličnim.
escoban Cijena nesmi utjecat na ocijenu, tebi je money grab a svim novim fanovima koji sad dolaze je spas jer nemoraju igrat igru staru 10 godina nego imaju najbolji proizvod u ruci… Kad je RE2 bio aktualan igre su bile ogromni pixeli naravno da remake te igre izgleda savrseno.
Nije stvar tako jednostavna. Cijena ne bi smjela utjecati na ocjenu, ali svakako bi na očekivanja od nekog naslova. Ako igra košta kao i prosječna AAA igra, očekuje se AAA standard. Ako igra košta kao indie naslov, onda su razumljivi i određeni kompromisi koji potencijalno utječu na kvalitetu igre. Nije sve crno-bijelo. Ima jako puno nijansi o kojima čovjek tek počne razmišljati kada shvati da ne zna ništa o razvoju igara pa se krene informirati.
escoban Sva ta rasprava o TLOU je nastala jer je to Sony i jer je to ND, ljudi imaju potrebu srati po najboljima… Sad Deadspace radi isto i niko neprica o nepotrebnom remakeu ni o punoj cijeni sta je navodno neprihvatljivo
Banaliziraš puno kompleksniju temu o kojoj se jako puno pisalo i ignoriraš jako puno validnih kritika, ne zato što su u krivu, nego zato što ti se ne sviđa što je pisalo. Kritiziralo se da je riječ o 1:1 remakeu igre koja je jedinu novost ponudila u grafičkom izgledu koji nije puno napredovao od prije. Dizajn levela je bio isti, kao i gameplay (s izuzetkom jako malih promjena), kao i glasovna gluma i
Dead Space je ne samo remake, već i reboot serijala. Isti još nije ni izašao pa nema smisla kritizirati nešto što se nije moglo barem provjeriti. Isto je bilo i s TLOU: Part I. Kritike su krenule tek par dana pred izlazak kada je dostupnim postao prikaz gameplaya. Da ne govorimo o Sonyjevom snobizmu jer je naplaćivao 80€ za igru koju su već dvaput prodali i to još onima koji su već vlasnici.
Evo mojih €80 još uvijek stoji na računu.
Ne znaju ni money grab napravit kak spada.
Mala odgoda PC porta
Nebi trebala biti grafički velika razlika ali jako me zanima koliko bolje igra može izgledati. Inače, jako dobre QOL promjene su uveli u PC verziju.
https://blog.playstation.com/2023/03/09/the-last-of-us-part-i-pcs-features-and-specs-detailed/
Za ps5 postavke treba 2080ti.
Tako je i tako mjerimo. Zašto uvijek računate DLSS ili FSR kad se kod usporedba treba gledati nativna čista rezolucija bez upscale metoda?
PS5 radi na 1440p u Tlou Part 1, nikakav checkerboard, detalji su high sudeći po sjenama, texturama i malom pop up-u. 60 frejma.
Općenito je da ti za PS5 igre treba PC od 12 000kn minimalno za malo veće detalje i rezoluciju, ako želiš 4K ultra onda RTX 4090.
Jedina ekskluziva koja za sada ima primjetne razlike je Returnal.
pravednik detalji su high sudeći po sjenama
U usporedbi sčime točno? Igra nije ni izašla dok ti vučeš informacije iz praznog. Niti se ne zna koje su nove postavke ubacili u igru, niti se ne zna koliko je sve to bolje od konzole i niti se ne zna koliko opterećuju računalo. Jedino što kod PS5 “valja” i je za svakodnevnog korisnika je performance mod koji stabilno drži 60 FPS na 2K a da je u pitanju matična rezolucija. Njihova 4K varijanta često pada ispod 30 sličica i ima vidljivi stutter. Ako ćeš šta bolje treba ti TV sa VRR i sva sreća da tako što ne košta nekih 8K + konzola 5K kad već pričamo o računalima od 12000 kuna.
Treba sačekati i vidjeti koje su točno PS5 postavke i vidjeti kako se one prevode na PC HW. Čisto sumnjam da jedna 2070 ili 2070 super nebi mogla ovakvu linearnu igru upogoniti kako spada.
Joj, daj prestanite TV navoditi kao prerequisite za konzolu. To mi fakat popije i ovo malo živaca kaj mi je ostalo.
Nisam usporedio, govorim iz prve ruke da ti treba dosta jak PC za PS5 igre. Činjenica. Odigraj Miles Moralesa, Returnal, nativna rezolucija, nema šanse za ugodno igranje na nečemu ispod RTX 3060ti.
Kakve bi nove postavke tu mogli ubaciti? Čisto sumnjam da bude razlike ali ajd uskoro će i pc trailer.
Ajde premjestite ovaj razgovor u odgovarajucu temu.
Imam 32 gige pa nije problem, ram je trenutno jako jeftin. U biti igru sam odigrao, serija ostala zadnja epizoda pa mi ovo nije više uopće napeto.
Za grafu staru 7 godina igra se vrti jako dobro.